Red Dragon Hunting

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Bevezető

Kevesen méltatják figyelemre a red dragonokat, pedig igen jó pénzszerzési lehetőség van bennük. Egy red dragonhide ára 3k körül mozog, míg egy dragon bones a mai árfolyam szerint 2k-ért is eladható. Ez legalább 5k-t jelent dragononként, és akkor még nem beszéltünk a ritka droppokról. Ahányszor arra jártam, EGYSZER SEM láttam embert red dragont ölni. Konkurenciára nem kell tehát számítani. Ami szükséges ide, az legalább 75 ranged lvl, teleport és (opcionális) telegrab rúnák, valamint a felszerelés, amit lejjebb láthatsz.

A Red dragon

 • Combat lvl: 152
 • Hp: 140
 • Agresszív? Igen
 • 100% drop: Red dragonhide, Dragon bones
 • Egyéb droppok: pénz, runák, nyilak, steel-rune fegyverek és páncélok, dragon med és left half, lvl 3-as clue, uncut gemek
 • Előfordulás: Red Dragon Isle (wilderness), Brimhaven dungeon

Felszerelés és inventory

Felszerelés

Red dragon hunt felsz.jpg

Helm: Robin > Archer > Snakeskin helm
Amulet: Fury > Glory > Power
Chest + legs: Third age range > Black dhide = Karil
Boots: Ranger > Snakeskin
Gloves: Barrows gloves > legjobb RfD gloves > dhide vambraces
Cape: Accumulator > Fire cape > no cape
Ring: Archer > Wealth > egyéb/no ring
Bow + arrow:

Inventory

Red dragon hunt inv.jpg

Pénz: 905gp kell, hajóútra + a dungeonba való bemenetelhez
Axe: a dungeonban található indák kivágásához, egy olcsó axet érdemes hozni amit aztán eldobhatsz
Anti-dragon shield: ajánlatos hozni, mert amíg a safespothoz érsz, vagy rossz helyen támadsz meg egy dragont, akkor enélkül gyorsan szénné égetnek
Telerúnák: ardougne telét érdemes hozni, legközelebbi bank
Telegrab rúnák: én erősen ajánlom, hogy hozz, mert így nem kell kiugrálni a safe spotból
Food: 1 shark, biztonság kedvéért
Melee fegyver: a wild dogok néha elkeverednek a safe spothoz, azok ellen érdemes egy dragon fegyvert vagy egy whipet hozni

Merre menjek?

Ez a leírás a Brimhaven dungeonban lévő dragonokhoz van. A dungeonhez a következő módon tudsz eljutni: Ardougne déli részén lévő kikötőből elhajózol Brimhavenbe (30gp), onnan délnek indulsz, amíg egy nagy barlang bejárathoz nem érsz. A bejáratnál lévő Saniboch nevű embernek 875gp-t kell fizetni, hogy bemehess. Ha bementél, akkor a Red dragonokat erre találod:

Red dragon hunt brimhaven dungeon.jpg

Picture taken from http://www.tip.it

 • piros csík az útvonal
 • piros négyzet=agility akadály
 • zöld négyzet=inda
 • zöld X=safespot

Hunting

Először is egy kép:

Red dragon hunt safespotd5ba2.jpg

 • A piros négyzet a safespot.
 • A zöld vonalak az akadályok határát jelzik (addig a négyzetig terjednek).
 • A fehérrel csíkozott terület az, ahol NE támadd be a dragont, mert akkor nem akad be és el tud érni. Ha a dragon a fehér vonalakon kívülre ért, vagy ott van, csak akkor támadd meg, mert akkor beakad a sziklába ahogy kell.


Amikor beérsz a Red dragonos terembe, rakd fel az anti-dragon shieldet és a protect from melee-t (nem muszáj, de nem árt), és fuss a safespotba. A dragonok szinte biztos hogy beakadnak a szikla mögé, maximum egy wild dog kezd el csapni, amit gyorsan ártalmatlaníts. Ha nem támad semmi, akkor kezdd el lőni az egyik dragont (kivéve ha fehér területen van, lásd feljebb). A droppokat telegrabozni érdemes, a hide-ot, a bones-t, ezeken kívül a cluet, a rune longot és a dragon cuccokat érdemes telegrabozni, a többit nem. Ha full az inventory-d, akkor telézz Ardougneba, bankolj, és jöhet a következő kör.

Konklúzió

Egy kör nagyjából 25 percig tart, odautazással, öléssel, bankolással együtt. Ezalatt megölsz 10 vagy 11 dragont, vagyis 50-55k pénzt keresel, ha nem esik semmilyen egyéb drop. De a rune long elég gyakori drop (30-40 dragononként esik egy körülbelül). Ha telegrabozol, akkor egy kör kb 800-1k mage xp, ami ha sokat csinálod, összeadódik és mage lvlup-jaid is lehetnek. Nem utolsó sorban itt mindig zavartalanul csinálhatod a dolgot, nem lesz ellenfeled.

Kellemes Red dragon irtást,
T34