Temple Trekking

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből
Biztonságos?

Nem

Csapatjáték?

Nem

Szükséges küldetések
Szükséges képességek

-

Szükséges tárgyak

Itt találhatod őket

Hol található?

Burgh de Rott


Bevezetés

Temple Trekking egy nagyon egyszerű minigame: Burgh de Rott egyik lakóját kell eljuttatnod A pontból B-be. Utazásaid során sok akadállyal fogsz találkozni, Ghastoktól a mocsarakig vagy óriási csigákig. Neked tűzön-vízen át meg kell védened majd a rád bízott falusit, vagy nem fogsz kapni semmit a feladatért. Három különböző nehézségű útvonal közül választhatsz, hogy eljuss Burgh de Rottból River Salve templomába, ahol megkapod jutalmadat.

Szükséges felszerelés

Ez a rész bemutatja a játékhoz ajánlott fegyvereket, páncélzatot, tárgyakat, melyek megkönnyíthetik az utat. A közelharci felszerelés a legjobb választás a játékhoz: az erős védelem és támadás nagyban megkönnyítheti a kalandozó dolgát.

Felszerelés

 • Berserker helm: magas defence és strength bonuszai miatt jó választás. Helyette warrior helm vagy rune full helm is használható.
 • Obsidian cape: magas defence bónusz. Helyette God, Legends, vagy Fire cape is használható.
 • Amulet of Glory: a legmegfelelőbb választás a feladathoz.
 • Unholy book: magas attack és prayer bónuszai miatt miatt hasznos. (helyette használható rune defender is)
 • Abyssal whip: a legjobb fegyver a feladatra. Vihetsz dragon scimitart, longswordot, vagy dds-t is.
 • Barrows gauntlets: magas attack és defence bónusza miatt hasznos, de nem feltétlenül szükséges.
 • Ring of life: hasznos, ha összefutsz néhány magas szintű szörnnyel az utadon.
 • Climbing boots: jó strength bonusz. Más csizmákkal (pl: Rune boots) is helyettesíthető.
 • Armour: bármilyen rune páncél megfelelő. Nem ajánlott barrows cuccokat vinni, túl drága és kockázatos.

Inventory

Fontos! Mindig legyen nálad elég kaja a szörnyek legyőzéséhez, ennek megfelelően feltöltött druid pouch, és prayer potionok.

 • Prayer potion: mindenképpen szükséges! Szintednek megfelelően 3-7 (4 adagos) potionra lesz szükséged!
 • Egy Holy wrench is hasznos lehet (Rum Deal).
 • Ectophial: fontos eszköz! Megkönnyíti a visszatérést Burg de Rottba.
 • Lumbridge teleport rúnák: prayer feltöltéséhez.
 • Rod of Ivandis: a legjobb fegyver a vámpírok ellen (helyette bármilyen ezüstből készült fegyvert is hozhatsz: Silver sickle, Silverlight, Darklight, stb.).
 • Silver sickle(b): a druid pouch feltöltéséhez.
 • Druid pouches: e nélkül a ghastok megrohasztják a kajádat. Megjegyzés: a Silver sickle segítségével néhány prayer pontért feltölthető.
 • DDS (Dragon Dagger p++): a special attackja kiváló a szörnyek gyors legyőzéséhez.
 • Gadderhammer: használható az árnyak ellen, de egy abby whip vagy dragon fegyver hasznosabb.
 • Super strength/ attack potions: erősebb szörnyek ellen.
 • Guthix balance potion: vámpírok megölésére használható.
 • Kaja: Lobby vagy jobb.

A falusiak

Ha minden cucc megvan, itt az ideje elindulni. Ha ez az első utad, beszélned kell Veliaffal. Ő bemutatja azokat, akiket kísérgetned kell a minigameben.

