Swan Song

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont A Gnome Strongholdtól északnyugatra
Besorolás Közepes
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések 100 quest pont, One Small Favour, Garden of Tranquility
Képességek 66 magic, 62 cooking, 62 fishing, 45 smithing, 42 firemaking, 40 crafting, elengendő combat lvl egy 170-es szörny megöléséhez

Ajánlott: 23 runecrafting (mist és lava runa készítéséhez)

Tárgyak Közelharcra felszerelés, jó kaja, 5 Iron bar, 7 Bones (sima), 5 Blood rune, 10 Lava rune, 10 Mist rune, 50 gp, Hammer, Tinderbox, 1 Log (akármilyen, csak meg tudd gyújtani), 2 Soft clay

Ajánlott tárgyak: Glory ammy (4), Watchtower teleport, Falador teleport, Super energy potionok, super set, Cooking Gauntlates

Jutalom
2 quest pont, 15000 magic xp, 10000 prayer xp, 10000 fishing xp, 25000 gp, bejárás a Piscatoris Halász Kolóniába

Kezdésnek

Szükséges tárgyak: 50 gp, 5 blood runa, 10 lava runa, 10 mist runa. Ajánlott: Glory ammy, super energy potion(ok), boots of lightness.

1. A kezdőpontot egy kis csónakázással éred el. Ahhoz, hogy a csónakhoz juss, meg kell kerülnöd Gnome Strongholdot nyugati irányból. Menj északra míg meglátsz egy csónakot a vízben és két embert mellette a parton. Beszélj Kathy Corkat-tal és ő elvisz a célszigetre 50 gp fejében.

2. Itt beszélj Harman-nal aki egy lyuk mellett áll. Megkér, hogy szólj az Old Wise Man-nek Draynorban, hogy kéne egy kis segítség. Hogy miért pont ő? Hisz öreg. Erre a kérdésre választ ad egy rövid bejátszás az öregember múltjáról. Ha van Glory ammyd akkor teleportálj vele Draynorba, vagy más teleporttal a közelébe, ha egyik sincs akkor beszélj ismét Kathy Corkat-al, hogy vigyen vissza, és gyalogolj egy bankig.

3. Draynor banktól északra az első házban megtalálod az öregembert. Beszélj vele, eléggé fellelkesedik az ajánlatodra, de kell neki 5 blood, 10 lava, 10 mist runa. Add neki ezeket a runákat. Felhívja a figyelmedet, hogy menj vissza a szigetre, de legyél kész a harcra.

Bejutás a kolóniába

Szükséges tárgyak: Közelharcra felszerelés, egy kevés kaja, 5 iron bar, hammer, tinderbox, 1 log. Ajánlott: Super set, cooking gauntlates, watchtower teleport.

1. Menj vissza a csónakhoz, beszélj Kathy-val, aki mostmár ingyen visz a szigetre. Megtalálod az öregembert, beszélj vele és irány a lyuk. Itt jön egy kis csata, pár vizitroll kijön a vízből, akik nekedesnek. Kisebb combattal rendelkezőknek előfordulhat, hogy prayert kell használniuk, mivel multi area, több troll támad egyszerre habár az öregember közbe segít neked és néha elég szépeket betalál a trolloknak.
Swansong elsocsata.jpg

2. Miután kész vagy a harccal, menj be a kolónia kapuján. (Az öregember közben elteleportál) Először meglátod Franklin Caranos-t, kérdezd meg tőle hol van Harman. Útba is igazít, a kolónia keleti részén lakik Harman. Menj be a házába, beszélj vele. Megkérdezi, hogy mégis hol van az öregember? Erre ott is terem mellette. Harman megkér, hogy segíts Franklin-nak és Arnold-nak.

  • Arnold: A "város" közepén találhatod meg, ő látja el a Bank és a General store feladatát. Amíg nincs kész a küldetés, addig csak beszélni tudsz vele, tedd is ezt. Megkér, hogy fogj neki 5 különleges halat, a város északnyugati csücskében lévő fishing spot-ból. Ad neked egy hálót (small fishing net), irány a fishing spot. Miközben halászol, előjöhet pár Seatroll a vízből, ezeket csapd le és szedd ki az 5 fresh monkfish-t (esetleg több kellhet, ha odaégetsz párat). Vidd oda Arnoldnak őket, és megkér, hogy süsd meg őket a konyhában. A konyha dél-nyugatra található, süsd meg a monkfish-eket és vidd Arnoldnak.
  • Franklin: Franklint a város kapuja mellett találod. Megkér, hogy foltozd be lerobbant kerítésen a lyukakat. Szükséged lesz az 5 iron bar-ra, hammer-re, tinderbox-ra és az egy szem log-ra. Ha iron bar vagy log problémád lenne, van a kapu melletti dobozok mellett egy bronz pickaxe és axe. Kint beszerezheted az összes alapanyagot. Menj be a kaputol északra levő házba, ahol a furnaceCrafting furnace.gif is van. A ház közepén megtalálod a "Metal Press" nevezetű eszközt. A hátsó részébe, a firebox-ba tegyél bele egy log-ot, és gyújtsd be tinderboxszal, majd a másik végére használd az iron bar-jaid egyesével, míg 5 sheet metal-hoz jutsz.
    Swansong press.png
    A sheet metal-okkal meg kell javítanod a kerítést a város nyugati részén, a part mellett. Egy hammer jelenlétében használd a sheet metal-t a lyukra, hogy megjavítsd.
    Swansong kerites.png
    Ha ez megvan, beszélj ismét Franklinnel.

