Random Events

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Bevezető


A Véletlenszerű Eseményeket – ismertebb néven, angolul Random Events – a csalók megállítására tette be a játékba a Jagex. Ezek történhetnek akármikor, akárhol, bármit is csinálsz. Két típusa ismert: az általános véletlenszerű események (general random events), ami abszolút bármikor megtörténhet – például kalandozásid során megjelenik előtted egy dzsinn, aki ad egy Antique lamp-et, ha elfogadod tőle, és vannak a képességhez kötött események, amelyek akkor történhetnek, amikor az adott skill-ed fejleszted. Mindenre, amit csinálsz, reagál a valamivel a játék. Lejjebb található egy nagylista az összes különböző véletlenszerű eseményről. Információkat is kapsz arról, hogyha netán veled is megtörténne az adott esemény, hogyan juss ki belőle, és miként oldd meg, esetleg mit kéne még tenned. Idézet a Jagex -től:

Paul Gower a hivatalos fórumban írta:

NEM fogsz meghalni a véletlenszerű események alatt. A szörnyek ereje, függ a te erődtől, nem fogsz azonnal "loccsanni", a szörnyek elég könnyűek hogy elfuss előlük.
Egy egyszerű példa: a kő, amelyik elcsorbítja a csákányod (pickaxe) amikor rákattintassz - ezért nem tudod használni másik kövön ezután. Nem fogod elveszíteni a csákányt hacsak nem javíttatod meg. Ezeket a dolgokat könynen el tudod kerülni, hogyha tudod mit kell tenned, és ha nem vagy csaló.
Ezek nem történnek elég gyorsan ahhoz, hogy megakadályozzanak a fejlődésedben. Ezek változatossá teszik a monoton játékot, és további változatosságot segítik a jövőben.

Általános Véletlenszerű Események(General Random Events)


Az Általános Véletlenszerű Események (General Random Events) nem függnek a skillektől, akárhol, akármikor megtörténhetnek, és biztos lehetsz abban, hogy nem alszol el a billentyűzet fölött. A legnagyobb gond ezeknél, hogyha pont nem vagy a gépnél - AFK vagy – és éppen abban az időben jön el a Random Event, sajnos tehetetlen vagy, így mindig észnél kell lenni, ha elhagyod a gépet, akár egy percre is. A tanácsom, hogy inkább lépj ki a játékból, minthogy pl. egy labirintus végén találd magad!


Rejtélyes Öregember (Mysterious Old Man)
"Greetings"
Randomevents image002.gif
Ami történik:
A Rejtélyes Öregember megjelenhet akárhol, és biztos hogy ajándékot fog adni neked. Ez az ajándék lehet kebab, spinach roll (spenót tekercs), gp (pénz), gems (drágakövek), Cosmic talisman, és ritkán casket (ékszerdoboz).

Amit tenned kellene:
Beszélj hozzá egyenesen és megkapod a jól megérdemelt ajándékod, mert ha nem, akkor mérges lesz és el teleportál téged máshová.


Útvesztő ('Maze')


Ami történik:
A Mysterious Old Man elteleportálhat egy nagy útvesztőbe, ismertebb néven labirintusba, de ne aggódj!
Randomevents image003.gif


Amit tenned kellene:
Juss el a közepébe, minél kevesebb idő alatt és annál nagyobb jutalmat kapsz! Fontos megjegyezni, hogy ládákat (chest) is találhatsz, amik tele vannak különféle értékes dolgokkal: silver arrows, water talisman, iron sword, coins, stb.'Különös doboz '(Strange Boxes )


Ami történik:
A mysterious old man-től kaphatod.
Randomevents image004.gif


Amit tenned kellene:
Nyisd ki és válaszolj a kérdésre hogy megkapd jutalmad. Vigyázz, mert addig sokszorozódik amíg meg nem csinálod!Eldobni, eladni nem lehet! Sőt halál esetén is megmarad belőle valamennyi.

