Some Like It Cold

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Beszélj Chuckal az Ardougne Zoo-ban
Besorolás Közepes
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések Hunt for Red Raktuber, Sea Slug, Cold War
Képességek 65 Fishing, 56 Crafting, 50 Construction, 50 Thieving
Tárgyak Nem lehet se tartani se viselni tárgyakat
Jutalom
1 Quest Point, 40k Crafting XP, 40k Fishing XP, 10k Construction XP, 10k Thieving XP, 2 SoF spin


Látogasd meg Chuckot, a jegesmedvét az ardugnei állatkertben.

Chuck egyik PBJ ügynöke, Teddy elveszett miközben a gondozó eltűnésének nyomába eredt. Teddy Walrus fogja lett, derül ki egy levélben melyet Chuck megkér hogy vizsgáld meg. A jegesmedvék a földet, míg Walrus a tengert uralja, így került Teddy fogságba. Az is kiderül, hogy Teddy eltűnésében közrejátszhatott egy csapat fóka így Chuck megkér, hogy menj Relekkába. Ha ismét beszélsz vele elteleportál téged oda.

Some1.png

Itt keltsd fel a fókát. Megkel győznöd hogy elvigyen a táborukba, hogy megtaláld Teddyt. Nem tartja elég érdekesnek a beszélgetés így megkér hogy szórakoztasd. Próbálj meg táncolni neki, de úgy néz ki ez nem elég neki. El kell hoznod neki a kedvenc együttesét akik zenéje messziről szól.

Használd Larry régi csónakját és menj a jéghegyre ahol Ping és Pong muzsikál. Ahhoz, hogy eljöjjenek veled előtte ruhát kell nekik csinálnod. Beszélj keleten a jegesmedvével, hogy átváltoztasson téged pingvinné majd menj be a nyugati hórakáson át a bázisba. Itt tarts végig északra míg egy kapuba nem ütközöl. Itt beszélj az őrrel, hogy engedjen át majd menj a keleti szobába. Készítsd el a ruhát a munkaasztalon majd irány vissza a kapu. Nyomd meg a kapu melletti gombot, hogy átjuss. Térj vissza Pinghez és Ponghoz és add nekik oda a ruhájukat. Elvannak ragadtatva így hát irány a csónak. Ismét beszélj a fókával és ha nincs nálad semmi már mehetsz is a táborba.


Some2.png


Keresd meg Teddyt. Nem lesz nehéz, egy nagy jegesmedve bohócjelmezben. Elmondja, hogy Larry nem akar megszökni, teljesen megbolondult. Larryt a jegesmedve mögötti háznál találod. Egy pingvinnek van öltözve, annak is képzeli magát. Szüksége van egy tojásra, hogy utódja lehessen. Térj vissza Teddyhez majd beszélj Noodleval aki a délnyugati ház előtt ácsorog. Tőle megtudod, hogy Walrus ebédre tojást eszik. Ahhoz, hogy eltudd lopni Walrus tojását ki kell csalogatnod. Kívül a sátránál fel van akasztva egy ketrec amiben van egy denevér. Amint rákattintottál indulhat a zajongás.

Some3.png


Kérd meg Bouncert, Teddyt valamint Pinget és Pongot, hogy szórakoztassák el a fókákat ezáltal is nagy zajt csapba. A fejük fölötti csík mutatja mennyire vannak még erejük teljében. Folyton biztasd őket (mindegyikre kattints egyet és így járd végig őket) és néhány fenyegetés után kijön a sátrából Walrus. Csapj le a lehetőségre, menj be a sátrába és lopd el a tojását.

Vidd el Larrynek a tojást majd beszélj Teddyvel. Larry most már elégedett és ő is szökni akar de mivel Teddynek nincs terve a szökéshez ezért beszélned kell a pingvinekkel (kivéve Pingel és Pongal) hátha nekik van. Menj vissza Teddyhez és mond el neki az összegyűjtött terveket (kedvencem: csináljuk meg a jéghegy tökéletes mását és tegyük át a fókákat miközben alszanak). Pingnek és Pongnak közbe eszükbe jutott egy ötlet, hogy csinálnak egy rock koncertet. Bár ez az ötlet ugyan olyan mint a többi mégis lehet ezzel kezdeni valamit. A jéghegyen fennakadt egy tengeralattjáró. A fókák azt hiszik csak színpadhoz lesz felújítva miközben ez a szökés kulcsa.

