Ranged Traning III

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

F2p Ranged Traning

Itt az új leírás, melyet ezúttal frees karakterként teszteltem és használtam, jó xp, kevés sérülés, free és member karaktereknek egyaránt tudom ajánlani, azonban inkább az ingyenes szervereken játszó játékosoknak kedvező ez a hely.


Ajánlott skillek:

  • 70+ defence
  • 70+ ranged
  • elegendő prayer az esetleges random eventek vagy laggolások ellen.

A defence és a ranged skilleket jómagam nem tudom pontosan megmondani, csak találomra írtam fel. Biztosan mindenki ölt már Moss Giant-eket, sokan tudják, melyik az a szint, amikor ritkán tud besebezni.


Egyéb:

  • Dragon Slayer quest, hogy Crandor szigetére kimehess
  • szép mennyiségű steel és annál erősebb arrow


Folytatnám az odajutással, a hely bemutatásával:

A Karamja sziget, a rajta lévő vulkán mindenkinek ismerős, aki a Dragon Slayer küldetést megcsinálta. A crandorra való kijutás is az egyszerű kategóriába tartozik, mindazonáltal tennék róla egy képet:
Rangetrain crandorrait1.jpg
A zöldes színű vonalat követve eljutsz egy kötélig, ahol fel kell másznod.

Amikor felértél, egy szigeten találod magadat, amelynek erre a részére kell menned:
Rangetrain helygk3.jpg
A torzult betűk azt akarják mondani, hogy ott található 3 Moss Giant egymás mellett.

És egy kis közelebbi kép magáról az eddzés helyszínéről:
Rangetrain helyszingm7.jpg

Most, hogy már tudjuk, hova hogyan és miért kell menni, közlöm, hogy én ezt a helyet nem fedezékből való lövöldözésre teszteltem ki, bár a képen látható dolgokkal lehet művészkedni, hogy sérülés nélkül megúszhasd. Azonban olyan spot nincs, ahonnan az összeset tudod lőni úgy, hogy nem érnek el. De hát milyen az ember, mindig kitalál valamit.

Felszerelés

Jöjjön tehát a felszerelés, amit valamely általam sem ismert okból a leírás végére hagytam, talán azért, mert nagyon egyértelmű free szereveren egy ranger szett összedobása. Minél nagyobb ranged attack bónusz, és minimális defence szügséges. Én viszont ezt a kollekciót ajánlom, amit sokan a pk-k alkalmával is magukra húznak:
Rangetrain felszerkooq4.jpg

A fent látható felszerelés szinte összes darabjából a lehető legjobb ranged attack bónuszt akartam kihozni, ám ott van egy Rune Full Helm is, mely egy kis defence-t szolgáltat. Akinek úgy tetszik, használhat coifot is helyette, ez tőletek függ.
Hozzászólnék még az arrowhoz is, ami a képen nálam Steel volt, szerintem ahhoz, hogy gyorsan és viszonylag jó sebzésekkel kiüssük a Mossykat, vagy steel, vagy annál jobb arrow kell, mithrill is egész jó erre a célra. Aki teheti használhat adamant nyilakat is, de ez is attól függ, mennyire teheti meg az illető játékos, hogy drágább nyilakat vegyen. Szerintem minél kisebb a ranged annál jobb, és minél nagyobb a ranged annál rosszabb nyilakat használjunk. 70-es szintű vagy esetleg annál alacsonyabb ranger jól tarol az Adamant és Mithrill nyilakkal, míg 80-85 felett már az iron és a steel is megteszi.

Inventory:

Rangetrain invipm3.jpg

Egy visszateleport, némi pénz helytartónak valamint a hajóútra, és valamennyi kaja. Aki úgy érzi, (és én ezt a kipróbálásnál el is felejtettem) vihet high alchemy rúnákat, hiszen sok black sq shieldet dobnak az óriások. A rúna droppok sem utolsóak, ezeket megéri felszedni, valamint a bonesokat sem illik otthagyni.

Kedvem volt egy kis xp tesztre is, kerek 8 percig öltem őket, elég jó, mivel a 8 perc alatt 6349 ranged xp-t szereztem, fedezék nélkül 4 hp veszteséggel. Tehát durván 40k xp-t lehet lelőni 1 óra alatt, persze ezt lehet nővelni a lehető legjobb arrowwal és bónuszt adó tárgyakkal.

by Barree