Képen látható példa:
A kérdés, az hogy melyik formában látható a 8-as szám.
A dolgod csak annyi, hogy a doboz forgása közben megnézd melyikben van és a helyesre kattints.(Triangle=Háromszög, Star=Csillag, Circle=Kör)

Pantomím(Miming)


Ami történik:
Egy rejtélyes színházba teleportál az öregember.
Randomevents image005.jpg
Randomevents image006.jpgRandomevents image007.jpg


Amit tenned kellene:
Csak annyit kell tenned, hogy pontosan utánzod a pantomimest, és megkapod a jutalmad, ami akár pantomim ruha is lehet.


Glass Wall: Üvegfal; Glass Box: Üvegdoboz; Climb Rope: Kötélmászás; Lean: Eldőlés.Bob, a Jagex Macska (Bob, the Jagex Cat) [members only]
"Hi, my name is Bob."


Randomevents image008.gif


Ami történik:
Bob, a Jagex macska, 2004. péntek 13.-án lett bevezetve, ő nem hivatalosan a RuneScape háziállata. Ő kószál a Member szervereken, és ha szerencsés vagy, észrevesz és henceghetsz, hogy találkoztál vele. Nem tévesztendő össze Evil Bobbal, aki körülbelül ugyanígy néz ki, csak egy érdekes amulett van a nyakában és a toka tájékán fehér a szőre; mellesleg, ő a gonosz változata.| width="40%" valign="top" |
Amit tenned kell:
Ha viselsz Macskabeszéd Amulettet (Amulett of Catspeak), akkor menj és beszélj vele. Vicceket fog neked mondani, és lehet, még utal rá, hogy ő a valódi Runescape Isten. Ha nem viselsz amulettet, akkor Bob nem fog kedvelni.
Prison Pete
„Welcome to the ScapeRune”
RandomEvents PrisonPete.jpg Ami történik:
Prison Pete-t fogvatartja Evil Bob.Néha megjelenik Pete, és elteleportál téged ScapeRuneba, ahol minden fordítva van.Megkéri, hogy segíts neki, de ahhoz kulcsok kellenek.
Amit tenned kell:
Kulcsokat úgy szerezhetsz, hogy meghúzod a kart, ami mutatni fog egy Gumiállatkát.Olyanfajta állatot kell kipukkasztani, és ha ügyes voltál, ad egy kulcsot.A kulcsokat mindig vidd vissza Pete-nek!!!Mikor kinyitottál minden kaput, sétálj ki, és megkapod jutalmad, ami lehet pénz, drágakő, vagy spenót tekercs.Hand Kapitány (Cap'n Hand)
"My mistake, milord/milady, I was thinking yer to be..."


Randomevents image009.gif


Ami történik:
Öreg tengerész jelenik meg neked. Az öreg sokat volt távol a tengertől ezért nem teljesen normális.

Amit tenned kell:
Beszélj vele egyenesen, hogy megkapd az ajándékát, ami lehet pénz(gp) vésetlen drágakő(uncut gem).De adhat még étel is, kebabot vagy spenót tekercset(spinach rolls-t), sőt megajándékozhat egy half key-el is. Amenyiben nem beszélsz vele, megtámad az íjpuskájával (crossbow). Fuss amig le, nem rázod vagy egyszerűen, csukj rá egy ajtót. Te nem tudod őt támadni!Certers
"Hey there, I need your help..."


Randomevents image010.gif


Ami történik:

Megjelneik neked a Cetrers és beszélni akar veled.

Amit tened kell:
Ha beszélsz vele egy rejtvényt ad fel neked amire ha válaszolsz megajándékoz valamivel ami akár lehet étel vésetlen drágakő(uncut gem) vagy pénz is(gp).


Randomevents image011.gif Képen látható példa:
Az a rejtvény kérdése hogy mi látható a képen?.A dolgod csak anyi hogy az A B C válaszok közül kiválszd a jót és rákkatints.(A sword=a kard, A fish=a hal, A helmet=a sisak).Dr. Jekyll és Mr. Hyde [members only]
"Excuse me, can you please help me?"


