Regicide

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Kapsz egy levelet egy hírnöktől, miután kész az Underground Pass küldetés.
Besorolás Hosszú
Hosszúság Nehéz
Szükséges
Küldetések Biohazard, Underground Pass
Képességek Legalább 56 Agility, 25 Ranging, és le tudj győzni egy 110-es szintű őrt (Guard). 50 Thieving is ajánlott.
Tárgyak 2-3 kötél, egy íj és nyílvesszők, jó páncélzat, fegyver, étel, Antiméreg, Prayer italok, ásó, Pestle and Mortar, favágó fejsze (például Rune Axe), Tinderbox, Limestone, Pot, 4 Ball of Wool, 10-25 Coal, Plank, egy teleportáló módszer

Ajánlott tárgyak: pár ezer gp, Boots of Lightness, néhány Agility potion

Jutalom
3 Küldetéspont, 15 000 gp, 13 750 Agility tapasztalati pont, Használhatod az Arandari Kapukat, hogy beléphess Isadfarba., Tyras táborában vehetsz (és hordhatsz) Sárkány Alabárdokat (Dragon Halberd)


Elkezdeni

Amint kész vagy az Underground Pass küldetéssel, egy hírnök megjelenik és átad egy levelet. Olvasd el, és beszélj Lathas királlyal Ardounge-ban. Közölni fogja, hogy az út az Elfekhez szabad, és át kell menned a földalatti átjárón (Underground Pass) hogy odajuss. Menj az átjáróhoz, ami Nyugat-Ardounge-nak a legnyugatibb részén található a barlangban Koftik közelében.

A földalatti átjáró

Amint benn vagy a barlangban, 3 különböző utat látsz. Ne válaszd a középsőt! Mászd meg az északon lévő kőtörmeléket (rockslide), és ott látni fogod Koftik-ot egy tábortűz mellett. Vegyél el egypár ruhadarabot (cloth) tőle, és használd a nyilaidat rajtuk, majd használd a nyilakat a tüzön, hogy tüzes nyilakat kaphass (Fire arrows). Menj északra, és lődd le a kötelet, ami a hidat tartja felhúzva.

Most menj dél felé, aztán keletre a folyosón át amíg meg nem látsz egy nagy lyukat egy kővel a plafonon. Használd a köteledet vele, és és ha nem sikerül, akkor újra kell kezdened az egész átjárót. Amint továbbjutsz az akadályon, elveszted a köteled. Kövesd még a folyosót és mászd meg a sziklákat, ahol megtalálod a rácsos emeletet az Underground Pass küldetésből. Emlékezz, hogy mindenkinek más az útja, de neked ugyanaz marad, ami az Underground Pass küldetésben volt.

Azután fuss át a rejtett tüskékkel teli folyosón, mássz le a kútba, menj be a délre levő börtönbe, használj egy ásót a sárkupacon és menj át a szirten. Vagy megpróbálhatsz átmenni a hidakon, vagy feltörhetnéd a déli kapu zárját ha van 50-es Thieving-ed. Menj át a csövön és az Unikornis szobába jutsz. Menj el a Paladinok mellett (ne beszélj velük, mert akkor elvisznek, mondván hogy te egy Iban tanítvány vagy), juss át a deszka csapdán, és nyisd ki az ajtót. Menj be Iban termébe ahol a múltkor legyőzted, aztán beszélj Koftik-kal, aki adhat neked ételt. Aztán menj be az Utazás Kútjába (Well of Voyage)! Menj ki a barlangból vagy töltsd újra a prayer-edet és aztán folytasd.

Az Elfek földje

Elf.png

Most hogy átmentél az átjárón, az Elfek Birodalmában vagy, ami Runescape legnyugatibb területe. Miután kijöttél az átjáróból, egy Elf üdvözölni fog, de őt lelövi két másik. Elmondják neked, hogy Iowerth Lord már az északnyugatra levő sátrában vár téged. Ne feledd, lehet, hogy ez a táj békésnek tűnik de tele van csapdákkal, ezért nézz a lábad elé! A térkép megmutatja melyik utat válaszd ahhoz, hogy a sátorhoz érj.

Regicide map.jpg

Nagyrészt háromfajta csapda van, amivel összetalálkozhatsz:

Levél csapdák
Úgy néznek ki mint a bokrok és a fák, de ha alájuk állsz, sokat fogsz sebződni. Ha találsz egyet, átugorhatod úgy, hogy a "Jump Leaves" (levelek átugrása) opciót választod.
Bot csapdák
Jobb-gombbal kattints rájuk, ahhoz hogy megpróbálj átjutni rajtuk, de ha elhibázod, sebződsz.
Kibuktató zsinórok
Ezek általában kövek mögött vannak, és megmérgeznek ha keresztül lépsz rajtuk. Jobb-gombbal kattints rájuk és válaszd a "Step Over" (átlépés) opciót, hogy átjuthass rajtuk.

