Ranged Metal Dragon Hunting

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Ranged Metal Dragon Hunting

A Metal Dragonok melee-vel történő megöléséről szóló cikket itt találod.

Bevezető

Mostanság elég sok idõt töltöttem azzal, hogy Metal Dragonokat vadásszak esetleges lootokért, illetve egy kis xp miatt. És mivel mostanság mindig akad társaságom, van idõm megfigyelni a különféle próbálkozásokat, amelyek ezen szörnyek ellen beválnak. Sõt, ki is próbálom õket.

A pár soros bevezetõ rizsát elhagyván megemlítem, hogy mint azt a cikk címén is lehet látni, Metál Dragizni fogunk, méghozzá rangeddel! Nincs olyan ember, aki ne ismerné a már egy ideje behozott crossbowokat. Ezek legerõsebbikét, a Rune X-bow-ot fogjuk használni. Ezt World 2-ben jelképes 30-40k pénzért be lehet szerezni.

Nem kell más egyéb, csak:

- tudni, hogyan juthatsz le a Metal Dragonokhoz
- 80+ ranged nem árt, bár ezt ki kell próbálni
- rendelkezni az általam nemsokára említett felszereléssel
- egy axe a lejutáshoz
- 875 gp a Sanibochnak, hogy lemehess a dungeonba

A felszerelés

A lehetõ legnagyobb Ranged Attack bónuszokat adja. Defence bónuszokra nem kell törekedni, pár négyzetnyi távolságból a dragon nem fog meleezni téged, és az Anti Dragon shield tökéletesen véd, egy kis potionnal megturbózva.

Ranged metal dragon felszerelesbq0.jpg

Helm: Archer helm/Robin hat Amulet: Glory/Fury Boots: Snakeskin boots/Ranger boots Gloves: Black vambracers, illetve Recipe for disaster küldetés során kapható glovesok valamelyike, ha a vambinál több ranged attack bónuszt ad. Ring: Wealth/Archer ring/Life ring Cape: helyére az Ava's Accumulator-t ajánlom, visszaszedi a kilőtt nyilakat, és ad ranged attack bónuszt is. Ahhoz hogy ezt megkapd, az Ava's Attractor 75 steel arrowért kell felújítani Ava-nál. A lövedék: én emerald tipped mithrill bolts-al próbáltam ki, ez enchantolva és enchant nélkül is kiváló. Amennyiben elvarázsoltad őket, megmérgezi a sárkányokat, ez extra 5 hitet jelent.

Shield helyére kötelezően Anti-dragon Shield, enélkül meg fogsz halni!

Az inventory:

Ranged metal dragon invioz7.jpg

Az Anti fire potionokat én mindig csak úgy körülbelül dobálom be a hátizsákba, ugyanígy vagyok a kaja mennyiségével is. Ennél érzés szerint lehet kevesebbet és többet is vinni, kitapasztalható a szügséges számú potion és kaja is. Pénzre a lejutáshoz van szügség, azért vittem többet, hogy helytartója legyen a majd ott felszedett coins droppoknak. Néhány Ranged potion is ajánlott, a high alchemy rúnák az olyan droppok egy helyre sűrítéséhez kellenek mint például az Addy kite és a rune mace. Ez sem fontos hogy legyen, de érdemes. Az egyhelyes teleport is jó ha van, váratlanul betámadó laggok, folytonos conn lostok ellen kiváló orvosság. Lehet akármilyen teletabblet, ectophial és elf crystal is. Az utolsó amit itt megemlítenék az a hatchet axe (favágó fejsze), amivel a lejutás során utadban álló gyökereket lehet eltakarítani. Ez olyan legyen, amit esetleges helyhiány esetében szívfájdalom nélkül el lehet dobni/alchemyzni.

A módszer

A felszerelés és az inventory teljes tudatában jöjjön egy 2 perces futás, majd a móka. Lemész a helyre, ahol akciózni szeretnél, iszol 1-1 dózis anti firet és ranged potot, keresel egy dragont, odafutsz, és 2-3-4 négyzet távolságra a fejétől nekiállsz lőni rá. Ajánlom a Steel dragokat, ha a közelben van egy, amit senki sem támad, akkor arra tüzelj, hiszen nagyobb eséllyel kapsz tőle Dragon Platelegs-et, vagy Skirt-öt.

A végére egy kis dolog: amennyiben Ava's Accumulatort használsz, körülbelül 5 percenként termel az inventorydba egy Steel Arrowot. Ezzel ki lehet találni mennyi ideje vagy lent, minden arrow 5 percet jelent. Persze ezt attól kell számolni, amikor felvetted a hátadra.

Akinek nincs ilyen táskája, az itt találja a küldetést, melynek jutalmául kapható:

Barree