Rocking Out

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Port of Phasmatys
Besorolás Közepes
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések The Great Brain Robbery.
Képességek 60 agility, 63 thieving, 66 crafting, 69 smithing.
Tárgyak 2 pirate bandanas, 1 pirate leggings, 1 pirate boots, Book o' piracy, Fishbowl helmet, Diving apparatus, Ghostspeak amulet, Hammer, 2 Bronze wire, Charcoal, 20 coins, 25 Ecto-token (vagy 10 Ecto-token + Ring of Charos(a)), Ectophial javasolt
Jutalom
2 quest pont, 25k thieving xp, 25k agility xp, 25k smithing xp, 25k crafting xp, ezentúl ingyen használhatod az agility arenát, el tudod kapni a pirate implingeket, ezentúl tudsz lopni a "custom's locker"-ektől.


 1. Beszélj Bill teachel Port of Phasmatysban vagy a hajóján vagy Moss Le'Harmless-ben. Beszélj vele a Rocking out questről, kérdezz tőle Rabid Jackről. Azt mondja, hogy kérdezd meg Young Ralphot, aki be van zárva a "Custom and Excise Prison"-ba.
  Rockingout start.jpg
 2. Most vedd fel a Pirate ruhádat és menj Rimmingtonba a "custom and Excise office"-ba. Ha ott vagy, akkor beszélj a Custom sergeanttal és mondj neki különböző dolgokat, amíg nem hiszi el, hogy te egy kalóz vagy. Miután elhitetted vele, letartóztat. Most tedd le a nálad levő dolgokat (amit viselsz, azt is) a szekrénybe (locker), hogy elküldd őket a bankba. Most beszélj a Custom sergeanttal mégegyszer.
  Rockingout sergeant.jpg
 3. Ha beszéltél vele, akkor elvisznek egy szigeten levő börtönbe (The Rock - A kalózok börtöne), ahol egy cellába zárnak be (egy hatalmas lyukkal a falán), és azt mondják, hogy innen nem szöksz meg. A szomszéd cellában megtalálod Young Ralphot. Kiálts át neki az ablakon (Shouting through the barred window). Sajnos ez nem kelti fel a figyelmét.
 4. Menj át a lyukon és kívül kutasd át a szemetet (Rubble). Találsz egy "accordion" nevű tárgyat. Kiálts át az AJTÓN (Shout through the door of cell) és az egyik őr ad neked tintát és papírt.
  Rockingout rubble.jpg
 5. Vedd fel a "tin cup"-ot a földről. Ezután keress a cella ablaka alatt (amin átkiabáltál) 1 csövet. Kattints rá a jobb egérgombbal és válaszd ki a "tap" opciót. Most leszedi a csövet és az invnetorydba kerül. Ezután használd a "tin cup"-odat háromszor a cellaajtón. Ezzel felidegesíted az őrt aki leönt valami trutyival. Így lesz egy "Fishy prison uniform top"-od.
  Rockingout tap.jpg
 6. Most használd a tintát a papírral (amit az őrtől kaptál), majd használd az üres üveget a lyuk melletti "sharp rock"-on. Most használd a törött üveget az "accordion"-nal. Végül használd a most kapott tárgyon a csövet és a tintás papírt. Így kapsz egy vacuum pumpát.
  Rockingout sharp.jpg
 7. Pár lépéssel arréb találsz 1 "perch rock"-ot. Használd rajta a piszkos uniform topot, hogy felkeltsd egy sirály érdeklődését. Miután felkeltetted használd a madáron a vaccum pumpát, hogy elkapd. Most használd a "vacuum pumpát a madárral" (vacuum pump and gull) a cellád és Young Ralph cellája között levő ablakon, így a madár majd felkelti az érdeklödését.
  Rockingout perch.jpg
 8. Most kiálts át az ablakon és elmondja neked, hogy szüksége van a kapitányok jelére, mielőtt ő beszélne neked Rabid Jackről. A kapitányok akiktől meg kell szerezned a jeleket: Izzy No-Beard, Bill Teach, Brass Hand Harry, One-Eyed Hector és Braindeath. Viszont One-Eyed Hector meghalt, ezért az egyik rokonát kell megkeresned (aki Redbeard Frank). Most hagyd el a cellát a lyukon keresztül és menj keletre amíg nem találsz egy mólószerűséget. Kattints rá és válaszd a Dive off opciót, hogy elússz a szigetről. Karamján találod magad a Gnome gilder mellett. Ha kész a Grand tree quest, akkor használd a gildert, hogy eljuss a legközelebbi bankba. (én al-kharid bankot használtam).