Randomevents image012.gif


Ami történik:
Dr. Jekkyll jelenik meg neked és arról beszél hogy elveszette a hozzávalókat ahoz az italhoz ami megálítja az átváltzoását.
Szabadon kérdezheted őt a gaumrol és a leafról és az ital többi hozzávalójárol.

Amit tenned kell:
Beszélj vele és ő elmond mindent az italról és még más italokrol is.Ne aggodj a kérdései miat ő jó doktor.Ha nem beszélsz vele átváltozik Mr. Hyde-á és megtámad téged. Szintje függ a tiedtől 14-170 közt változhat.Részeg Törp (Drunken Dwarf)
"Hello der..."


Randomevents image013.gif


Ami történik:
Egy Részeg Törp, hasonlít az öreg emberhez, akárhol megjelenhet és adni fog neked sört (beer) és kebab-ot..

Amit tenned kellene:
Beszélj hozzá egyenesen és megkapod a kebab-ot és a sört (beer)! Ha nem veszel tudomást róla, rosszul célzot kövekkel kezd el támadni, és te nem tudod megtámadni."Gonosz" Bob ("Evil" Bob)
"You're my slave now..."


Randomevents image014.gif


Ami történik:
Ne zavarjon össze a "Bob the Jagex Cat” név ez a név elárul mindent amit tudnod kell. Ő barátságos és nem gonosz. Gonosz Bob szereti a gyanútlan utazók útját állni és elhívni őket szolgálni a SpaceRune-ba. A SpaceRuneban minden viszafele van.
J

Amit tenned kell:
Beszélj Gonosz Bobal és tudd meg hogy mit szeret. A válasza az hogy a halat. Beszélned kell más szolgával is .Beszélj Gonosz Bob szolgájával kai elmondja hogy foghatsz halat Bobnak.Fogj halat majd süsd meg! Használd a halat Bobon aki etől elálmosodik. Itt az alakalom elmenekülni! Fuss a portálhoz és teleportálj vissza. Xp-t kapsz ajándékba.


Randomevents image015.gifEvil Chicken
"Begone, MUHAHAHAHA!"


Randomevents image016.gif


Ami történik:
Megtámadhat ez az egyedien rosszindulatú baromfi..

Amit tenned kellene:
Harcolj, vagy szaladj el.Ha legyőződ dobhat csontot tojást vagy húst.Szintje főg a te szintedtől (14-170).Bolondos erdész' ('Freaky Forester)


Randomevents image017.gif


Ami történik:
Ez a különös ember elteleportál hogy távoli erdőbe hogy megölj neki egy fácánt.

Amit tenned kellene:
Ha a helyes tetemet viszed neki talán megajándékoz néhány egyedi ruhával.Békák (Frogs)


Randomevents image018.gif


Ami történik:
Rengeteg mese szól békává változtatott hercegekről és hercegnőkről. Hagyományosan egy csók visszaváltoztatná eredeti valójába.

Amit tenned kellene:
Ha egy hadsereg béka jön hozzád készülj föl hogy meg kell csókolnod a vezetőjüket.Ha megteted kapsz egy béka utalványt(frog token) amit a Warocki ruhaboltban tudsz beváltani egyedi békafejmaszkra vagy Hercegi/hercegnői ruhára.Dzsinn (Genie)
"Greetings Master/Mistress..."


Randomevents image019.gif


Ami történik:
Megjelenik és ad neked egy varázslámpát, amit ha megdörzsölsz kapsz egy kis ablakot, mint ami itt lejjebb van, ahol kaphatsz ingyen pontot ahhoz a skillhez, amelyiket választod, a kapható pont a kép alatt van: (Megjegyzés: nem tudod eltenni, vagy elcserélni a lámpát)

Amit tenned kellene:
Válaszolj neki, és vedd el a lámpát mielőtt megdörzsölöd. Ha nem, akkor kiszorja a zsákodból a cuccokat vagy elteleportál máshova.


Randomevents image020.jpg adott XP = a skill szintje * 10Útonálló (Highwayman)
"You there! Stand and Deliver!"


