Spirits of the Elid

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Nardah város (Pollnivneach-ból magic carpet visz oda) Awusah kormányzónál vállalhatod el a küldetést
Besorolás Közepes
Hosszúság Rövid
Szükséges
Küldetések
Képességek Magic 33, Ranged 37, Thiev 37, Mining 37
Tárgyak Telekinetic Grab-hoz rúnák, Rope, Needle, Thread, Fegyver vágás zúzás és szúrás stílussal( Slash Crush stab természetesen több fegyvered is lehet), Néhány nyílvessző (Arrow), egy íj (Bow), Pickaxe, Lámpa (bármiféle lantern megteszi), Knife, Egy kevés pénz (utazásra és Shantay pass-ra), Tinderbox
Jutalom
2 Quest pont, 8000 Prayer xp, 1000 Magic xp, 1000 thieving xp, használhatod a templomot imádkozásra


Az Elid szellemei

 1. Utazz Nardah városába Pollnivneach-ból magic carpettel és ott beszélj Awusah kormányzóval és ígérd meg neki, hogy segítesz kideríteni és megoldani miért sújtja átok a várost.
 2. Irány észak és beszélj "Ghaslor the elder"-el a Folyó szellemeiről (River spirits) és ő ad neked egy balladát.(nem tudom el kell e olvasni mindenképp)
 3. Menj a templomba és használd az asztalon lévő kulcson a telekinetic grab varázslatod, a szekrényekben pedig keresd meg Elidinis csuhájának darabjait (robe, bottom) de mivel szakadtak egyenlőre nem tudok felvenni őket, varrd meg tűvel és cérnával a csuha darabjait.
 4. Most vegyél magadhoz:
  • A templomból szerzett kulcsot
  • kötelet
  • csákányt
  • Elidinis csuháját
  • íjat és nyílvesszőket
  • fegyvert
  • és annyi ételt ami elég hogy megölj 3 darab 75-ös szintű gólemet
 5. Követsd Elid folyóját (Rived of Elid) egészen annak északi végéhez ( a folyó keleti partján legyél) és ott van egy kisebb vízeséshez hasonló hely a szikláknál, használd a kötelet a nagy gyökeren (Root) hogy bejuss a barlangba.
 6. Itt viselned kell Elidinis köpenyét hogy kinyithasd az első ajtót. Bent 4 ajtót fogsz találni:
  • 1 dupla ajtót, ezzel még nem kell foglalkozni
  • 3 kis ajtót, ezek kellenek nekünk, mind a 3 ajtót 1-1 gólem védi , mindet más attack style-al lehet csak megölni.

  • 1. ajtóként nyisd ki a leg délebbi ajtót itt egy fehér gólem fog megjelenni, szúrás (Stab) attack style-t kell alkalmazni a megöléséhez, ha megölted menj be az ajtón aminél előjött és bent a vízcsőben lévő blokkolást kell kiszednek a Thieving skilledet használva (elég csak ráklikkelni)
  • 2. ajtó ami sorba na következő (északkeleti ajtó) itt egy szürke gólem fog előjönni, hogy ezt megöld vágás(slash) attack Style-t kell alkalmaznod, miután megölted menj be az ajtón és használj csákányt hogy megtisztítsd a víz útját.
  • 3. ajtó pedig végül ami megmaradt, itt egy Black gólem fog előjönni, hogy ezt megöld használj zúzás (crush) attack Style-t, Miután a gólemnek vége menj be az ajtón és használva az íjat lődd ki a vizet blokkoló kis gátat.
 7. És most menj ahhoz az ajtóhoz amit már említettem ( a dupla ajtó) és lépj át, menj végig a parton és keresd meg a vízlelkeket (Water Spirit)
 8. Elmondják hogy a víz azért apadt el mert a városlakók "elvesztették" Elidinis szobrát, Ha ezt visszaviszed a templomba az átok megszűnik.
 9. Menyj vissza a városba és a kormányzó házában vedd fel a cipőket(boots) a földről és használd rajtuk a késed hogy kapj 2 Sole-t.
 10. Menyj Nardah városától nyugatra és fogsz találni egy repedést a földön gyújtasd meg a lámpát és a kötelet használva ereszkedj le a barlangba, menj keresztül a kígyókon a dzsinnhez és beszélj vele az ereklyéről, végül is vissza adja neked a 2 Sole-ért cserébe.
 11. Menj vissza a városba és ott egyenesen a templomba, rakd az ereklyét az ereklye tartóba (szembe a bejárattal).

Gratulálok! Kész a küldetés.

Spirits of the Elid rewards.png