Izzy No-Beard kapitány

 1. Izzy No-Beard kapitányt a brimhaveni agility arena bejáratánál találod (agility capeja van) Beszélj vele és azt mondja, hogy szerezd meg a "Wanda the fish" (Wanda a hal) brossát, (ami nem tudom, hogy mi), ami a 'The Rock' szigeten található.
 2. Menj vissza a börtönbe úgy, hogy beszélsz a customer sergeanttal. (ismét nem lehet nálad semmi). Ha ott vagy, akkor keress az ágyban és találsz egy lockpicket. Használd a lockpicket az ajtón, hogy kinyisd.
 3. Most öld meg a két darab lvl 35-ös customer officert. Vedd fel a ruháikat és a scimitarjukat, hogy ne támadjanak meg a többiek.
 4. Most menj fel két szintet és próbálj meg bemenni az ott található szobába. Egy custom lockerel folytatott rövid beszélgetés után bemehetsz az ajtón. Keress a "kabin"-okban, amíg meg nem találod a "Wanda the fish" aktát.
  Rockingout cabinet.jpg
 5. Most használd az aktát a custom lockeren, hogy megszerezd a "bross"-t. Menj le az első szintre és ússz karamjára, ahogy az elözőekben tetted. Menj vissza Brimhavenbe a kapitányhoz, add neki oda a brosst és ő odadja neked a jelét.

Bill Teach és Brass Hand Harry kapitány

 1. Bill Teach a küldetés kezdőpontja. A fentiekben említett helyeken találhatod meg. Elmondja neked, hogy a jeléért el kell hoznod az "idol of many heads" nevű tárgyat 50 ships Mufassah nevű kalóztól.
 2. Vedd magadhoz a Book o' piracy nevű könyvet, ha még nem tetted meg és menj moss le'harmlessbe. Itt menj az északi kocsmába (kettő van) és menj fel az emeletre. Itt megtalálod 50 ships Mufassah-t. Beszélj vele.
  Rockingout mufassah.jpg
 3. Elmondja neked, hogy az idol nevű tárgy a Dragontooth sziget közelében, a víz fenekén van. Le kell merülnöd, hogy felhozd, de előtte beszélj az ugyanitt található Brass Hand Harry kapitánnyal.
 4. Azt mondja, hogy odadja a jelét, ha cserébe megjavítod neki a "kezét". Vedd magadhoz a 2 bronze wire-d és a kalapácsod (hammer). Most kattints rá mindegyik kézre egyesével, hogy helyrehozd őket. Ezután használd az egyik darabot a másikon. Ekkora megjelenik egy ablak, ahol a kéz darabjait kell egymáshoz illeszteni (kirakószerű). Ha elkészültél, akkor add vissza Harrynek.
  Rockingout hand.jpg
 5. Ekkor ő ad neked tintát (ink pad) és egy papírt. Használd az elkészített kezet a tintán majd a papíron. Így megkapod Herry jelét. Mutasd meg a jelet Harrynek.
 6. Itt az ideje, hogy megkeresd az "idol"-t. Menj Port of Phasmatysba, vedd fel a ghostspeak amuleted, a fishbowl helmeted és a diving apparatust és vegyél magadhoz 25 ecto-tokent (vagy 10-et ha ring of charosod van) majd beszélj a szellem kapitánnyal (ghost captain). Ő elvisz téged a Dragontooth szigetre 25 ecto-tokenért (vagy 10 ha ring of charosod van).
  Rockingout ghost.jpg
 7. Ha megérkeztél indulj el északkeletre, amíg nem látsz 1 láncot, ami belelóg a vízbe. Itt merülj le.
  Rockingout chain.jpg
 8. Ha lent vagy, menj keletre és kapd el (catch) az úszó Karamthulhu-t (ez egy hal)
  Rockingout karamanthulhu.jpg
 9. Most ússz a hajó fedélzetére és menj fel a lépcsőn. Nyisd ki a ládát amit itt találsz, hogy megszerezd a "crowbar" nevű tárgyat.
  Rockingout chest.jpg
 10. Most menj vissza a lépcsőn az előző szintre, majd mássz le a létrán. A hajó végében megtalálod az "idol"-t, amit ellep a szemét. Kattints rá, hogy megtisztítsd a szeméttől (csak akkor megy, ha nálad van a crowbar). Vedd fel az "idol"-t és keresd meg a láncot, amin lejöttél. Mássz visza a láncon a felszínre.
  Rockingout idol.jpg
 11. Menj vissza Port of Phasmatys-ba a szellemkapitánnyal. Add oda az "idol"-t Bill Teachnek, hogy megszerezd a jelét.

