Rat Pits

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből
Biztonságos?

Igen

Csapatjáték?

Nem

Szükséges küldetések
Szükséges képességek

-

Szükséges tárgyak
Hol található?
  • Ardougne
  • Keldagrim
  • Port Sarim
  • Varrock

Térképek


Bevezetés

A Rat Pits minigamet a macskád segítségével játszhatod. A játék lehetőséget ad, hogy szembeszálljatok a többi játékossal, hogy kiderüljön, melyikük a jobb patkányfogásban.
A minigame keretében egy új opció lett bevezetve: elnevezheted a macskádat! A macskád neve bármi lehet, sajnos a határ öt karakter.

Azonban nem csak a macskák versenyezhetnek itt egymás ellen! A meccsre feltehettek egy kisebb összeget, a győztes mindent visz.

Mire lesz szükséged


A minigame helye

A térképen egy minigame szimbólum (piros csillag) jelzi a játék helyét. A játékhoz egy aknán vagy csapóajtón keresztül lehet lejutni (manhole vagy trapdoor).

Térkép Hely Macska típusa
Ratpits ardougne.png East Ardougne, a Wildernessbe vivő teleporttól északra egy épületben.
Jimmy Dazzler
Kitten
Ratpits keldagrim.png Keldagrim keleti részén egy kocsmában, nyugatra a Blast Furnacetől.

(Megjegyzés: el kell kezdened a Giant Dwarf küldetést, hogy hozzáférj a területhez)
Smokin' Joe

Owergrown
Ratpits portsarim.png Port Sarimban, északra a horgászbolttól.
Felkrash
Wiley Cat
Ratpits varrock.png Varrock keleti banktól délkeletre, a kapu túloldalán. A Family Crest küldetés kezdőpontja mellett.
HooknosedJack
Grown Cat

Játékmenet

Ha beléptél a helyszínek valamelyikére, keress egy ellenfelet a kezdéshez: jobb klikk és Challenge {Név}. Ha az ellenfél elfogadja a kihívást, egy menü jelenik meg, ahol beállíthatjátok a tétet.

Baloldalon a saját, jobboldalon az ellenfeled macskáját láthatod. A saját macskád képe alatt két jelet (’+’ és ’-’) látsz. Ezek segítségével állíthatod be a tétet. Minden gombnyomás 100 gp-t hozzáad, illetve elvesz a tétből (a maximális érték 20K). Ha beállítottátok a tétet, nyomjatok az ’Accept’ gombra, és kezdődhet a játék.

Ha rajtad van az Catspeak Amulet, a harc közben tanácsokat adhatsz a macskádnak. Pár üzenet fog megjelenni a chat boxban, ahol kiválaszthatod, hogy milyen módban harcoljon a macskád. Három opció közül választhatsz: ’Accurate’, ’Aggressive’, illetve ’Defensive’.

Just take care of yourself
Nagyon óvatos taktika. Ha ezt választod, a macskád szinte biztosan elfut a küzdelemből.
Stay in for as long as you can
Óvatos taktika. A macskád elfuthat a küzdelemből.
No guts, no glory
Támadó taktika. Ezt választva macskád belehalhat a harcba.
Go berserk
Erőteljes támadó taktika. Ezzel a taktikával a macskád haláláig fog harcolni.

Ha kiválasztottad a megfelelő taktikát, kezdődhet a játék.

A játék célja

Ha a játék elkezdődött, a cél, hogy a macskád annyi patkányt kapjon el, amennyit csak tud. A képernyő jobb felső sarkában láthatóak az eddigi eredmények. A macskád magától választja ki, hogy melyik patkányt támadja, így az egyetlen dolgod a játék alatt, hogy etesd az állatod, hogy a sebesüléseiből felgyógyuljon. A harctéren egy sárga nyíl jelöli a te macskádat. Ha az állatod meghal, a meccset elvesztetted. Amelyik macska hamarabb elkap 5 patkányt, az győz. A győztes természetesen megnyeri a pénzt, amiben a játék kezdetekor fogadtatok.
Az időlimit 2 perc, ha ez idő alatt egyik versenyző sem tudja a feladatot teljesíteni, a verseny döntetlennel zárul, és mindenki visszakapja a pénzét.

Megjegyzések
  • A legmagasabb összeg, amiben fogadhatsz 20000 gp.
  • Ha a macskád fajtája Owergrown, vagy nagyobb, beszélj Gertrudedal, és ő 100 gpért cserébe elad neked egy kismacskát (kitten).