Tale of the Muspah

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Beszélned kell Erjolf-al, akit Rellekka havas hegyének keleti részén találsz meg
Besorolás Könnyű
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések
Képességek 6 Firemaking, 8 Mining, 10 Magic, 10 Woodcutting; Ajánlott: 20 Crafting
Tárgyak 4 Sapphire, (Vagy Pickaxe és Chisel), Tinderbox, Spade, Knife, Fejsze (Hatchet), 8 Cosmic, 8Water rúna, 205GP Ajánlott:Súly csökkentő tárgyak: (Spotty/Spottier cape, Boots of Lightness, Penance gloves), Utazáshoz használatos tárgyak: Teleport rune-k, Dramen/Lunar staff (a Fairy Ring használata „DKS” és „BIQ” kódokkal), Amulet of Glory vagy Ring of Duelling, Sivatagi felszerelés, Waterskin (feltöltött)
Jutalom
1QP, 1000 Magic XP, 800 Mining XP, 800 Woodcutting XP, 500 Firemaking XP, Antik lámpa (200 XP egy választott képzettségre)


Bevezetés

A tapasztalt kalandorok megismerkednek a Fremennik átjáró szertartásával, és ennek nehézségeivel. Az egy kis csoda, hogy a Fremennik gyermekek mindig kifigyelnek egy a felnőttkorba vezető könnyebb utat, és ez alól Erjolf sem kivétel.

Csatlakozz hozzá a keresésben, fejtsd meg egy furcsa holttest rejtélyes történetét, és fedezd fel a legfélelmetesebb faj sötét titkait, akik valaha is Gielinoron jártak.

A Történet

1.A küldetés elkezdéséhez beszélned kell Erjolf-al, akit Rellekka havas hegyének keleti részén találsz meg. Tom1.jpg

2.A leggyorsabb út, ha használod a Fairy ring-et a „DKS” kóddal. Erjolf mondani fogja neked, hogy ő talált valamit a barlangban és megkér, hogy tartsd ezt titokban. Egyezz bele, és ekkor bevisz a barlangba.

3.Használd a lapos követ a közelben, hogy átugorj a folyó másik oldalára.
Tom2.jpg

4.Kövesd Erjolf-ot a közeli barlangnyílásba. Miután beértél beszélj vele ismét. Azt fogja mondani, hogy van ott valami, ami belefagyott a jégbe. A további beszélgetés során felveti azt az ötletet, hogy fel kellene olvasztani a jeget a következő módon: helyezd el a lángoló tutajt a jég mellett. Erjolf elmondja hogyan tudsz tutajt készíteni és hogyan tudjuk beállítani a víz folyásának irányát a torlaszok használatával.

Északi Oldal

Szedj össze négy darab uszadék fát a közeli halomból és menj oda, ahol nyugati irányban áramlik ki a víz a barlangból. Az ásó segítségével torlaszoljuk el a víz útját.
Tom3.jpg

A közeli lapos szikla segítségével tudsz átugrani a folyó túlsó oldalára, most menj a keleti oldalra és torlaszold el a keletre áramló víz útját. Ugorj át az északi oldalra, és készítsd el mind a négy tutajt (használd a késed az uszadék fán). Az északi részen, a víz szélén szépen egymás mellé kell helyezni a lángoló tutajokat (csak használd a gyufát a tutajon), hogy azok leúszva a jégoszlopokat felolvasszák. (Ha elhibázod a célpontot semmi gond, csinálj új tutajt az előbb ismertetett módon.
Tom4.jpg

Nyugati Oldal

Szedj össze négy darab uszadék fát. A nyugati oldalon hagyd meg a torlaszt. A déli oldalon az ismert módon készítsd el a torlaszt. A kelti oldalon az ásó segítségével bontsd el a torlaszt. A nyugati oldalról irányítsd a tutajokat a jégoszlopokhoz. Az összes nyugati oldali jégoszlopot olvaszd fel.

Déli Oldal

Szedj össze öt darab uszadék fát. A déli oldalon hagyd meg a torlaszt. A keleti oldalt torlaszold el. A nyugati oldalon bontsd el a torlaszt. Menj a kelti oldalra és mind az öt tutajt engedd le a jég felolvasztásához.
Tom5.jpg

Keleti Oldal

Szedj össze négy darab uszadék fát. A nyugati oldalt torlaszold el. A kelti oldalon hagyd meg a torlaszt. A déli oldalon bontsd el a torlaszt. Menj fel az északi oldalra. és mind a négy tutajt engedd le a jég felolvasztásához.
Tom6.jpg


