The Branches of Darkmeyer

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Burgh de Rott (kocsma alatt)
Besorolás Közepes
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések Legacy of Seergaze, Legends Quest
Képességek 76 Woodcutting, 70 Fletching, 70 Magic, 67 Slayer, 64 Crafting, 63 Agility, 63 Farming. Ajánlott: 70 Attack - polearm viseléséhez, 70 Ranged blisterwood stake viseléséhez
Tárgyak Hatchet, jó combat felszerelés, super set, prayer potok, nagyon jó kaja
Jutalom
2 quest pont, 20k Agility XP, 50k Woodcutting XP, 20k Farming XP, 40k Fletching XP, 20k Crafting XP, 25k Slayer XP, 35k Magic XP, 1 XP könyv, amely 3x 50k XP-t tartalmaz, Beléphetsz Darkmeyer városába, készíthetsz Blisterwood fegyvereket, egy teleport medál, egy vyrewatch álruha


Map1.png

1.Beszélj Veliaffal a kocsma alatt. Segítségre van szüksége mert a vámpírok napról napra erősebbek, míg ők egyre csak elgyengülnek. Pár nappal ezelőtt láttak egy embert ásni a bank mellett. Megkér, hogy derítsd ki mi is van lent.
1.png

2. Ha már lent vagy a barlangban, akkor vedd fel a földről a levelet. Nyisd fel a koporsót, vedd ki a medált, majd mártsd be a szökőkútba.

3. Menj és informáld Veliafot. Mindent kérdezz meg tőle amit lehet, majd fogadd el a teleportját a Myreque bázisra.

4. A bázison menj észak felé. Beszélj Safalaannal. Mesélj neki a levélről és a medálról, mire ő elveszi a medált és beállít rajta egy új teleportot. A levél Safalaan családjáról ír (akikre ő maga nem emlékszik), ezért szeretne talákozni a levél írójával. Téged és embereit elküld, hogy találkozzatok vele.
5. Miután mindent megbeszéltél Safalaannal menj és beszélj Vertidával is. El kell menned a találkozó helyszínére, ahol Vertida és társa már várnak téged. Útban a találka helyszíne felé találkozol 2 vámpírral is, akik egy furcsa beszélgetés után békénhagynak. ( te vagy az, akit nem szabad megtámadni)

Bod3.png

6. Beszélj Vertidával, majd mássz fel a falon. Fent állj a Merkitus mellett lévő kilátópontra (lookout point). Nézd végig a bejátszást.

7. Menj le és beszélj a kislánnyal, aki átváltozik Vanescula Drakanná. Próbáld megtámadni, erre ő elrepít magától.

8. Menj és beszélj vele. Felajánlja a segítségét Drakan ellen. Ő maga erősebb mint Drakan, de nem ölheti meg, mert a vyrelordok ezt nem néznék jó szemmel (ami azt jelenti, hogy Vanescula nem veheti át a hatalmat). Mesél neked az utolsó Blisterwood fáról is. Ebből a fából elkészíthetnéd a legerősebb fegyvert a vámpírok ellen.

9. Vidd el Vanescula ajánlatát (Vanescula's offer) Safalaannak. Safalaan arra kér, hogy bízz meg Vanesculában.

10. Beszélj Vertidával, aki hasznos tanácsokkal lát el téged. Azt szeretné, ha szereznél magvakat a blisterwood fából, így mindenkinek készíthetnének fegyvert. A bejárattól nyugatra (a sarokban), az egyik dobozban találsz 30 füstbombát (Smoke Bomb)- mindenképp szerezd meg, mert nagy szükség lesz rá.

11. A Myreque bázistól északra (Darkmeyer falainál) van egy csatorna. Ezen keresztül bejuthatsz Darkmeyerbe, ahol ismét beszélned kell Vanesculával.

Bod7.png


12. Próbálj meg bemenni a vérosba, de a vyrewatchok visszavisznek téged a bejárathoz. Ismét beszélj Vanesculával. Ahhoz, hogy eljuss a blisterwood fáig, először is feljebb kell jutnod Darkmeyer ranglétráján.

13. Vanescula szerint szükséged lesz egy álruhára (kapsz tőle tűt és cérnát is). A legalsó szinten van pár ház, amelyekbe be tudsz menni. Ezekben a házakban ládák (chest) vannak, amelyekben megtalálhatod a ruha egy-egy darabját (ezeket meg is kell javítanod). Szükséged lesz a sisakra,cipőre,nadrágra és egy topra. Amikor a házak között jársz, használd a füstbombákat a rejtőzésre.

14. Ha rajtad van a teljes ruha, akkor megkapod a Vyreling rangot. Menj és beszélj Vanesculával.

15. Menj a következő szintre.


Rang szerzése Darkmeyerben

Bod12.png

16. Amikor először vagy a középső szinten, megkérdezik tőled mi a neved. Tetszés szerint választhatsz magadnak egyet. Menj és beszélj Vanesculával (a középső szinten).

17. Rangokat úgy kapsz ha hírnevet szerzel magadnak, ehhez pedig feladatokat kell megcsinálnod a többi vámpírnak. A feladatokat bármilyen sorrendben elvégezheted.

18. Beszélj Sanguinus Varnissal. Ő azt kéri, hogy rongáld meg a posztereket az ő szintjükön. Csak keresd meg a posztereket és firkáld össze őket.

