The Chosen Commander

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Dorgesh-Kaan. A bejárattól délre. Beszélj 'Captain Undak'-al.
Besorolás Közepes
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések Land of the Goblins
Képességek 46 Agility, 46 Strength, 46 Thieving Ajánlott: 85+ Combat egy 125-ös Bandos avatar legyőzéséhez
Tárgyak Bullseye lantern, H.A.M. robes (quest során beszerezhető) Ajánlott: Ardougne teleportok, Energy potionok
Jutalom
20K Agility XP, 20K Strength XP, 20K Thieving XP, Engedély a Bandos Throne Room agility pálya használatára, teleportok vételére, melyek oda visznek


A Quest1. Captain Undak egy rövid felvilágosítást tart neked arról, hogy hogyan születnek a goblinok. Ezután elmondja, hogy néhány gyerek megbetegedett a kórházban és sejtése szerint a H.A.M (Human against monsters) nevü szervezet álll emögött. Megkérdezi, hogy tudnál-e neki segíteni, hogy mit is műveltek. Mondd neki, hogy igen a küldetés elkezdéséhez.

2. Menj fel az emeletre a közelben levő lépcsők egyikén (északra és délre is van egy). Menj be az épületbe, ahol a kicsi goblinok szaladgálnak. Az épületben található egy Mernik nevű goblin. Beszélj vele. Elmondja, hogy nem tud sokat, ezért menj és beszélj az aszisztensével, Torzekkel. Torzeket az épület mellett találod meg. Mondd neki, hogy nyugodjon meg (calm down), ezután pedig kérdezd meg, hogy a gyerekek ettek-e valami különöset. Azt mondja, hogy ezt a gyerekektől kellene megkérdezned.

3. 2 db mérgezett étel van. Kérdezd meg a közelben levő beteg gyerekeket, hogy mit ettek mostanában. Ezután kérdezd meg az egészséges gyerekeket is. Keress olyan ételt, amelyet csak a betegek ettek, de az egészségesek nem. Miután kitaláltad, hogy melyik 2 étel mérgezett, beszélj Undakkal. Elmondja, hogy egyes goblin ételekhez emberektől vásárolnak hozzávalókat. Elmondja, hogy meg kéne kérdezned a goblin árusokat, hogy kiktől szerzik be a hozzávalókat.

4. Menj le a piactérre és keresd meg azokat a goblinokat, akik a mérgezett ételek nevét kiabálják. Kérdezd meg tőlük, hogy kitől szerzik be az ételhez a hozzávalókat. Mindketten 2 nevet mondanak. Az egyik név megegyezik. Ha megvan, akkor menj délre és keresd meg az 'ember' árust. Miután megtaláltad, mondd Undaknak, hogy ő volt az. Ha eltaláltad, akkor felfedi magát, de ha nem akkor 5000 gp-t kell fizetned kárpótlásul. Ha felfedte magát, akkor kérdezd meg, hogy miért csinálja. Ezután támadd meg (protect from meleet fog használni, nem tudod megsebezni). Feltűnik mögötte egy portál. Kérdezd meg, hogy mi az ott a háta mögött. Erre azt mondja, hogy nem dől be ilyen *** vicceknek, de a portalból előugrik Zanik és az árus pray-t vált. Miután legyőzted, Undak letartóztatja és elvezeti. Ezután Zanik elmeséli neked, hogy hol volt.

5/1. Zanik elmondja, hogy hol volt és te megkapod az irányítást felette. Miután irányítod menj nyugatra és mássz fel a 'goblin' szoborra, amelyik az 'ork' szobor mellett áll. Ugrálj át a szobrok fején, amíg eléred az 'ourg' szobrot (amelyik kezében a vizes edény van).

5/2. Most ugrálj északra, amíg elérsz az erkélyre. Vedd fel Zanik számszeríját (crossbow). Horgonyozd meg a délre levő szobor lándzsáját és szedd fel a pendantot, amelyik a trónon van. A szobor, amelyik kezében a vizestál van eldől és beletudsz nézni. Tedd is meg.

5/3. Menj nyugatra és a szoborsereg utat fog neked engedni, hogy belépj a portalba. Tegyél is így. Ezután visszanyered az irányítást a karaktered felett.

6. Zanik azt javasolja, hogy beszéljetek a tanáccsal. Menj a város északi részére és menj fel a lépcsőn. Egy jelenet után a tanács elküldi a H.A.M. ügynököt a börtönbe. Zanik nem ért egyet és amikor el akarják vinni a H.A.M. ügynököt, Zanik megöli. Undak azt mondja, hogy Zanik valószínűleg elfutott a barlangba, a város déli részén.

