Skillcapes

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Köpenyek és csuklyák

Ha elértél egy 99-es skill-t, a szövegdobozban megjelenik egy üzenet, hogy tudod hordani annak a skillnek a köpenyét és csuklyáját. Vegyél hát ki 99k-t a bankodból, és menj el a mesteredhez! Beszélj vele, és lesz olyan opció, ahol el tudod kérni tőle a köpenyt 99k fejében. Ő azonnal odaadja a köpenyt, és egy hozzá passzoló csuklyát.

Ha nem szeretnél skilleket edzeni sok időn át a skill köpenyekért, de szeretsz küldetéseket csinálni, akkor szerezd meg a quest-point köpenyt! Ha az összes küldetés kész van, menj a Wise Old Manhoz, Draynorban, és kérd el tőle! Amikor új küldetés kerül a játékba, látni fogsz egy üzenetet, ami azt írja: új küldetés van. Ezután a csuklya és a köpeny a táskádba fog hullani, vagy ha nincs elég helyed, akkor a bankodba. Amíg az új küldetés nincs kész, nem tudod hordani őket!

Trimmelt köpenyek

Ha több mint egy 99-es skilled van -vagy van quest-point köpenyed- , akkor egy különleges, „trimmelt” köpenyt kapsz. Abban különbözik a sima skill köpenyektől, hogy egy színes csík van az oldalán, és +4 prayer bónuszt ad. Az ára marad 99k.