Randomevents image021.gif


Ami történik:
Rick Turpentine hírhedt útonálló jóvá akarja tenni bűneit tárgyak osztogatásával.

Amit tenned kellene:
Ha nem fogadod el nagylelkű ajánlatát mérges lesz és megtámad.De te nem tudod őt támadni.Ebben az esetben fuss amig le nem rázod.Eltüntek és Megtalálatak Hivatala (Lost and Found Office)
"There has been a fault in the teleportation matrix..."


Randomevents image022.gif


Ami történik:
A nyilvános teleportálás nem mindig tökéletes. Még a Runescape Teleport Matrixban is vannak véletlenül hibák. Míg teleportálsz az utad egyszer csak egy ilyen helyre vezethett mint ami a képen látható.

Amit tenned kell:
Húzd meg a közeli furcsa fogantyút. Ha helyesen választasz, bocsánat kérést és teleport runákat kapsz és folytadhatod utadat.
Quiz Master
"This is your lucky day..."


Randomevents image023.gif


Ami történik:
A RuneScape egyetlen és legnagyobb kvíz show-jának lelkes házigazdája meghív versenyezni értékes díjakért.

Amit tenned kellene:
Négy körben kell kiválasztanod a 3 képből az oda nem illőt, ha helyesen válaszolsz választhatsz a pénz nyeremény vagy a mystery box közül.Szendvicses Asszony (Sandwich Lady)
"Sandwiches, ..."


Randomevents image024.gif


Ami történik:
A Szendvicses asszony jelenik meg neked hogy megkínáljon árújábol

Amit tenned kell:
Beszélj vele és válasz egy szendvicset a készletéből.Ha nem figylesz rá jó meszire elteleportál téged!


Randomevents image025.gifMéhek Raja (Swarm of Bees)


Randomevents image026.gif


Ami történik:
Nagyon bosszantó és meg fog támadni amíg akármit is csinálsz.

Amit tenned kellene:
Nem tudod megtámadni őket, fuss addíg amíg le nem rázod őket.Különös növény (Strange Plant) [members only]


Randomevents image027.gif


Ami történik:
Akármit csinálsz a növény el kezd növekedni melletted. Pár másodperc alatt teljesen meg fog nőni.

Amit tenned kellene:
Amikor teljesen megnő vedd fel (pick) a növényt, hogy kapj egy különös gyümölcsöt (strange fruit) amit ha megeszel feltölti 10%-al az energiád, ha nem veszed fel, a növény megtámad és meg is tud mérgezni.Drill Demon
"Drop and give me 100 pushups, Private!"


Randomevents image028.jpg


Ami történik:
Damien örmester, a drill demon, jelenik meg neked és a kérésével. Cserébe neked adja egyenruhája egy darabját.

Amit tenned kell:
Kövesd a parancsait hogy megkaphasd a jutalmát. A ruha amit add nem tradel-hető!


Randomevents image029.jpgPious Pete
"I'm sorry to drag you away from your tasks, but I need a little help with something."


Randomevents image030.jpg


What it does:
Pius Pete elteleportál egy temlpomba hogy meggyujts egy gyertyát.

What you should do:
Gyujtsd meg a gyertyát, használd a nyilakat. Ha ég a gyertya vissza térhetsz


Randomevents image031.jpg


Skills Random Events

Mining


KőÓriás (Rock Golem)
"Rargh, Flee human!"


Randomevents image032.gif


Ami történik:
A KőÓriás (Rock Golem) megjelenhet amíg bányászol, és megtámad. Az ereje függ a tiédtől, tehát nem fix. Lehet 14-es, de akár 170-es is.

Amit tenned kellene:
El tudsz futni és 3-4 másodperc múlva abbahagyja a támadást-hacsak nem akarod megölni. Dobhat ércet (ore), stouts-t, csákányt (pickaxe) vagy bar-t.

Füstölő Kövek '('Smoking Rocks)


Randomevents image033.gif


Ami történik:
Ha túl hosszan bányászol elkezd füstölni a kő, és ha ráütsz, akkor felrobban és 10 pontot levesz az életedből, és eltöri a csákányod (pickaxe).