Redbeard Frank és Braindeath kapitány

 1. Redbeard Frank a Port Sarimi kocsmától délre található. Beszélj vele és azt mondja, hogy odadja neked a jelét, ha hozol neki egy igazolást a Braindeath szigeti papoktól, hogy Rabid Jack visszatért.
  Rockingout redbeard.jpg
 2. Menj vissza Moss Le'Harmlessre és beszélj Tranquility testvérrel (Brother Tranquility), aki a kikötőtől nem messze sétálgat. Ad neked egy papírt.
  Rockingout tranquility.jpg
 3. Ha megvan a papír, akkor térj vissza Redbeard Frankhoz és add oda neki. Sajnos neki ez nem elég és többet akar, ezért beszélned kell Donnie kapitánnyal Braindeath szigetén.
 4. Menj vissza Port of Phasmatysba és vedd fel a Kalóz ruhádat. Vedd magadhoz a Charcoalod és körülbelül 20 aranyat (szerintem vigyél többet). Most menj el Pete kalózhoz (pirate Pete) és kérd meg, hogy vigyen el Braindeath szigetére.
  Rockingout piratepete.jpg
 5. Ha megérkeztél a szigetre, menj nyugatra és beszélj Braindeath kapitánnyal. Ad neked pár álarcot ami később kelleni fog.
  Rockingout braindeath.jpg
 6. Most menj délre és menj le a falépcsőkön. Beszélj Donnie kapitánnyal (rajtad kell lennie a kalózruhádnak) és ad neked egy papírt. Sajnos a papír fele olvashatatlan, ezért el kell menned 50% Lukehoz, hogy megszerezd az olvashatatlan részt.
  Rockingout donnie.jpg
 7. Menj északnyugatra amíg meg nem találod 50% Luket. Használd rajta a Charcoalodat, hogy olvashatóvá tedd a papírt.
  Rockingout 50p.jpg
 8. Menj vissza Port Sarimba Redbeard Frankhoz és mutasd meg neki a papírt. Elhiszi, hogy Rabid Jack visszatért és odadja neked a jelét.
 9. Most menj be a Port Sarimi kocsmába és beszélj a Bartenderrel. Kérdezz tőle a Rumról. Azt mondja, ha rajtad kívül 5 ember megkérdezni a Rumról, akkor rendel belőle.
  Rockingout bartender.jpg
 10. Beszélj vele újra és válaszd az "I'll have a drink...and you have one too!" opciót. Most menj ki a kocsmából és vegyél fel egy álarcot. Ezután menj vissza és beszélj a Bartenderrel a rumról. Ezt csináld végig mind az öt álarccal. Miután ezzel megvagy a Bartender ad neked egy papírt amin a rendelés áll (order). Vidd el a rendelést Braindeath kapitánynak, hogy megkapd a jelét.

Befejezés

 1. Ha megvan mind az öt jel, menj vissza Rimmingtonba és beszélj a Custom Sergeanttel, hogy kapj egy mappát. Használjd a jeleket a mappán. Most beszélj még kétszer a Custom Sergeanttal (bankolj le mindent), hogy visszajuss a szigetre (The Rock).
 2. Ha megérkeztél akkor keresd meg az ágyban a lockpicket, menj ki az ajtón és öld meg megint a két custom officert. Vedd fel a ruháikat és a Scimitart újra és menj fel a második emeletre, majd menj be a szobába.
 3. Beszélj a "Locker Officer"-el aki odadja neked a mappát, amibe az előbb beleraktad a jeleket. Menj vissza a celládba és mutasd meg Young Ralphnak a mappát. Most egy izgalmas Movienak leszel a szemlélője. Miután vége a Movienak (cutscene) fejezd be a beszélgetést Young Ralphal.

Gratulálok, végeztél ezzel a borzalmasan hosszú, viszont izgalmas küldetéssel!


Rocking Out rewards.png

Írta: Daeve666