The Brink Of Extinction

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont TzHaar City main plaza. Beszélj Tzhaar-Mej-Ak-al.
Besorolás Grandmaster
Hosszúság Nagyon hosszú
Szükséges
Küldetések The Elder Kiln
Képességek 72 Mining, 80 Defence, 80 Smithing
Tárgyak Jó pickaxe (Rune+), étel, potionok, melee gear
Jutalom
3 Quest Point, 275k xp lamp (Attack, Strength, Defence, Magic, vagy Ranged skillre), 100k Mining xp, TzHaar title, Fight Cauldron minigame, 2 SoF spin


A 3 TzHaar

TzHaar-Mej-Ak és TzHaar-Mej-Jeh elmondják, hogy egyetlen új TzHaar sem született -csak Ga'al- amióta utoljára itt jártál. Elmondják, hogy meg kell találnod 3 TzHaar tokkulját, név szerint: TzHaar-Xil-Kal, TzHaar-Mej-Gek és TzHaar-Ket-Teg. Adnak neked 1 Communication orb-ot, hogy tartság veled a kapcsolatot és segítsenek megtalálni a 3 tokkul-t.

Használd a Communication orbot és válaszd ki a -locate TzhHaar-Mej-Gek's tokkul- menüpontot. Ha legközelebb aktiválod az orbot, elmondja hogy közelebb vagy-e a tokkulhoz (melegebb vagy hidegebb játék) és megmondja melyik irányba kell tovább menned. Indulj keletre a Main Plaza-tól. Egy rövid bejátszás után menj tovább keletre a keltetőhöz, ahol megtalálod TzHaar-Mej-Hetet. Mondd meg neki, hogy szükséged van TzHaar-Mej-Gek tokkuljára és ő odaadja neked.

Kattints az Orb-ra, hogy aktiváld. Most válaszd a -locate TzHaar-Ket-Teg- menüpontot. Ezután az orb segítségével indulj el megkeresni a tokkult. A Fight Kiln minigame bejárata felé fog vezetni. Az oda vezető folyosón láthatsz 1 szobrot Tz-Haar-Ket-Tegről. Kattints rá (legyen az inventorydban 1 fentebb említett típusú pickaxe). Ekkor megkapod a szükséges tokkul töredékeit. Main Plaza délkeleti sarkánál találhatsz 1 furnace-t. Használd rajta a tokkul töredékeket, hogy tokkult csinálj belőlük.

Most használd újra az orbot, hogy megkeress 3 Ga'al-t. Beszélj mindhárom Ga'alal. Kérd meg őket, hogy menjenek a Main Plaza-hoz. Miután beszéltél mindhárommal, menj vissza a Main Plazahoz és beszélj TzHaar-Mej-Ak-al vagy TzHaar-Mej-Jeh-el. Add nekik a megszerzett tokkulokat. Ezután TzHaar-Mej-Ak megkér, hogy találkozz velük a Fight Kiln bejáratánál.

A keresés

Menj a Fight Kiln bejáratához. Kattints a bejáratra és válaszd a -The Brink of Extinction- menüpontot. Egy hosszabb bejátszást nézhetsz meg melyben Ga'al-Xox megöli TzHaar-Mej-Akot és elfut az eddig megszerzett TokKulokkal. Az orb segítségével meg kell keresned őt a városban. Menj a város legdélkeletibb részében található barlanghoz. Aktiváld az orbot a bejárat mellett és TzHaar-Mej-Jeh elmondja, hogy a tokkulok a barlangban vannak.

Menj be a barlangba, ahol egy újabb bejátszást nézhetsz meg. A bejátszás után 4 darab Tz-Kih (level: 122) fog megtámadni. Öld meg őket, hogy eljuss az első Check Pointig. Menj északra és szedd fel az ott található tárgyakat -Obsidian mace, Obsidian sword, Obsidian knife és 2 db Ancient Scale. A megfelelő tárgyakat a megfelelő állványra kell tenned, hogy kinyíljon az ajtó. A bal oldali állványra tedd az Obsidian mace-t a jobb oldalira pedig az Obsidian Swordot.

Miután bejutottál a következő terembe, láthatod Ga'al-Xox-ot, ahogy mélyebbre megy a barlangban. Két Tz-Kek fog megtámadni. Ha megölöd őket akkor 2 kisebb Tz-Kek lesz belölük (összesen 4). Miután megölted őket, egy Tok-Xil és egy Tz-Kih fog megtámadni. Győzd le őket, hogy eljuss a következő CheckPointig.

Hogy kinyisd az ajtót, meg kell oldanod a rejtvényt. Három Tz-Haar szobrát láthatod: Hunter, Warrior, Mystic. Úgy kell elrendezned, hogy a Combat Trianglenek megfelelően nézzenek egymásra. Amikor meglököd a szobrokat narancssárga nyilak jelzik, hogy merre támadnak. Ha megfelelő szoborra néznek, akkor a nyilak lilák lesznek.