Amit tenned kellene:
Ne üss rá!!! Ha mégis ráütöttél, meg tudod javíttatni a csákányod Pick Salesman Nurof -nál (a Dwarven Mine-ban) egy kevés pénz fejében.

'Csákány Szétesés ('Pickaxe Splitting)


Randomevents image034.gif


Ami történik:
A csákányod (pickaxe) feje le fog repülni a nyeléről kicsit arrébb.

Amit tenned kellene:
Vedd föl és szereld össze úgy, hogy használod (use) egyiket a másikon.

Dr. Ford
(no longer appears, see note below)


Randomevents image035.gif


Ami történik:
Bármikor, amikor bányaszol megjelenhet neked Dr. Frod.

Amit tenned kell:
Számold meg hány ujját mutatja Dr. Frod. Ha jót mondasz, megajándékoz egy kis csemegével.De ne kérdezd a nyalókáról; ő jó doktor és rossz véleményel van a nyalókáról.Helyette gyümölcsöt kellene enni banánt, citromot, narancsot. Ha a válaszod helyetelen, vagy nem csinálod meg a tesztett.Akkor elteleportál téged jó messzire.


Randomevents image036.gif

Fishing


Vízi Troll (River Troll)
"Fishies be mine, leave dem fishies!"


Randomevents image037.gif


Ami történik:
A Vízi Troll akkor támad meg, ha sokáig egy helyen halászol. A szintje függ a tiédtől. 14-től 170-ig változik.

Amit tenned kellene:
Csak fuss addig amíg üldöz téged - kivéve ha meg akarod ölni. Csalit (bait), nyers halat (raw fish), osztrigát (oysters) vagy limlom-ot (junk) dob.

Nagy hal (Big Fish)


Randomevents image038.gif


Ami történik:
Ez az alattomos hal ha megjelenik, elveszi a halász felszerelésed, és ledobja melléd a földre.

What you should do:
Pick up your equiment and wait for the fishing spot to come back or move onto another spot.

Örvények (Whirlpools)


Randomevents image039.gif


Ami történik:
Az örvény benyeli a horgászpontot és eltilt egy percre a hotgászattól.

Amit tenned kellene:
Ha megpróbálsz halászni az örvényben - ha csak nem 76-os a szinted vagy nagyobb - elveszi a felszerelésedet. Várd meg míg eltűnik, vagy menj át egy másik pontra.

Mozgó HalászPontok (Moving fishing spots)


Randomevents image040.gif


Ami történik:
Van amikor a halászpont beljebb megy a tengerbe.

Amit tenned kellene:
Várd meg míg viszajön, vagy menj át egy másik pontra.

Woodcutting


Dr. Ford
"Hey there how's your head?"


Randomevents image035.gif


Ami történik:
Bármikor, amikor fátvágsz megjelenhet neked Dr. Frod.

Amit tenned kell:
Számold meg hány ujját mutatja Dr. Frod. Ha jót mondasz, megajándékoz egy kis csemegével. ne kérdezd őt a nyalókáról; ő jó doktor és rossz véleményel van a nyalókáról.Helyette gyümölcsöt kellene enni banánt, citromot, narancsot. Ha a válaszod helyetelen, vagy nem csinálod meg a tesztett.Akkor elteleportál téged jó messzire.


Szelem Fa (Tree Spirit)


Randomevents image041.gif


Ami történik:
A Szellem Fa akkor támad meg, ha fátvágsz. A szintje a te szintedtől függ, 14-170-ig változhat.

What you should do:
Just run away until it stops chasing you, unless you want to kill it. It can drop axes, seeds, bananas and runes.

Ent


Randomevents image042.jpg


Ami történik:
Néha ha favágáshoz keresel fát, belebotolhatsz egy Ent-be, és ha megpróbálod kivágni elveszi a baltádat és eltöri.

Amit tenned kellene:
Meg tudod javíttatni a baltád Bob's axe shopjában Lumbridge-ban kevés pénz ellenében.

