Sinkhole

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

A Sinkhole az egy napi kétszer elvégezhető Dungeoneeringes D&D, ami tekintélyes mennyiségű DG Xp-t és tokent ad. Remek választás mindazoknak, akik szeretnének szintjükhöz viszonyítva sok XP-t szerezni rövid idő alatt.[/i]

Követelmények: Nincs.
Elhelyezkedés: Sinkhole sok helyen lehet, de napi 3 ingyen teleportot Talsar, aki Daemonheim bejáratától délnyugatra található, egy kis táborban.

A játék menete

Amint bekerültél a Sinkhole-ba, Hoardstaleker-rel beszélvén el lehet kezdeni a játékot. Viszont még előtte 4 főnek is veled együtt készen kell állniuk, így összesen 5 fő kerül majd be ebbe a D&D-be. Maga a játék rendkívül hasonlít egy Small floor-ra, és egy kör nem is nagyon tart tovább ~4 percnél.

Odabent

Amint bekerülsz, az első dolgod az, hogy ruhát, és fegyvert szerezz. Ez szerencsére könnyen beszerezhető az asztalokról, amik a kezdőponton találhatók, a fal mentén. Ha rákattintasz, az adott stílusra megkapod a teljes fegyverzetet. Ha legközelebb megint mész, ez a ruha lesz ismét rajtad, így nem kell újból választani. Ha viszont változtatni szeretnél, csak kattints egy másik asztalra (persze amin más szett van). Amint megvan a felszerelés, jöhet hát a felfedezés! Micsoda rím...

Célok

Minden játéknak van egy adott célja, amit el kell érni, mielőtt lejár az idő. Az aktuális célokat az "Objectives" ablak mutatja. Minden nyersanyag, vagy totem, amit odabent szedned kell, pontokat érnek. A cél az, hogy minél több pontot szerezz a jobb jutalomért. Mivel ez egy verseny, és mások is ugyanazt teszik, ügyesen és gyorsan kell haladnod.
Egy Sinkhole céljai

Nyersanyagot természetesen úgy kell szerezni, ahogy az logikusan hangzik. Köveket bányászni kell, halakat halászni, stb. Minden nyersanyag lelő helyről 3 dolog jön, feltéve ha valami nem dézsmálta meg előtted. Egy darab nyersanyag, amit kiszedsz, 10 pont.
Exploratory totem általában szobánként csak egy van, ritka esetben egyáltalán nincs. Darabja 20 pont.
Combat totem a legfőbb pont forrásod. A legtöbb szobában található 2-3 kicsi szintű szörny, ami 100%, hogy ad Combat totemet, ha Te ütötted meg elsőre. Ha más, akkor neki jön. Ez darabja 30 pont.

Amennyiben megvannak ezek a dolgok, és lehetőleg minél több, akkor azt még le kell adni, mert csak akkor alakul át ponttá. Ezt vagy a kezdőponton teheted meg ,vagy a pályán elvétve lehet még találni Treasure Chute-ot is, amit szintén felhasználhatsz erre a célra.
Fontos: Amennyiben több nyersanyagod, és / vagy totemed van, mint amennyi hiányzik, az NEM számít bele a pontjaidba. Azaz ha hiányzik mondjuk 2 Combat totem, de nálad 4 van, akkor az csak 60 pont a 120 helyett. Ezért érdemes ezeket a helyeket gyakran látogatni, és nem az utolsó pillanatban leadni az egészet.

Végjáték

Megkevert ládák új sorrendje

Amennyiben elértétek a célt, minden ki van pipálva, rövidesen bekerültök a Treasure szobába, ahol megkapjátok a jutalmatokat. De előtte egy gyors kártyajátékot kell játszani. A lényege annyi, hogy mindenki megkapja a ládáját, amiben XP lámpások vannak, illetve 1 láda, amiben ~10-11K token lapul.

  1. Huge Xp lamp
  2. Large Xp lamp
  3. Medium Xp lamp
  4. Small Xp lamp
  5. Dungeoneering tokens

Ez az 5 nyeremény. A dolog pikantériája még az is, hogy még mielőtt a kártyákat használhatnád, a Hoardstalker megkeveri minden játékos ládáját véletlenszerűen, és lehet, hogy a legutolsó helyezetté lesz egy nagyobb Xp lamp, token helyett. A lámpából kapott xp mennyisége függ attól, hogy mennyi mindent teljesítettél. Tehát ha mind a három cél teljesítéséhez hozzájárulsz, több XP-t is kapsz.

Na de mik is ezek a kártyák?

Amennyiben szörnyet ölsz, skillezel, Chest-eket nyitogatsz, bármi, van esélyed rá, hogy találsz egy kártyát. 11 kártya van, és mindegyik más más módon befolyásolja az előbb megkevert ládák pozícióját. Egyszerre 5 kártya lehet nálad, ha ennyi van, többet nem kapsz. Ezért érdemes a hasztalan, nem kellő kártyákat elpusztítani. Előbb kezdem a "hasznos" kártyákkal, ami nem tesz keresztbe a többieknek.

A kártyaválasztó ablak

Consistent yak: Bármi is történjék a ládáddal, Te MINDENKÉPP egy Medium Xp lamp-pal távozol. Akkor érdemes használni, amikor nem kell a plusz token, és rosszabb jutalmad van, mint egy Medium XP lamp.
Scavenging meerkat: A meglévő jutalmad mellé még hozzáad egy Medium XP lampot. Minden kártyát nem használt játékos kap egy plusz kártyát, amivel gazdálkodhat. Ez nagyon jó kártya, egy baráti társaságon belül, akik nem tesznek egymásnak keresztbe, ez az elsődleges kártya, amit találni kell.
Cloning mosquito: Lemásolja a mögötted lévő játékos ládáját. Ha abban valami nagyon jó van, érdemes ezt használni.
Protecting titan: A következő láda mozgató kártyát semlegesíti. Ez annyira nem fontos, ha nem lopjátok el egymástól.
Preening ibis: Ennek nincs különösebb jelentősége, ha ezt a kártyát használod, kapsz egy ruhadarabot. Néha ad egy Hoardstalker gyűrűt is, amivel 8-szor lehet teleportálni különböző DG-s barlangokba.

Most jöhetnek azok a kártyák, amik a többieket szívatják, hogy Te előnyhöz juss.
Beguiling smoke devil: Minden ládát összekavar.
Reversing phoenix: A legutolsó mozgató kártyát semlegesít, és minden ládát visszaállít az előbb használt kártya előtti pozícióra.
Thieving locust: Az utolsó helyen lévő játékossal elcseréli a ládádat.
Trading leech: A mögötted lévő játékossal elcseréli a ládádat.
Trading mantis: Az előtted lévő játékossal elcseréli a ládádat.
Whimsical bunyip: A másik 10 kártyából véletlenszerűen kiválaszt egyet, és rögtön megjátssza.

~Kisszuperman