7. Fuss délre és menj fel a lépcsőn a keleti falon. Ezután menj délre, amíg nem látsz egy nagy lépcsősort, amelyik az Agility Arenához vezet. Menj fel rajta. Az Agility pálya elejénél mássz le a létrán és kövesd az alagutat délre. Zanik az alagút végén ül. Ülj le mellé és ne mondj semmit. Elmondja a problémáit. Miután kipanaszolta magát, mondd neki, hogy menjetek vissza a tanácshoz. Menj vissza. Egy beszélgetés után a tanács azt javasolja, hogy száműzzék Zanikot Dorgesh-Kaanból.

8. Beszélj Zanikkal, búcsúzz el tőle. Beszélj Undakkal és azt mondja, hogy van egy másik feladata számodra. Azt mondja, hogy ki kell derítened, hogy mit tervez Sigmund. Mondd neki, hogy kideríted és ad neked 1 H.A.M ruhát. Vedd fel.

9. Vegyél magadhoz egy kevés kaját és fegyvert, majd menj a H.A.M főhadiszállásra (lumbi kastély háta mögött 1 romos épület). Törd fel a zárat és menj le. Menj délre és beszélj Johanhus Ulsbrechtel. Kérdezd meg, hogy mit terveznek a Cave goblinok ellen. Azt mondja, hogy ők semmit, csak Sigmund. Kérdezd meg, hogyan csatlakozhatsz Sigmund csoportjához. Megmondja, hogy hol található a csoport főhadiszállása és megadja a jelszót is a belépéshez.

10. Menj Ardougneba és menj északra a szélmalomba. Beszélj Miltonnal és mondd meg neki a belépéshez szükséges jelszót. Ha jót mondtál neki, akkor a ládát, amelyik a csapóajtón volt elveszi és így lemászhatsz, de legyél benne biztos, hogy rajtad van a H.A.M. ruhád. Menj át az ajtón keletre. Menj délre és ott lesz egy ajtó, amelyik a konyhába vezet. Mássz át a konyhában található lyukon. Most egy ebédlőben leszel. Belülről menj át mindkét ajtón, hogy kinyisd őket. Beszélj az őrrel, aki a goblint őrzi. Elmondja, hogy csak egy Sigmund aláírásával ellátott papírral mehetsz be a goblinhoz. Kérdezd meg, hogy milyen nap van ma. Ezután a déli falon levő papírról párosítsd össze a napot a csoport tagjával. Menj vissza a főszobába és lopd meg az embert, akinek a neve a naphoz tartozik. Menj vissza az őrhöz és mutasd meg neki a papírt. Vedd fel a cella kulcsát a földről és menj be a goblinhoz.

11. Beszélj a goblinnal és megtudod, hogy ő nem más mint Grubfoot. Mondd neki, hogy elvonod az őr figyelmét és így el tud menekülni. Állj északra az őrtől és beszélj vele. Miközben beszélsz, Grubfoot elmegy mögöttetek az ebédlőbe. Beszélj Grubfoottal újra és mondd neki, hogy álljon a nyugati ajtóhoz, amíg kicselezed az őrt. Mássz át a lyukon a konyhába. Leversz néhány edényt és az őr bemegy hozzád. Amíg az őr a konyhában tartózkodik Grubfoot átmegy a másik szobába. Beszélj ismét Grubfootal és mondd neki, hogy kövessen. Menj ki a keleti ajtón, majd az északi faajtón keresztül hagyd el a szobát.

12. A következő jelenetben Zanik és néhány goblin harcos megtámadja a H.A.M bázist. Sigmund észrevesz téged és megtámad. Zanik segít neked és le tudjátok győzni. A csata után Sigmund megpróbál elteleportálni, de zanik levágja a kezét, amelyiken a Ring of life van. Miután Sigmundot megölte, Zanik megtámad téged. Most addig kell újra és újra legyőznöd és a beszélgetésben pozitív dolgokat választanod, amíg Zanik leveszi a nyakláncot. A nyakláncot a goblin főpap (High Priest) veszi fel. Bandos átveszi az irányítást a főpap felett és elmondja, hogy a barlangi goblinok megtagadták őt és meg kell őket állítani. Zanik kiteleportál téged.

13. Egy barlangban találod magad. Menj a barlang másik végébe. Miközben oda tartasz bekövetkezik egy földrengés, aminek következtében kövek zúdulnak le közéd és Zanik közé. Tisztítsd el a köveket és menj vissza Zanikhoz. Mondd neki, hogy próbálja meghorgonyozni a kiálló sziklát. Párszor elhibázza, neked irányítanod kell, hogy merre lőjjön. Miután sikerült, menj nyugatra és hagyd el a szobát. