Priest in Peril

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Varrock kastélyában, beszélj Roald királlyal
Besorolás Könnyű
Hosszúság Rövid
Szükséges
Küldetések Rune Mysteries
Képességek Le kell tudnod győzni két 30-as szintű ellenfelet
Tárgyak Bucket, 50 Rune essence

Ajánlott: Varrock teleport (megspórolhatsz vele némi járkálást, úgy 3-4-szer kell a küldetés során)

Jutalom
1 küldetés pont, Wolfbane: egy speciális ezüst tőr, amelynek használata meggátolja a vérfarkasok farkassá való átalakulását, 1406 prayer xp,, Bejárás a mocsárba.


Leírás: Nemrég megszakadt a kapcsolat a Misthalin keleti határán lévő Saradomin templommal. Roald királyt nagyon érdekelné, hogy mi okozta a kapcsolat megszakadását, és egy kalandozót keres, aki hírekkel szolgálna a helyzetről.

A küldetés

Priestinperilmap.png

1. Beszélj Roald királlyal a varrocki kastélyban. Ő elmondja, hogy nemrég megszakadt a kapcsolat a templommal és kéri, hogy menj és derítsd ki, hogy mi történt.


2. Varrocktól keletre megtalálod a keresett templomot. Kattints jobb gombbal az ajtóra és válaszd a kopogtatás lehetőségét (knock on the door). A pap megkér, hogy segíts neki megölni egy kutyát. Válaszold azt, hogy igen, segítesz.

Pip2.png

3. A templom kapujától északra van egy létra lefele. Menj le, majd öld meg a kutyát (Temple Guardian Dog).

4. Menj vissza és kopogj újra az ajtón. Nagyon furcsán fog viselkedni a pap és azt javasolja, hogy menj vissza beszélni Roald királlyal.

5. Varrockba visszatérve mondd el Roald királynak, hogy mi történt. Nem fog neki tetszeni, mivel a kutya a templomot volt hivatott őrizni. A király visszaküld téged, hogy oldd meg a helyzetet.

6. Menj vissza a templomba, és ölj meg egy 30-as szintű Zamorak papot (Monk of Zamorak). Eldob egy aranykulcsot (golden key).

7. Menj fel a templom harmadik emeletére. Beszélj a cellaajtón keresztül Drezel-el és kérd meg, hogy meséljen neked a Szent Folyóról (Holy River). Elmeséli, hogy miképpen tették a Saradomin varázslók minden gonosz számára áthatolhatatlanná a folyót, amely azonban ma már nem védi meg őket. Arra kér, hogy segíts neki, hogy a Szent Folyó újra védelmet biztosítson földjeik számára. Kéri, hogy engedd ki a cellából, és semlegesítsd a vámpírt, mivel a Szent Folyó csak így nyeri vissza az erejét.


8. Menj vissza a labirintusba, ahol megölted a kutyát. Menj át a kapun, és a teremben találsz jópár műemléket (monument).

Pip3.png

Vizsgáld meg (study) mindet. Keresd meg azt, amelyiken egy vaskulcs (iron key) van és cseréld ki a már nálad levő aranykulcsra.

9. Menj újra fel a templom harmadik emeletére, majd menj be a cellába és beszélj Drezel-el. Azt fogja mondani, hogy egész addig nem tudja elhagyni a cellát, amíg a vámpír a közelben van. Véleménye szerint a folyó vize segíthet a vámpír semlegesítésében.

10. Vissza kell menned az emlékművekhez. Merj vizet a vödrödbe (bucket) a terem közepén levő kútból. Újra vissza kell sétálod a templom harmadik emeletére. Próbáld meg ráönteni a vizet a vámpír koporsójára, de rájössz, hogy nem lehet, mert a víz nincs megszentelve. Beszélj újra Drezel-el és add oda neki a vizet, hogy szentelje meg.

11. Mostmár nyugodtan ráöntheted a vizet a koporsóra, majd beszélj ismét Drezel-el. Kéri, hogy találkozzatok lent a műemlékeknél.

Morytania Coffin.png

12. Menj le a műemlékekhez és haladj át az északkeleti kapun (north-east) és ott találod Drezelt.


Beszélj vele. Elmondja, hogy a folyót megszentségtelenítették. Javasold neki, hogy használjon rune essencet, hogy megtörje a Zamorak varázslatot. Azt fogja válaszolni, hogy 50 essencre lesz szüksége, hogy mindezt megcsinálja. Hozd el neki az essenceket, de NE note-ban mert akkor nem fogja elvenni. Ha mind az 50-et elvitted, akkor kész a küldetés!

13. A küldetés befejezése után beszélj mégegyszer Drezel-el, aki elmondja, hogy a folyosó végében található teleportkapu segítségével eljuthatsz a mocsárba.

Priest In Peril rewards.JPG