Összesen 6 ember közül választhatsz. A nehézségi szintjük változó: ha egy nehezebb feladatot vállalsz, jóval több jutalmat kapsz, viszont sokkal keményebb dolgod lesz az út során. Ezt mutatja a táblázat:

Könnyű (kék ruha) Közepes (sárga ruha) Nehéz (vörös ruha)
Fyiona Fray Valantay Eppel Smiddi Ryak
Dalcian Fang Jayene Kliyn Rolayne Twickit

Növelheted védenced túlélési esélyeit, ha ételt adsz neki. A karakterek megosztják egymás között a kapott ételt. Egy NPC maximum 15 darab kaját vihet magával, de az út alatt te is pótolhatod a készleteit: egyszerűen használd rajta a megfelelő kaját!

Amint eldöntötted, hogy melyik falusit kívánod elkísérni, kiválaszthatod az útvonalat is. Az 1. út a legkönnyebb, a 2. közepes nehézségű, a 3. a legnehezebb. A nehezebb út természetesen nagyobb jutalommal is kecsegtet. Ha kiválasztottad az útvonalat, a játék azonnal elkezdődik. Legyél benne biztos, hogy jól választasz!

Kezdés előtt még néhány információ

 • A könnyebb utakon ún. harci zónák vannak, ahol a mocsár és a nádas megóvhat téged néhány támadó szörnytől.
 • A 3. útvonalon nincsenek szörnyek, csak csapdák.
 • Kombináld a nehéz utat, egy könnyebb feladatot jelentő falusival, így szerezheted meg a lehető legjobb jutalmakat.
 • Ha elbukod a feladatot, megjelensz a Mort Myre mocsár egy véletlenszerű pontján.
 • Ha sikerül befejezned az utat, a Drezel’s temple közelében leszel. Innen elteleportálhatsz, vagy elgyalogolhatsz a canifisi bankba.
 • Ha a 3. utat választottad, megjelenhetsz Hollows közelében is. Ez egy titkos út Canifisba, eléréséhez szükséges az In Search of the Myreque küldetés.
 • A „Head” szörny csak a 3. útvonalon jelenik meg.

Minden útvonalnak megvannak a maga veszélyei, melyek nehézsége a választásodtól függ. Íme néhány az utak közti alapvető különbségek közül:

Route 1 Ezt az utat kisebb és közepes szintű játékosoknak tervezték. Az úton sok az ellenséges szörny és az akadály, de ezeket általában elkerülhetőek valamilyen módon.

Az úton van néhány megfejtendő rejtvény is.

Route 2 Sokkal nehezebb, mint az 1. útvonal. A közepes és magas szintű játékosoknak nyújt nagyobb kihívást ez az út. Az ellenségek nagy része 100-as szint feletti. A szörnyek gyakran támadnak csapatosan. Az ellenségeknek legalább a felét meg kell ölnöd, hogy továbbmehess. Akárcsak az 1. útvonalon, itt sem tudod elkerülni a rejtvényeket.
Route 3 A legnehezebb útvonal: csak magas szintű játékosoknak!

Minden szörny, amivel ezen az úton találkozni fog, meghaladja a 100-as szintet. Mindazonáltal nem találkozhatsz túl sok szörnnyel az út során. Azonban, ha ez megtörténik, csapdába fognak téged ejteni. Ezen az úton nem kerülhetsz el semmit. Légy óvatos!

Szörnyek és rejtvények

Az út nem lesz könnyű, ahogy egyre erősebb teremtményekkel és bosszantó rejtvényekkel találod szembe magad. Ezek szintje és a találkozások száma attól függ, melyik utat választottad. A következő táblázat ezt mutatja:

Szörnyek
Giant Snake
Templetrekking snake.gif
A gyors, erős és halálos Giant Snake kemény ellenfél lehet. A gyenge falusiak gyorsan meghalhatnak, ha nem vagy elég óvatos.