Menj a következő terembe, ahol ismét láthatod Ga'al-t ahogy mélyebbre megy. A teremben találhatsz 1 szobát, ahol minden szörnyet le kell ölnöd, hogy tovább haladj. Továbbá nem szabad rálépned az égő padlóra - narancssárgán villog az a padló elem amelyik fel fog gyulladni (terem neve: Fight Cauldron. Quest után ezt a minigamet lehet "játszani"). Összesen 9 darab van (3x3). Az utolsó szörny dob egy Obsidian Maul-t. Ezt használod az ajtó előtt található állványon, hogy a következő terembe juss.

Ebben a teremben először le kell győznöd 4 darab Tz-Kil-t. Ezután menj a következő terembe vezető ajtóhoz. Látni fog 4 szobrot és jópár Obsidian fegyvert a földön. Az első ajtóhoz hasonlóan itt is a megfelelő tárgyakat kell a megfelelő állványra tenni, hogy kinyisd az ajtót: Észak-Nyugati állvány (bal felső): Obsidian Knife Észak-Keleti állvány (jobb felső): Obsidian Mace Dél-Nyugati állvány (bal alsó): Obsidian Staff Dél-Keleti állvány (jobb alsó): Obsidian Throwing Ring

A következő teremben először 4 db Tz-Kih fog megtámadni majd 2 db Tz-Kil és egy Yt-Mejkot. Az utóbbi szörnyet be lehet akasztani a 2 db Tz-Kil-be. Miután megölted őket menj északra, ahol ismét 4 állványt láthatsz. Ha megérinted az egyiket, akkor egymás után fognak felvillanni a pedastalok. Érintsd meg a felvillanó pedastalokat olyan sorrendben, amilyenben először felvillantak.

Miután sikerült bejutnod a következő terembe ismét egy Fight Cauldront kell végigcsinálnod. Az utolsó szörny dob egy Obsidian mault. Ezzel juthatsz a következő terembe.

Ebben a teremben ismét néhány szörnyet kell megölnöd. Ha megölted őket menj északra, amíg nem találsz ismét 4 állványt (kezd unalmas lenni, nem?). A megfelelő tárgyat a megfelelő állványra kell helyezni. Mindegyik állványon egy szó olvasható (jobb klikk->Inspect). Ez a szó mondja meg, hogy milyen fegyvert kell felhelyezni rá. Ez mindenkinek különböző. Szavakhoz tartozó fegyverek:

Ket - Obsidian maul
Xil - Obsidian sword
Mej - Obsidian staff
Ket/Hur - Obsidian mace
Xil/Hur - Obsidian knife

Miután minden fegyver a helyén van, az ajtó kinyílik.

A következő teremben először 3 db Tz-Kil fog megtámadni. majd egy Ket-ZEk és 2 db Tz-Kek. Ajánlott először a két kicsit megölni és csak utánna a Ket-Zeket. Ket-Zeket legegyszerübben crossbowal ölheted meg. Mindig maradj tőle távol és használj Protect from Magicet, így nem fog melee-vel támadni és a mage támadásai nagy részét levédi a prayer.

Miután megölted az összes szörnyet, menj északra. A földön láthatsz különböző jeleket. Ezeket úgy kell forgatnod, hogy a TzHaar szimbólumot adják ki, hogy kinyisd a következő ajtót.

Ebben a teremben egy újabb Fight Cauldront láthatsz. Ga'al Xox ott lesz bent. Elmondja, hogy a TokHaar faj az oka, hogy csak Ga'al születik és hogy meg kell nyitni a csatornát, hogy visszaállítsák a hőt a TzHaaroknak. Menj a másik szelephez és segíts Ga'al-Xoxnak elfordítani. A láva újra elkezd folyni és TokHaar-Hok megjelenik.

BOSS FIGHT

Menj ki a bankba és készülj fel a csatára.

Chaotic Maul használata erősen ajánlott. TokHaar-Hok csak melee-vel támad. MINDIG legyen bekapcsolva a protect from melee prayer.

Amint megtámadod TokHaar-Hokot megjelenik egy ranger minion. Gyorsan öld meg, különben további rangedek spawnolnak. Ha időben megölöd, akkor már csak melee TokHaar-ok fognak megjelenni. Ezeket figyelmen kívül hagyhatod a prayered miatt és foglalkozhatsz TokHaar-Hok-al. Néhány fontosabb információ: -Használd a különböző ability-ket. Nélkülük nem nyerheted meg ezt a csatát. -Kerüld el a felgyulladó padlót, mert gyorsan megölhet (összes életed 20%-át sebzi egy game-tick alatt - 0.6 sec).

Figyelj a prayer pontjaidra. TokHaar-Hok elszívja a prayeredet. Ha leesik a prayer - halott vagy.

Miután legyőzöd TokHaar-Hokot megígéri, hogy visszatérnek a Kilnbe és a lávát nem fogják tovább akadályozni. Csata után beszélj Ga'al-Xoxal. Ő elküld téged TzHaar-Mej-Jeh-hez, aki a Main Plaza-nál található.

Miután beszéltél vele, menj a Fighzt Kiln bejáratához. Kattints rá és ismét válaszd a -The Brink of Extinction- menüpontot. Néhány bejátszás után kész is vagy a küldetéssel.