Some4.png

Beszélj Plazaval aki a konyha előtt fejben játssza a torpedót Astoriával, bár tud segíteni a tengeralattjáró megszerelésében de cserébe kér tőled egy játéktáblát.

 • Az északkeleti lyukból horgássz ki egy cápafogat és egy tintahalt.
 • A konyhától északra szedj egy deszkát a farakásból.
 • A konyhában keress a polcon kalapácsot, olajat és tálcát.
 • Kérj Teddy ruhájából egy darabot.
 • A nyugati szobában keresd meg a lúgot.

Majd ezeket:

 • Használd a lúgot az olajon hogy szappant kapj.
 • Használd a szappant a deszkán.
 • Használd a titahalat rajta ezáltal megkapod a szappant.
 • Faragd meg a kalapáccsal.
 • Végül használd a ruhadarabot a deszkán hogy meglegyen a játéktábla.

Some5.png

Vidd el a játékot Plazanak aki a játékért cserébe odadja a tervrajzot. Ezt vidd el Teddynek. A motor elég rossz állapotban van így kell pár dolog a megjavításához. Kérdezd meg Plazat betud-e juttatni a készletekhez. Segít ebben is ha bebizonyítottad rátermettségedet a torpedós játékban Astoria ellen.


Some6.png


Miután legyőzted irány a délibb házikó és vedd ki a ládából a cirkuszi kellékeket majd menj vissza Teddyhez.

Megkell javítanod a motort.


 • A tekebábút rakd bele a leverbe.
 • A karikát rakd rá a valve wheelbe.
 • A tányért rakd bele a pressure guagebe.
 • A felmutató kezet is rakd a pressure guagebe.
 • A lila zsebkendőt kösd rá a broken pipere.
 • A lufit és a drótot használd egymáson és használd a wireboxon.


Miután megjavítottad a motort beszélj Teddyvel és előjön egy bejátszás ahogy próbáltok elmenekülni. Még korántsem jött el a pihenés ideje.

Egy újabb torpedós játék veszi kezdetét. Ez viszont komolyabb és nehezebb. Az ellenség célpontja a ti hajótok ami alapból sincs jó állapotban.


Some7.png

A jobb oldalon látható egy táblázat hogy áll a hajó. Ezt a táblázatot ellehet rejteni és újra előlehet hozni. A hajó életerejét legfelül írja. Ha ez teljesen lecsökken akkor vége a játéknak, meghaltál.

Az hogy milyen az élete 5 dologtól függ.

 • Torpedos
 • Engine
 • Windows
 • Air pump
 • Sonar


Erre az 5 feladatra kapsz 4 személyt. A fejük feletti csík mutatja mennyi ideig tudnak munkába állni. A bal oldali kamrába tudod magát a torpedót játszani miközben a feladatkörök ereje és maga a hajó életereje is folyamatosan csökken. Nem muszáj nagy figyelmet szentelned a torpedó játékra mivel az magától is jelölgeti, de mivel teljesen véletlenszerűen ezért érdemes ránézni néha. Az ellenségnek 3 hajója van. Két darab 4es és egy darab 3as méretű. Ha egy hajót kilősz a hajód életereje felmegy teljesen.

Stratégia:

A társaid munkaereje változó így a feladatok csíkja is eltérő. Ezáltal nembaj ha csak 4 dolgozik ha az egyik feladat magas miközben munkába állnak. Sose legyen olyan akinek a csíkja teljes mégse dolgozik.

Kezdésként helyezd a 4 társad munkába, mindegy melyik feladat marad ki. Mikor visszaér az egyik még várj, hogy kicsit töltődjön az ereje, addig még 2-3at jelölgethetsz a torpedóban majd add neki azt a feladatod ami eddig kimaradt. Menj vissza torpedózni majd a többit is rakd be dolgozni. Az a feladat maradjon ki amelyiknek a csíkja a legmagasabban van így az merülne le legkésőbb. Megint folytathatod a torpedózást majd ismételd a teljes folyamatot. Miután kilőtted mind a 3 ellenséges hajót vége a küldetésnek. Ismét az állatkertben vagy és megkapod a jutalmat.

Some8.png

A leírást készítette: Dof