19. A börtönben van egy Maria Gadderanks nevű rab. Az a feladatok, hogy terrorizáld őt. Beszélj vele, majd használd az Angry emotet mellette.

20. Beszélj Valentina Klaustal. Idd meg a vért, amit ad. (VIGYÁZZ! Ha megiszod 400-on felül is sebződhetsz.)

21. Beszélj Grigan Kanikussal. Elvesztette a Bloodveld younglingokat. Keresd meg őket és vidd vissza neki. a bloodveldek szabadon járkálnak, de általában a térképen jelölt helyeken vannak. A felsőbb szintekre nem mehetnek, de lefelé már igen.

22. Beszélj Sentinel Draemussal Meiyerditch lakosairól.

Ha ezekkel a feladatokkal megvagy, akkor már mehetsz a következő (felső) szintre. Itt is feladatokat kell teljesítened.

23. Szórakoztasd Misdrievus Vakant. A mellette alló fehér ruhás embert kell megütnöd. Ha eltört az üveg, menj be a mellette lévő házba és nézd végig, ahogy leszidják. Ezután meséld el Misdrievus Vakannak, hogy mi történt.

24. Menj és beszélj Vanesculával. Esküdj neki hűséget (ismételd el, amit mond).

470px-VyreMark.png

25. Beszélj Sentinel Bloodmortissal (Vanesculától keletre) Drakanról és Vanstromról.

26. Menj el a felső szint börtönébe. Beszélj az őrökkel, majd menj be és öld meg Meiyerditch lakosait.

Ha ezekkel a feladatokkal megvagy, már elég elismerést szerzel az Arboretumba való bejutáshoz.

27. Mondd el Vanesculának a jó hírt.

Arboretum

28. Próbálj meg bemenni az Arboretumba. Ranis megállít és arra kér, esküdj neki is hűséget.

29. Miután ezt megtetted, lépj be az Arboretumba.

BodTree.jpg

30. Bent megtalálod a Blisterwood fát. A fa elég gyenge, ezért fel kell erősítened mielőtt vágnál belőle. Vizsgáld meg a fa álapotát. ha ezt megtetted leolvashatod, milyen sorrendben kell a gépbe raknod az összetevőket.

31. Húzd meg a kart a nagy gépen. Egy puzzle sorozatot kell megoldanod. Egyszerre 4 darab gömböt mozgathatsz, körbe-körbe. Így kell sorbaraknod az összetevőket. Ha kiraktad a puzzlet, húzd meg a kart és újra vizsgáld meg a fa állapotát. 4 alkalommal kell ezt megtenned.

A 4 puzzle megoldása

Ezek a puzzle megoldásai, de létezik másféle megoldás is.

Puzzles.png

32. Ha már elég erős a fa, akkor vágj belőle. Közben Ranis gyanakodni kezd, majd végül rájön, hogy ember vagy. Vanescula megakadályozza, hogy rádtámadjon. Beállít egy teleportot a medálodra és kitesz téged a város elé.

33. Menj vissza a Myreque bázisra és beszélj Vertidával. A meeting után ismét beszélj Vertidával. Adni fog egy kést (fontos hogy adjon holy watert is.). Hasznéld a blisterwood fán és készíts fegyvereket. A polearm készítéséhez 2 silver sickle-re is szükséged lesz. Akik nem szeretik sem a rangedot sem a maget, azoknak ezt ajánlom. Készülj fel a harcra Vanstrom Klause ellen.

Vanstrom Klause

Vanstrom Klause elég veszélyes ellenfél tud lenni, ha nem tudod mire kell figyelned....

Inventory: 2-3 prayer potion (fontos)

Vihetsz magaddal super attack/strength/defence potokat is.

Vidd magaddal a Blisterwood fegyverek valamelyikét . A kát legjobb lehetőség a Ranged és a Melee.

Kajának shark vagy rocktail. Inkább rocktail, mert nagyokat sebez.


Mindenképp vidd magaddal a holy watert, amit Vertidától kaptál.

Nagyon ajánlott tároló summoning lényt vinni extra kajáért. (Pack Yack, War tortoise, Spirit terrorbird)

Amíg nem lépsz be Vanstrom házába, addig viseld az álruhádat is.


Vanstrom specialjai

Stare into the darkness- A sebződést úgy kerülheted el, ha elfordulsz Vanstrom irányából.

Bloodveld younglingok- 2 bloodveld youngling, 2 irányból halad Vanstrom felé. Öld meg őket mielőtt elérik Vanstromot. Ezzel megakadályozhatod, hogy meggyógyítsák őt.

Blood ball támadás Vanstrom utánad repül és blood ballokat dobál rád. A sebződést csak úgy kerülheted el, ha elfutsz. Fuss körül a szobán, amíg Vanstrom megunja és leszáll.


34. Vanstrom háza az Arboretumtól délre van. Amikor belépsz, egy mutáns Bloodveldet találsz, amit meg kell ölnöd.

35. Ha ezt megtetted, menj tovább. Itt már Vanstrom vár rád.

36. Amikor már nagyon gyenge, akkor egy 'füstfelhő' lesz belőle. Használd a holy watert és csalogasd bele. Mielőtt még meghalna egy nagyot robban.

37. A kis bloodveldek még élnek, így valakinek le kell győznie őket. Használd Vanescula erejét ellenük.

38. Menj vissza a Myreque bázisra és beszélj Vertidával. A bejátszás után menj vissza Burg de Rottba és informáld Veliafot.

39. Kész a küldetés :).


Bod11.png