Tai Bwo Wannai Clean Up Minigame

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

A kezdéshez

Menj a Karamján található benszülött faluba(Tai Bwo Wannai)
Szükséges tárgyak: Macsetta, páncél, étel, antipoison, fegyver, Relicym’s balm
További szükségletek: Kész kell lennie a Jungle Potion küldetésnek és kell hogy legyen legalább 10 woodcutting leveled.
Jutalmak: Hozzáférés új ruhákhoz és páncélokhoz, új ételekhez, és új fákat tudsz vágni

Elkezdeni

Először, beszélj Murcaily-vel, aki a bekerített, drága fával beültetett terület mellett található meg. Ő fogja elmagyarázni magyarázni a dolgokat amiket csinálhatsz környéken. Miután beszéltél vele, venned kell egy macsettát(machete). Vehetsz egy egyszerűt a general store-ból, észak-nyugatra a falutól. A macsettát ha a kezedbe teszed(equip), három féle bozótot vághatsz.
A következő woodcutting levelek kellenek az egyes bozótokhoz:

 1. Gyenge(Light): 10
 2. Közepes(Medium): 20
 3. Sűrű(Dense): 35

A különböző szintű bozótokat a színeikről ismered fel.
Ahogy vágod a bozótokat meg gallyakat, úgy megy fel a kedveltséged(Tai Bwo Favour). A kedveltség nagyságától függ, hogy mennyi pénzt(Trading stick) kapsz a lakóktól. A Trading stick az itteni lakók pénze és csak ezzel tudsz vásárolni valamit, vagy bekerülni egyes területekre. Ha beszélsz a lakosokkal, azt fogják mondani, hogy látták, hogy mennyit dolgoztál, de néha meg fog esni, hogy rá kell kérdezned a fizetségre. Ha egy lakó ad pénzt, nem fogja az összeset odaadni, ezért körbe kell sétálnod és minden lakóval külön-külön beszélned. Minél több törzsi ruhát viselsz annál több pénzt adnak. Eddig még csak egy bolt van ahol ilyen pénzzel lehet fizetni.
A gallyak arra jók, hogy megjavítsd a falu rothadó kerítését. Mikor megjavítasz egy kerítés részt, kapsz egy kis Favourt.

A benszülöttek

Néhány bennszülöttnek van pár különös tulajdonsága:

Murcaily Vele elég sokat kell beszélned mielőtt bármit is tudnál csinálni. Vele kell beszélned a drága fákkal kapcsolatban is.
Sharimika Beszél neked a dzsungeli szörnyekről és eseményekről.
Mamma Bufetta Beszél a pálcán sült pókról(ez egy étel).
Fanellaman Adja a trading stickeket, ő nyugatra van a falutól a csónak mellett.
Safta Doc Tud csinálni neked macsettákat. Itt vannak a hozzávalók:
 • Opal Machete = 3 opal(cut/uncut) + 1 gout tuber + 500 trading stick
 • Jade Machete = 3 jade(cut/uncut) + 1 gout tuber + 1500 trading stick
 • Red Topaz Machete = 3 red topaz(cut/uncut) + 1 gout tuber + 4000 trading stick
Rionasta A postás a faluban. Először kérdezd:”What do you do......”, és ő elmondja mit csinál. 10 trading stick-be kerül egy tárgyat elküldeni.
Gabooty A falusi boltos.

A macsetták(machete)

Hogy felgyorsítsa a bozótvágást, Safta Doc elkezdte erősebbnek csinálni a macsettákat úgy, hogy drágaköveket rakott az élükre. Ezeken az éleken a ritka opal, jade és red topaz köveket használja, hogy erősítse őket. A red topaz macsetta a legerősebb.

Dolgok, amikre figyelni kell

Bozótvágás közben megijeszthetsz egyes szörnyeket. Öt fő típus szörny van: Broodoo victims, Mosquitoes, Tribesman, Bush snakes, Jungle spiders

Broodoo victims

Három típus van: kék, zöld, narancssárga. Mind a három 60-as szintű és magas védelemmel rendelkezik. A kék sokkal egyszerűbb mint a zöld és narancssárga. Az egyszerű támadások helyett inkább használd gyengeségüket rajtuk. Mikor legyőzted őket, dobnak egy maskot ami ugyanolyan színű mint amilyenek ők voltak. Fel tudod venni a maskot simán, vagy használhatsz rajta 2 snake skin-t(kígyó bőr) és 10 nail-t(szög), hogy pajzsot csinálj belőle. Lejjebb vannak a képek és a gyengeségek.

 • Kék(étel a gyengesége):
  Broodoovictimblue.png
 • Zöld(Antipoison a gyengesége):
  Broodoovictimgreen.png
 • Narancssárga(Relicym’s balm a gyengesége):
  Broodoovictimorange.gif

Más dolgok

100 trading stick-ért bemehetsz a falu elkeríett részébe, ahol vághatsz értékes fákat(mahagony(level 50 woodcut kell a vágásához) és teak(csak level 30 woodcut kell a vágásához)). Hogy bekerülj csak beszélj Murcialy-val és fizess neki 100 sticket. Ezek a fák a házadban fognak jól jönni.

Néha amikor befejezed a bozótvágást 2 dolog jelenhet meg: gem rock vagy gout tuber palánta.
Ha a palántát és 3 egyforma drágakövet odaadsz Safta Doc-nak akkor csinál neked egy erősebb fajta macsettát a 3 közül.

Még egy valami, hogy hogyan tudhatod meg, hogy a lakók adni fognak-e pénzt -> megnézed, hogy a kezükben tartanak-e trading sticket?. Ha tartanak akkor adni fognak, ha nem akkor nem.