A Giant Snake általában nagy nyílt területeken fordul elő; véletlenszerűen bárkit megtámadhatnak. A legjobb, ha használod a Protect from Melee prayert, különben a gyors halálod lehet.

Egy kés segítségével megszerezheted az elpusztult kígyó bőrét, amiből aztán Snakeskin armourt készíthetsz.

Vampyre Juvinates
Templetrekking vampyre.gif
Vampyre Juvinates kemény ellenfél: csak a Rod of Ivandis vagy a Silver sickle segítségével tudod őket megsebezni.

Bár nem annyira erős ellenfelek, a Protect from melee, illetve az attack/strength potion hasznos lehet, ha összefutsz velük az utadon.

Az 1. és 2. úton könnyebben meg lehet ölni őket, akár prayer és potionok nélkül is, a szintedtől függően.

Shade
Templetrekking shade.gif
A fekete árnyak (Shade) megölése lehet nagyon egyszerű, vagy nagyon nehéz attól függően, hogy mit hoztál magaddal az útra.

Általában egy vagy két árny támad egyszerre különböző irányból. Mint általában, itt is te zárod el az utat köztük és a védenced közt, tehát nem kell aggódni, csak nyugton maradni, amíg téged támadnak. Ha a falusi szembe találkozik egy árnnyal, egyszerűen elrejtőzik mögéd.

Legyél itt nagyon óvatos itt, ha nehezebb feladatot vállaltál! Ha a védencedet elkapja egy árny, hamar véget érhet az utazásod, hacsak nem tudod néhány ütéssel megölni az árnyat.

Head with Tentacles
Templetrekking head.gif
A Head a csápjaival nagyon bosszantó lehet, de ha elég ügyes vagy hamar túljuthatsz rajta.

Egy kis hajón találkozol majd vele. Négy egyforma, 99-es szintű csáp elkapja a hajót középen egy 140-es fejjel. Amint megtámadnak, kapcsold be a Protection from melee-t! Az elpusztításához először meg kell ölnöd a 4 csápot, aztán következhet a fej. Amint a harc elkezdődik, a falusi be fog húzódni a hajó egyik sarkába, az egyik csáp pedig megtámadja. A trükk: először azt a csápot kell megölni, ami a védencedet támadja. Ha meghalt, akkor a falusi biztonságban van. A csápok meglehetősen gyengék, öld meg őket sorban, de figyelj, hogy védenced biztonságban legyen!

Giant Snail
Templetrekking snail.gif
A Giant Snail megölése eléggé egyszerű. Gyors, ranged támadást használnak, tehát kapcsold be a Protection from rangedet!

Kezd el őket legyilkolni egytől-egyig, amíg el nem menekülnek. A csigák eldobhatják a házaikat (snelms), amiket fel tudsz venni. Ha viseled őket, a csigák kevesebbet sebeznek rajtad. Egyéb felhasználása jelenleg nincs a csigaházaknak.

Ghasts
Templetrekking ghast.gif
Ezek nem egyszerű Ghastok: ezek is leszívják ugyan a druid pouchokat, de sokkal erősebbek az átlagos Ghastoknál.

Legyél nagyon óvatos: ha nincs druid pouchod, a Ghastok másodpercek alatt megrohasztják az összes kajádat! Ha nincs nálad elég pouch, találhatsz mindenfelé farönköket, ahol a silver sickle segítségével feltöltheted a készletedet. Ne felejtsd el bekapcsolni a Protection from melee-t, ha ellenük harcolsz! A védencedért nem kell túlságosan aggódnod, a Ghastok általában csak téged fognak megtámadni