A skill köpenyek és csuklyák

Köpeny/csuklya Ki adja? Emotion leírása
Attack
Skillcapes attack.gif
Beszélj Ajjat-tal, a Warrior’s guildban, Burthorpban. Ütsz a levegőbe, használod az erőt, aztán elugrasz a földtől, és felütsz újra.
Strength
Skillcapes strenght.gif
Beszélj Sloanel (Yadech Strongman a While Guthix Sleeps után), a Warrior’s guildban (1. emelet), Burthorpban. Egy nehéz-megterhelt sújzó esik le az égből. Kisebb nehézségekkel fölemeled azt.
Defense
Skillcapes defense.gif
Beszélj Harlan-nal, Lumbridge-ban, aki a kezdőknek ad fegyvert és pajzsot, a General Store mellett. Kivédesz néhány nyilat a pajzsoddal, majd lendületből előre ütsz, és szétütöd az előtted lévő ellenséget.
Hitpoints
Skillcapes hitpoints.gif
Beszélj Tafini-val, a Duel Arena kórházában, Al-Kharid mellett. Nyilak állnak beléd, és átváltozol egy fehérneműben lévő személlyé, utána csak az izmaivá, majd a csontvázává, utána kihúzod a nyilakat, és győzedelmesen felemeled őket.
Range
Skillcapes ranged.gif
Beszélj a páncél-árussal a Ranging-Guildban. Gyönyörűen fellősz egy nyilat, egyenesen az égbe, ami pont a lábad előtt tüzesen fog leérkezni, melytől megreng a föld.
Prayer
Skillcapes prayer.gif
Beszélj Jerred baráttal, a Prayer Guildban, Edgeville mellett. Mennyei fény áraszt el, a köpenyed szárnnyá változik, és ott lebegsz a levegőben.
Magic
Skillcapes magic.gif
Beszélj a varázsló-ruha eladóval a Magic Guildban Ugrasz, majd lebegsz, mialatt egy mágikus aura körülvesz.
Cooking
Skillcapes cooking.gif
Beszélj a főszakáccsal a Cooking Guildban Fogsz egy serpenyőt, feldobod vele a pitét, ugyan így a hússal, miután leérkezett, fenntartod a fejed fölött.
Woodcutting
Skillcapes woodcutting.gif
Beszélj Wilfreddel Faladortól északra, az erdőben. Kinő előtted egy fa, te vágod a fejszéddel, az egyre kisebb lesz, míg végül eltűnik.
Fletching
Skillcapes fletching.gif
Beszélj Hicktonnal, Catherby nyilas boltjában. Hirtelen egy vékony fának dőlsz, kivágod azt íj-formába és ráteszed az íj húrját.
Fishing
Skillcapes fishing.gif
Beszélj a Mester-horgásszal a Fishing Guild előtt. Egy pici halász-dokk jelenik meg, te beledobod szigonyodat, és egy hatalmas halat fogsz ki belőle.
Firemaking
Skillcapes firemaking.gif
Beszélj Ignatiussal, a Seers falvi erdőben. Csinálsz egy tűzgömböt, és mindenkinek azt mutogatod.
Crafting
Skillcapes crafting.gif
Beszélj a kézműves-mesterrel a Crafting Guildban. A kezedben tartott vésővel és kalapáccsal egy macskaszobrot faragsz ki az előtted álló farönkből.
Smithing
Skillcapes smithing.gif
Beszélj Thurgoval, a Port Sarim melletti kis kunyhóban találod. Egy rögből kalapácsolsz egy rövid-kardot, utána egy fejszét, és végül egy hosszú-kardot.
Mining
Skillcapes mining.gif
Menj a Minning Guildbe (Falador), és beszélj a létrát őrző törpével. Egy szikla megjelenik, és te olyan erővel csapsz a sziklára, hogy az darabokra robban.
Herblore
Skillcapes herblore.gif
Beszélj Kaqemeex-el a Guthix oltárnál, Taverlytől északra. Nagy virágzással összekeversz egy italt, és ez magad előtt tartva bugyborékol.
Agility
Skillcapes agility.gif
Menj az Agility Arénához (Brimhaven), és beszélj Cap'n Izzy No-Beard-vel. Egy oszlop jön ki a földből, felugrasz rá, majd jön még egy ami magasabb lesz, arra is felugrasz, így a harmadikra is és pörögve lecsúszol rajta.
Thieving
Skillcapes thieving.gif
Beszélj Martin Thwait-al, Rogues' Denben lent Burthorpe kocsmában. Egy arannyal fénylő hordó megjelenik a hátadon, és csak néznek milyen sunyi módon menekülsz.
Slayer
Skillcapes slayer.gif
Kuradaltól veheted meg, aki az Ancient Cavernben él. Egy kicsi Turoth veti magát a hátadra. Megragadod, feldobod a levegőbe, majd ráugrasz.
Farming
Skillcapes farming.gif
Beszélj Martin-nal, a mester kertésszel Draynor Village-ban. Egy kanna jelenik meg a kezedben, te öntözöd a földet, és ahogy kinőnek a virágok, kiszedsz egyet és megszagolod azt.
Runecrafting
Skillcapes runecrafting.gif
Menj a varrocki rune store-ba, és beszélj Aubury-val. Vonzod a föld erejét, és az összes Elemental Rúna forog körülötted.
Construction
Skillcapes construction.gif
Beszélj az Estate Agent-tel Varrock-ban. Építesz egy szép magas házat magad köré.
Quest Point
Skillcapes questcape.gif
Beszélj a Wise Old Man-nal Draynor-ban, az egyik házban. Egy Küldetés-szimbólum jelenik meg az égbe, ami magafelé vonz téged, te harcolsz az erővel, és az leejt téged.

Köpenyek és csuklyák bónuszai

Köpenyek

Bónusz Stab Slash Crush Magic Range Egyéb bónusz
Attack 0 0 0 0 0 Prayer: 0
Strength: 0
Defense +9 +9 +9 +9 +9

Trimmelt köpenyek

Bónusz Stab Slash Crush Magic Range Egyéb bónusz
Attack 0 0 0 0 0 Prayer: +4
Strength: 0
Defense +9 +9 +9 +9 +9

Csuklyák

Bónusz Stab Slash Crush Magic Range Egyéb bónusz
Attack 0 0 0 0 0 Prayer: 0
Strength: 0
Defense 0 0 0 0 0

Különleges bónuszok

Ha felveszed az adott skill köpenyét, az a skill 100-ra fog emelkedni, ha rákattintasz az „operate” funkcióra. Ez miért jó? 1 szint különbség néha sokat számíthat! Ha nincs cooking-gauntlatesed, lvl 100-nál anélkül is lényegesen kevesebb cápát égetsz oda. Sok ilyen különbség van, például a rune ore bányászata, vagy a cápa fogás, de mindenesetre szép látni egy skillt a három számjegyűek között, potion ivása nélkül.