Balta szétesés (Axe Splitting)


Randomevents image043.gif


Ami történik:
Amikor fátvágsz elrepül a baltád feje.

Amit tenned kellene:
Vedd föl a fejét és szereld össze, használd (use) egymáson a nyelet és a fejét.

Madárfészek (Bird's Nest)


Randomevents image044.gif


Ami történik:
Amikor fát vágsz madárfészek eshet le a fáról.

Amit tenned kell:
Vedd fel azt és kutasd át mert sok érdekes dolgot találhatsz benne.Tolvajlás (Thieving) [members only]


Az Őr (Watchmen)
"You are under arrest"


Randomevents image045.gif


Ami történik:
Az Őr megjelenik amikor túl sokáig lopsz, és megtámad téged, a szintje függ a tiédtől, a legmagasabb 170.

Ami történik:
Az Őr megjelenik amikor túl sokáig lopsz, és megtámad téged, a szintje függ a tiédtől, a legmagasabb 170.

Mérgező Füst (Poison Cloud)


Randomevents image046.gif


Ami történik:
Amikor ládát próbálsz kirabolni, körül vesz egy zöld gáz, és megmérgez!

Amit tenned kellene:
Igyál egy ellenmérget (antipoison) amilyen gyorsan csak tudsz.

Börtön (Pillory)


Randomevents image047.jpg


Ami történik:
Tolvajlás közben az őr börtönbe zárhat.

Amit tenned kell:
Ahoz hogy kijus ki kell nyitnod a cellád zárjait.


Randomevents image048.jpgKépen látható példa:
Ahhoz kinyisd a lakatott a jó kulcsot kell használnod.A képen látható lakat zárja egy forma és neked ki kell választani a megadotak közül a megfelelőt.

Prayer/Combat


Árnyék (Shade)
"Leave this place mortal!"


Randomevents image049.gif


Ami történik:
Amikor csontot ásol el árnyék erő jelenhet meg. A szintje függ a tiédtől, de a legmagasabb 170.

Amit tenned kellene:
Csak fuss, amíg abba nem hagyja az üldözést - hacsak nem akarod megölni. Fekete palástot dob.

Zombik (Zombies)
"Brainssssss....."


Randomevents image050.gif


Ami történik:
Amikor harcolsz, vagy csontot temetsz, megjelenhet és megtámad. A szintje függ a tiédtől, de a legnagyobb 170-es.

Amit tenned kellene:
Csak fuss, amíg abba nem hagyja az üldözést - hacsak nem akarod megölni. Csalit (bait), chaos rune-t, nature talisman-t, és mindenféle csontot dob.

Sírásó

A sírköves megkeres, hogy segíts neki jó helyre rakni a koporsókat! Vedd ki mind az 5 koporsót, majd nézd meg a sírköveket! Ha a sírkövön egy balta van, akkor a favágó koporsóját kell odarakni. Ha mind az 5 a helyén van, akkor beszélj a sírásóval a jutalomért! Kaphatsz ruhákat, majd különféle mutatványokat. (képet nem tudtam sehogy felrakni :) )

Farming (members only)Hibás Kertész Szerszámok (Defective Farming Tools)


Randomevents image051.gif


Amit történik:

A gyengén előálított szerszámok könyen széteshetnek használat közben.

Amit tenned kell
Használd az egyiket a masikon az összeszereléshez ”use”.

Arnav Kapitány (Capt' Arnav)
"Ah, hello there, laddie!"


Randomevents image052.jpg


Ami történik:
Miközben gereblyézel a telkeden vagy gondozod a terményedet, egy kalóz jelenhet meg neked.

Ami tenned kell:
Segits neki kinyitni a kincsesládája tetejét, amit egy rejtvényel zártak le. Ha nem segítesz neki elteleportál tegéd máshova. Lehetséges hogy, jutalmul megajándékoz pénzel(gold), arany nyakláncal(gold necklace), vagy arany többel (gold bar).


Randomevents image053.jpg


by Fupet&mqmq0


Forrás: www.tip.it/runescape