A Nyomkövető

Amint megtaláltad az Elf tábort, Beszélj Iowerth Lorddal. Azt akarja, hogy keresd meg a nyomkövetőjét dél felé.
Footprints.png
Haladj dél felé, amíg össze nem futsz a nyomkövetővel, aki azt gondolja, hogy te Tyras egyik embere vagy. Menj vissza Iowerth-hez, kapsz tőle egy medált, majd menj vissza a nyomkövetőhöz, és mutasd meg neki. Azt mondja, hogy Tyras emberei mozgásban vannak, és hogy lábnyomokat kellene keresned nyugaton.Ha megvan utána menj vissza a nyomkövetőhöz és beszélj vele ismét.

Utána bemehetsz a Sűrű Erdőbe (Dense Forest). Menj át a Sűrű Erdőn, és Tyras őre (110-es szintű) meg fog támadni. Öld meg és haladj tovább, de vigyázz a kibuktató zsinórokkal!

Tripwires.gif
Barrel.gif Óvatosan menj Tyras táborába, és beszélj Hinning Generálissal. Vegyél fel annyi hordót (Barrel) amennyit tudsz, ha van nálad mészkő (Limstone) használd a kohóval (nem muszály itt kiégetni a meszet, mert bármelyik kohóban ki tudod égetni.) , őröld meg a mozsárral és mozsártörővel (Pestle & Mortar), Crafting furnace.gif a tábor keleti részén. Itt vehetsz ételt és alabárdot (Halberd) (sárkány alabárdot még nem vehetsz, majd a küldetés végén) a vegyesboltban (General store). Miután beszéltél a generálissal (General), menj vissza a nyomkövetőhöz.

Beszélj vele, és ha már ott vagy, használd a hordót a délre lévő mocsárral (swamp), ahhoz hogy Coal-Tar hordót szerezz, és szedjél egy kis ként (Sulphur) és őröld meg a mozsárral. Menj vissza Iowerth Lordhoz, adni fog egy Book O' Bangs nevű könyvet, amiben benne vannak a robbanószerkészítés lépései:

  • Kén (Sulphur) - A nyomkövetőtől délre található, mozsárral meg kell őrölni.
  • Égetett mész (Quicklime) - Szerezz mészkövet (Limestone) a Varrocktól északkeletre levő bányában (Canifis felé), vagy Tyrannwyn-től északkeletre. Ezt használd egy kohóval (Furnace) amíg a hátizsákodban van egy fazék (pot).

Győződj meg róla, hogy van Coal-Tar hordód. Ne teleportálj el, hanem Port Tyrasban hajóval menj el. ( Így nem kell újra végigmenned a hosszú úton. :D) Menj a legközelebbi bankhoz és bankolj le mindent, vegyél ki sok szenet (coal),a ként, a hordódat és a könyvet, és menj el a Rimmingtonban lévő vegyészhez (Chemist).

Naphtha készítése

Beszélj a vegyésszel (Chemist) aztán önts kőszénkátrányt (Coal-Tar) a pálinkafőzőbe (Distiller), ami a ház mellett található. Tegyél bele szenet (Coal) és a hőmérséklet megemelkedik. Mikor a hőmérsékletmutató zöld lesz, nyisd ki a jobb szelepet. Ha a nyomás túllépi a zöld részt, nyisd ki a bal szelepet. Ne hagyd hogy a nyomás túl alacsony legyen, tehát ne felejtsd el elzárni a szelepet amikor a zöld alá csökken. Addig csináld ezt, amíg a kőszénkátrány (Coal-Tar) desztillálttá válik (a kijelző teljesen zöld nem lesz). Most add hozzá az összetört ként (Sulphur) és az égetett mészt (Quicklime), és lett neked egy robbanóhordód (Barrel bomb)!

Bomba készités.png

Csak adj hozzá egy katapultot

Menj vissza Ardougne-ba és hozzál kaját, a robbanóhordódat, 4 fonalgombolyagot (Ball of Wool), íjat és nyilat (Bow, Arrow), fejszét (Axe), ásót (Spade), kötelet (Rope), pénzt egy alabárdhoz (Halberd), és Anti-méreg italokat. Most nincs szükség páncélra.
Tyrasboom.png

Menj át a Földalatti átjárón megint, de ha nem akarsz sokat gyalogolni hajózz el Tyras Campbe, menj az Elf táborba és használd a fonalgombolyagot a szövőszékkel, ami Iowerth-től nyugatra levő sátorban van, csinálj ruhaanyagot (Cloth), és használd a hordóval. Menj a Tyras táborában levő katapulthoz, beszélj az őrrel és adj neki sült nyulat (Cooked Rabbit). Gyorsan használd a Katapulton a bombát (Barrel bomb) és Tyras tábora el fog pusztulni!

Menj a táborba és próbálj bemenni Tyras volt sátrába. Az őrök mind azt mondják hogy halott, és hogy fel kell készülniük a közeledő sötétségre. Kifelé menet beszélj a Nyomkövetővel, aztán menj vissza Iowerth Lordhoz, és mondd meg neki a jó hírt. Ad neked egy tekercset (Scroll) és monstmár használhatod az Arandari Kapukat, ami a Gnóm Erődítményhez vezet! Menj vissza a királyhoz teleporttal vagy a kapukon át.

Amint Lathas király kapuinál vagy, egy Elf meglátogat. Megengedi hogy elolvasd a tekercset. Miután beszéltél az Elf-fel, beszélj Lathas-szal. Küldetés teljesítve!

Regicide rewards.png