3. Menj vissza Harman-hoz, ő még egy problémát felvet. Kéne neki egy hadsereg a trollok ellen, és au öregemberrel már kitaláltak egy jónak tűnő megoldást rá. A Magic Guild alagsorában kell beszélned a mágussal, hátha ad egy zombi hadsereget. Ha van watchtower teleportod akkor használd azt, ha nincs akkor más módon irány Yanille.

Egy hadsereg nyomában

Szükséges tárgyak: 7 bone (sima), 2 soft clay. Ajánlott: Falador teleport.

1. Ahogy az öregember és Harman mondta, irány a Magic Guild. Ide kell a 66 magic level, hogy bejuss. Vedd is az irányt az alagsorba, és beszélj a mágussal odalent.
Swansong magus.png
Kérdezz rá, esetleg tudna-e "kölcsönadni" egy zombi sereget a kolónia megmentése érdekében? A válasza az lesz, hogy nem. Azért nem adja neked, mert ha neked adná akkor más is kérné és ezt nem szeretné, de tud egy embert aki esetleg tud segíteni neked. Ez az ember egy nekromanta. Igen ám, de miért segítene egy nekromanta a jó cél érdekében? Azt a választ kapod, hogy szereti fitoktatni az erejét, és így akaratlanul is segíthet másokon.

2. Faladortól délre, a Crafting guildtól keletre megtalálod Mortifiert a "gonosz" nekromantát. Kérd ki a segítségét, ámbár először kinevet, majd 7 sima csont ellenében megcsinálja neked a 'csontváz sereg magot'. A szállításával viszont bajba kerül, ad egy brown apron-t, és aztmondja, hogy a Crafting guildban kérdezd meg a mestereket, hátha tud valamelyik segíteni ezügyben.

3. Menj be a Crafting guildba. Beszélj a 3 Crafting Master-rel, míg az egyik segíteni fog neked. Elárulja, hogy egy lezárd fedelű pot-ban lehet szállítani az ilyesmit. A Potlid készítését már a One Small Favour küldetésben megtanultad, tehát fogd a két soft clay-od, csinálj belőle egy pot-ot és pot lid-et itt a Crafting guildban (ne felejtsd el kiégetni őket a kemencénél). Illeszd össze a pot-ot és a pot lid-et. Ezek után még ne beszélj a nekromantával, irány a legközelebbi bank!

A végső harcok

Szükséges tárgyak: Az előzőekben megszerzett pot, jó páncél, jó kaja, kisebb combatúaknak esetleg 1 prayer potion, super set ha van.

1. Menj vissza a Nekromantához, aki most beleteszi a pot-odba a magokat, és pár másodpercen belül elteleportál a kolónia kapuja elé. Menj be és beszélj az öregemberrel. Ekkor jön egy kis bejátszás, ahogy épp erőlködsz a pot kinyitásával, majd sikerül és az "életrekelő" sereged leveri a troll sereget.
Swansong potnyitas.png Swansong sereg.png
Ezek után egy nagyobb, ám rondább és butább troll jön ki a vízből. Az öregember szépen kijátszva leveri a trollt, majd a nagy ünneplés közepette kap egy 259-es sebzést.
Swansong oregcsata.png Swansong foellen.png

2. A Troll Queentől kapta az öregember azt a 259-et... Persze rád már nem fog ilyen nagyokat sebezni, de a 20 körüliek így is mennek neki, mivel 170-es szintű. Ajánlott azonnal bekapcsolni a magic protect prayert. Nincs túl nagy defense és jó páncélban nem annyira talál be, de azért mindenképp kell 1-2 kaja a táskába. Magicként Water Wave-et használ, amivel elég nagyokat tud sebezni. Miután megölted, beszélj Harman-nal és vedd át a már nagyon várt jutalmadat!

Swan Song rewards.png