Sorceress' Garden

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből
Biztonságos?

Igen

Csapatjáték?

Nem

Szükséges küldetések

Prince Ali Rescue

Szükséges képességek

1/25/45/65 Thieving szint

Szükséges tárgyak
Hol található?

Al-Kharid

Bevezetés

Osman, Al-Kharid kémje a segítségedet kéri: szüksége van a Sq’irk gyümölcs levére, melyet egy boszorkány termeszt. Eddig nem volt gond a gyümölcs beszerzése, azonban nemrég összeveszett a boszorkánnyal, aki megszakította Osman ellátását. A feladatod: megtalálni a kertet és elhozni a gyümölcslevet Osmannak.

Kezdetek

Ha kész a Prince Ali Rescue küldetés, beszélj Osmannal, aki elmondja neked a problémáját. Ezután szükséged lesz egy Pestle and Mortarra és néhány üres söröskorsóra. A banktól délkeletre találsz egy aprócska házat. A házban beszélj az Apprentice-szal, aki kis győzködés után elteleportál a Sorcerer's Gardenbe. Itt a feladatod megtalálni a gyümölcsöt, és elvinni a levét Osmannak.

Megjegyzés: csak az első alkalommal kell az Apprenticet győzködni, utána elérhetővé válik a teleport opció.

Szintek és jutalmak

A Prince Ali Rescue küldetés mellett szükséged van egy bizonyos Thieving szintre is, hogy bejuthass a különböző kertekbe.

Kert Szükséges Thieving szint
Winter 1
Spring 25
Autumn 45
Summer 65

Ha sikeresen eljuttatsz Osmanhoz néhány korsó gyümölcslevet, ő Thieving XP-vel fogja jutalmazni munkádat. Nem muszáj a megszerzett gyümölcslevet Osmannak adnod: ha megiszod feltölti az energiádat és ideiglenesen megnöveli a Thieving szintedet.

Név Szükséges gyümölcsök Energia Thieving bónusz Osmantól kapott XP
Winter Sq'irk Juice 5 +5% +0 350
Spring Sq'irk Juice 4 +10% +1 1350
Autumn Sq'irk Juice 3 +15% +2 2350
Summer Sq'irk Juice 2 +20% +3 3000

A kertekben

Amikor a kertben vagy, meg kell találnod az utat a gyümölcsfához, mielőtt egy Elemental meglátna. Ha egy Elemental meglát, kiteleportál téged a kertből. Ha sikerül épségben megérkezned a fához, választhatsz egy gyümölcs és gyógynövények között (utóbbiból automatikusan kettőt kapsz), ezután kiteleportálsz a forráshoz. A gyümölcsök és gyógynövények felszedéséért Farming XP-t kapsz.

Kert Ital Kép XP a gyümölcsért XP a gyógynövényekért
Winter Winter Sq'irk Juice Sorceressgarden wintersqirk.gif 30 50
Spring Spring Sq'irk Juice Sorceressgarden springsqirk.gif 40 50
Autumn Autumn Sq'irk Juice Sorceressgarden autumnsqirk.gif 50 50
Summer Summer Sq'irk Juice Sorceressgarden summersqirk.gif 60 50

Átkelés a kerteken

Próbálj minél kevesebb súllyal jönni, hogy tovább tartson ki az energiád (Boots of Lightness ajánlott). Takarékoskodj az energiáddal! Ne válts át Run opcióra, ehelyett a Ctrl billentyűt lenyomva fuss! A legjobb XP-ért vigyél magaddal egy Pestle and Mortart, hagyj annyi üres helyet, ahány gyümölcs egy ital elkészítéséhez kell (lásd: táblázat) és vigyél annyi korsót, ahányat csak tudsz!

Az Elementalok mindig ugyanazt az utat járják be, de ezt az útvonalat a játékosok bizonyos tevékenységei befolyásolhatják. Az elemental megfordulhat egy játékos miatt, amikor nem kellene, s így megláthat olyan helyeken is, ahol egyébként nem látna meg. Ebből a szempontból egy különösen fontos hely van az Autumn kertben: az észak-dél irányban közlekedő elemental gyakran megfordul a saroknál, ha valaki túl korán kezd el futni. Ha ez történik, logolj ki, és az elemental vissza fog térni a rendes útjára.

Az elementalok fordulópontjai vakfoltot képeznek, ezt kihasználva elérheted a célodat. Ez nem a leghatékonyabb, de minden bizonnyal a legbiztonságosabb út. A gyorsabb utak jobb időzítést igényelnek. A siker erősen függ a játékos Internet kapcsolatától is. Az útvonal ugyanaz, mint a lassabb esetén, a különbség csupán annyi, hogy ilyenkor néhány foltot kihagyunk.


Winter Garden

Sorceressgarden winterelemental.gif

A Winter Garden a legkönnyebb szint az összes közül. A forrástól nyugatra található. Egyedülálló módon a Sq’irk fa és a gyógynövények egy helyen vannak. Ebben a kertben 6 elemental van, de ezek közül csak 4-re kell figyelned.

 1. Mikor belépsz a kertbe, csak óvatosan! A kezdőpont mellett közvetlenül van egy négyzet, amit egy elemental lát.
 2. Az első elemental az óramutató járásával ellentétes irányban halad. Várd meg, míg észak felé fordul, menj utána, amíg meg nem látsz jobbra egy kis bemélyedést, ez az első biztonságos folt.
 3. Most két elementalra kell figyelned: arra, amelyik mellett már eljöttél és az L alakú sövény körül korzózó társára. Mikor mindketten eltávolodtak, fuss az L alakú sövény belső részére, ez a második biztos pont.
 4. A következő két elemental az óra járásával ellentétes irányban mozog. Indulj el az után, amelyik nyugatra halad. Menj utána egészen addig, amíg be nem tudsz lépni északra a két sövény közti részbe. Ez az utolsó biztos pont.
 5. Az utolsó elemental nyugat-kelet irányban halad. Várd meg, amíg elmegy előtted keletre, majd fuss át a fához nyugatra. Vedd fel a gyümölcsöt vagy a gyógynövényeket, és kiteleportálsz a kert közepén lévő forráshoz.

