Tears of Guthix Minigame

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Fontos: Ahhoz, hogy beengedjen Juna a minigamebe, be kell fejezned a Tears of Guthix küldetést.

Bevezető

A játékot hetente egyszer játszhatod, de csak akkor, ha az előző játék óta elértél vagy egy küldetéspontot (Quest Point), vagy 100000 Total Xp-t (tehát az összes skillből összesen). Ha meg akarod tudni, hogy mennyi idő múlva játszhatsz legközelebb, nézd meg a Questek között a Tears of Guthixot. Ennek a kis játéknak a segítségével mindig a legalacsonyabb szintű képességedet fejlesztheted kis mértékben. A játék célja, hogy minél több könnyet gyűjts össze.

Megközelítés és felszerelés

Hosszabb út

A játékot a Lumbridgei mocsár barlangjának mélyén találhatod.

Tog terkep1.jpg
Tog terkep2.jpg


Rövidebb út

Ezt a rövidítést csak akkor veheted igénybe, ha kész van a Lost Tribe küldetés!

Lumbridge kastélyának pincélyében, ha kimászol a Dorgeshuun-okhoz vezető lyukon és az első délre vezető úton mész: mégegy -először- beomlott lyukat találsz. Ha még nem jártál erre, a lyuk tele lesz törmelékkel, amit csákánnyal (pickaxe) ki kell tisztítanod, úgy, hogy azt használod rajta. Amint átmásztál, máris Lumbridge mocsarának barlangjában találod magad. Menj egyenesen délnek és megtalálod a folyót, ami már ismerős lehet ha jártál erre.

Amire szügséged lesz

 • A Tears of Guthix küldetésnek kész kell lennie.
 • Egy lámpa. Tog saphirelantern.gif
 • Teleport ajánlott (kijutáshoz).
 • Ha a hosszabb utat választod, a következő felszerelések is kellenek:
  • Spiny Helm (nagyon ajánlott).
  • Egy kötél, ha először jársz a barlangban.
 • Ha a rövidebb utat választod és először jársz arra:
  • Pickaxe

A játék

Tog bent.png

Ha megérkeztél Juna-hoz, aki a könnyeket őrzi, beszélj vele.
Tog juna.jpg
Arra kér, hogy mesélj neki egy történetet, mert nagyon unatkozik. Egyezz bele, és a mese után be is enged.
Tog juna talk.jpg

Mikor bent vagy, az a célod, hogy a kék könnyeket gyűjts, mert ezekért kapsz tapasztalati pontot a végén. Ha kék folyamból gyűjtesz, az másodpercenként 1 könnyet ad, míg a zöld folyam elvesz 1-et. Idő tekintetében is változó a játék: 1 Quest Point 1 másodpercnek felel meg a kamrában. Az inventoryd helyén lévő felső csík mutatja, hogy mennyi időd van még, az alsó számláló a begyűjtött könnyek számát mutatja. Ha az idő letelt, akkor automatikusan kisétálsz, és megkapod az xp-t.

Tog timeleft water.jpg

Jutalom

Amennyiben a legkisebb skilled szintje 30 felett van: 60 xp-t kapsz könnyenként; ha 30 alatt van, akkor ennél kevesebbet. Nagyon megéri ezzel a Minigame-el játszani, hiszen rövid időn belül gyűjthetsz -nem feltétlenül kevés- xp-t a legkisebb skilledre minden héten.