6.Ha minden jól ment az összes jégoszlop fel lett olvasztva. Most beszéljünk Erjolf-al. Úgy néz ki, mintha a jég belsejében egy szörny lenne befagyasztva. Erjolf azt fogja javasolni, hogy beszéljünk a Természet történésszel (Natural historian) hátha tudja hogyan lehet kiolvasztani a szörnyet. Mielőtt elmennél a Természet történészhez nézd meg alaposan a lényt, hogy amikor majd a történész kérdezget, pontos leírást tudj adni róla.
Tom7.jpg

7.Most menj ki a barlangból és fordulj észak felé a Trollweiss vadászterület felé. Menj fel a lépcsőn (egész északon) és menj kelet felé. Itt megtalálod a történészt.
Tom8.jpg

8.Feltesz néhány kérdést arról, hogyan néz ki a lény. Válaszolj neki:
- a lény színe sárga (the creature was yellow),
- négy keze van (had four arms),
- nincs lába, mint a csigákanak (no legs),
- tüskék vannak a fején (spiky head),
- van farka (had tail),
- olyanok a karmai, mint a rák ollói (had crab-like claws)

Mindeközben szépen kirajzolódik a kedves, csinos kis lény.

9.A történésznek kezd rémleni, mintha látott volna már ilyen szobrot mint ez a lény, valahol a Kharidian sivatagban. Nosza, irány a sivatag.

10.Menj a Shantay-i átjáróhoz, vegyél engedélyt az átkeléshez (Shantay pass), menj át a kapun és bérelj mágikus szőnyeget (Magic carpet) a Pollnivneach-i utazáshoz. (Vagy fairy ring „BIQ” kód használata után szaladj keletre a mágikus szőnyegig). Amikor megérkeztél Pollnivneach-ba menj észak-keletre, követve a folyót, addig míg meg nem találod a nagy homokhalmot (sand pile). Tom9.jpg

11.Ásd ki a homok alól a szobrot (csontvázat), és ekkor megjelenik Ali a tudós. Ali elmagyarázza, hogy ez a lény a Muspah, amely valójában nem létező lény. Elmondja, hogy ez a faj csak a mítoszokban létezik. Kérdezgesd mindaddig amíg el nem mondja, hogyan lehet felolvasztani a lényt. Szükség lesz hozzá 4 metszett zafírra és ezeket el kell helyezni a jégtömb körül, majd meg kell bűvölni a zafírokat (enchant spell).

12.Térj vissza a barlanghoz és ha nem hoztál zafírt, akkor bent most bányászhatsz a közeli sziklákból. Használd a vésőd a zafírokon (cut sapphire). Sétálj át a jégtömbhöz a pontonhídon. Rakd körbe a jégtömböt a négy zafírral és bűvöld meg mindet.
Tom10.jpg

13.Ekkor a jég felolvad és kiszabadul a Muspah.
Tom11.jpg

14.Beszélj vele, és kiderül, hogy ő egy Mahjarrat és Jhallan-nak hívják. Azt mondja, hogy valószínűleg véletlenül változott át, amíg szunyókált és az újjászületési rituálé okozta ezt a szendergése közben. Végezetül megkér, hogy találkozz vele a barlang mélyében, és keress egy új helyet, ahol újra álomba mélyedhet. Mielőtt kimennél ne felejtsd el felvenni a zafírokat a földről.

15.Menj ki a barlangból és beszélj Erjolf-al. Kérdezd meg, hogyan tudnál mélyebbre menni a barlangban. Javasolni fogja, hogy találkozzatok a Trollweiss vadászterület nyugati partján. Keresd meg és beszélj vele ismét. Már elő is készített neked egy farönköt. Használd a fejszédet a farönkön és készíts egy kenut.
Tom12.jpg

16.Utazz a kenuval fel északra, egész közel a barlang bejáratához.
Tom13.jpg

17.Menj be a barlangba és találkozni fogsz Jhallan-al, beszélj vele és megkér, hogy keress neki egy olyan helyet ami megfelelő lesz, ez a hely legyen hideg, ne legyen fény, és ne folyosó legyen. Kövesd a folyosókat addig, míg meg nem érkezel a leg dél-nyugatibb helyiségbe. Beszélj Jhallan-al és kérdezd meg megfelelő-e ez a hely, ha megfelel neki akkor azt fogja mondani, ez a hely tökéletes.

Tom14.jpg

18.Rakd körbe a négy metszett zafírral azután pedig bűvöld meg a zafírokat.
Tom15.jpg

19.Jhallan adni fog egy Muspah farkat trófeaként, amit Erjolf-nak odaadhatsz. Ha mindent jól csináltál a varázslat befejeződik és ő visszatér a hibernációs szendergésébe.
Tom16.jpg

20.Menj ki a barlangból, evezz a kenu segítségével vissza a Trollweiss vadászterület nyugati partjára. Add oda Erjolf-nak a Muspah trófeát és ezzel a küldetést befejezted.

Gratulálok, küldetés teljesítve!
The Tale of the Muspah rewards.png

By: Kisroli74