Spring Garden

Sorceressgarden springelemental.gif

 1. Az első elemental észak-dél irányban mozog. Várj a kezdőponttól délre, amíg el nem halad előtted déli irányban. Menj utána, majd körülbelül félúton lépj be keletre a mélyedésbe.
 2. Amikor az elemental elhalad előtted észak felé, lépj ki az útra, és indulj le délnek. Fordulj be a sarkon, maradj a sövény belső oldalán!
 3. Itt egyszerre három elementált is figyelned kellesz. Egy észak-dél irányban mozog, kettő pedig körben jár. Mikor az első elindul északra és a másik kettő is eltávolodott, fuss északnak, fordulj be a sarkon és be a mélyedésbe.
 4. Amikor az észak-dél irányban közlekedő elemental eltávolodik, menj északra, aztán keletre a kert következő részébe.
 5. Menj a keleti oldalhoz, várj, amíg a nyugat-keleti irányban mozgó elemental keletnek indul. Ekkor kerüld meg a kilógó sövényt, és maradj a keleti oldalon.
Ha gyógynövény kell
Várj, amíg az elemental keletnek indul, ekkor menj délkeletre, aztán északra a nagy mélyedésbe. Itt biztonságban vagy, délre innen vedd fel a gyógynövényeket.
Ha gyümölcs kell
Ha az elemental elhaladt keletre, fuss délkeletnek, majd délre a fához és szedd le a gyümölcsöt!

Autumn Garden

Sorceressgarden autumnelemental.gif

 1. Az első elemental kelet-nyugati irányban közlekedik. A kezdőponttól nyugatra várakozz, amíg az elemental nyugatra fordul! Menj utána, majd körülbelül félúton lépj be délre a mélyedésbe.
 2. Várj, amíg az elemental megteszi az út többi részét, aztán indulj délnek! Fordulj be a sarkon, menj még egy kicsit délnek, amíg el nem éred a következő elemental útvonalát.
 3. Ha az elemental délre indul, fuss be a mélyedésbe a nyugati oldalon! Mikor ismét elhalad előtted északra, fuss le délre, és be a keleti mélyedésbe!
 4. Kritikus pont következik: amikor a két elemental a sarkon találkozik, fuss a két elemental közötti hasadékba!
 5. Ismét két elementalt kell figyelned: a körkörösen mozgót és ettől északra a kelet-nyugati irányban haladót. Mikor ez utóbbi keletnek indul, és a másik elmegy előtted, fuss északra, be a sarkon és be az északi hasadékba.
Ha gyógynövény kell
Ha az elemental ismét elhaladt előtted kelet felé, indulj el a sövény mentén észak felé.
Menj keletre elkerülve az elemental útvonalát! Mikor eléred a sövény keleti oldalát, várd meg, amíg az elemental visszafordul nyugatra. Ekkor kerüld meg a sövényt, és szedd fel a gyógynövényeket!
Ha gyümölcs kell
Mikor az elemental elhalad keletre, fuss le délre és kicsit nyugatra a sövények közti résbe!
Ha a tőled délre lévő elemental keletre indul, sétálj le a fához és szedd le a gyümölcsöt!

Summer Garden

Sorceressgarden summerelemental.gif

 1. Figyeld ki az első elemental mozgását, lépj egy négyzetet északra, majd amint tudsz, fuss tovább északnak, amíg csak lehet, és lépj be nyugatra a biztonságos zónába!
 2. Sétálj északra, ameddig csak lehet, de ne lépj egyet sem keletre! Amint a melletted lévő elemental délre indul, fuss északkeletre, ahogy csak tudsz!
 3. Sétálj le délre, amíg csak lehet, de ne lépj keletre! Ha az elemental elindul északra, fuss el a sövény körül!
 4. Menj délre a sövény mentén, de ne menj ki a nyitott területre! Várd meg, amíg a 8-as alakban korzózó elemental keletre indul! Ekkor fuss át nyugatra a sövény mellett, ami körül az elemental mászkál.
 5. Mikor az elemental átmegy a sövények között nyugatra, fuss a sövény északi oldalára, majd be délre, a kis búvóhelyre.
 6. Mikor az elemental átmegy előtted kelet felé, menj utána a sövény keleti részére!
 7. Ha az előző elemental elindul nyugatra, a tőled északra lévő pedig északra az L alakú útvonalán, fuss arra a négyzetre, ami keletre van attól a ponttól, ahol az első elemental keletre fordul!
Ha gyógynövény kell
Amikor az L alakú pályán korzózó elemental északra indul, a másik pedig nem dél felé néz, fuss keletre, majd délre a gyógynövényekhez!
Ha gyümölcs kell
Amikor az L alakú pályán korzózó elemental északra indul, a másik pedig nem dél felé néz, fuss északra az elemental mellett a sövények közti résbe!
Mikor a körbe járó elemental elindul északra, fuss nyugatra, délre, majd újra nyugatra a nyílt területre! Szedd le a gyümölcsöt!

Megjegyzések

 • A kert elhagyásához innod kell a kert közepén álló forrásból.
 • Hozhatsz a kertbe Energy Potionokat, de nem feltétlenül szükséges.
 • Minden útvesztő megoldható futás nélkül is, de jóval tovább tart.
 • A Boot's of Lightness hasznos tud lenni ebben a minigameben.