Nail Beast
Templetrekking nail beast.gif
A Nail Beast nagyon agresszív vadállat, gyakran támad csoportokban. A szörny minden támadása háromszor sebez, emiatt nagyon veszélyes a védencedre. Dobhat Big bonest és Nail Beast nailt.
Rejtvények
River Az első rejtvény nehéz lehet, ha nem tudod, mit kell tenned.
 1. Kutasd át a hátizsákot, hogy egy késhez juss!
 2. A folyó mellett vágj le a fáról néhány indát (vine)!
 3. Használd az indákat egymással, hogy egy hosszú indát kapj!
 4. Keresd meg a legmagasabb ágat, amit látsz, majd jobb klikk rajta: Swing across opció. A falusi követni fog téged.
Swamp Ez egy meglehetősen egyszerű feladat, de szükséged lesz két üres helyre az inventorydban és egy fegyverre, melynek van pengéje (staff, mace, és whip kivételével bármi jó). Ha tele vagy kajával, adj párat a védencednek, így semmi sem veszik kárba. Keress a közelben egy tüskés bokrot! Használd a bokron a fegyvered, hogy néhány bothoz (sticks) juss! Ha nincs megfelelő fegyvered, próbálj meg egyszerűen átsétálni a mocsáron!

Ha megvannak a botok, átmehetsz a mocsáron. Használj egy botot a mocsár egy négyzetén, és kapsz egy üzenetet, hogy a föld ott már szilárdnak látszik. Sétálj át arra a négyzetre! Ha az üzenet szerint a föld túl puha, hagyd azt a négyzetet, és folytasd a keresgélést egy másik irányban! A botok néha beragadnak a mocsárba, ezért jobb többet is levágni a bokorból.

Ha elfogy az összes botod, menj vissza, és vágj még néhányat a bokorról! Ne felejtsd el az útvonalat, amin már keresztülmentél! Ha sikerült átkelned, a falusi automatikusan követni fog.

Log bridge Ez egy nagyon egyszerű feladat. Öld meg a zombit a közelben, és vedd el tőle a baltáját! Vágj ki néhány fát, és használd a rönköket a hídon, hogy megjavítsd azt!

Ha kész vagy, kelj át a hídon, és folytasd az utadat!

Campsite A Campsite event alatt találhatsz néhány ember földön fekvő embert, akik egy betegség különböző stádiumaiban vannak (sick-very sick-ghastly). Ha nem segítesz rajtuk, hamarosan Ghasttá változnak. Vedd fel a bronz fejszét és a tinderboxot, vágj fát és gyújts tüzet! Ölj meg néhány csigát, süsd meg a húsukat a tűzön, majd gyógyítsd meg vele az embereket! Ismételgesd a lépéseket! Vigyázz: ha nem vagy elég gyors, a betegek Ghasttá változnak, és le kell őket győznöd. A saját ételedet is használhatod gyógyításra. Bármilyen étel megfelel: banán, görögdinnye, papaja, eper, narancs. A gyümölcsöskosár a legjobb megoldás.
Az egyetlen segítőkész ember
Abidor Crank
Templetrekking crank.gif
Abidor Crank az egyetlen segítőkész személy, akivel utad során találkozhatsz.

Ő meggyógyít téged, és ad néhány bonusz életpontot is a Hit points szinteden felül. Képes ehetővé tenni a rohadt ételt is.

Jutalmak

A kapott jutalom függ az útvonaltól, a leküzdött akadályoktól, és attól, hogy melyik falusit kísérted. A jutalom véletlenszerű, a következő dolgokból állhat:

 • Coal
 • Bowstring
 • Silver bar
 • Rune essence
 • Wildblood seed
 • Unidentified herbs (toadflax, harralander, tarromin)
 • Raw lobsters
 • Tome of Learning

A Tome of Learning egy meglehetősen ritka jutalom. Egy bizonyos skillre ad némi tapasztalati pontot. A skillek, amikre XP-t kaphatsz: Agility, Firemaking, Fishing, Mining, Slayer, Thieving és Woodcutting. A kapott XP nagysága a megtett úttól függ:

 • Route 1: 550-1,100
 • Route 2: 990-2,035
 • Route 3: 990-4,015

Images taken from http://www.tip.it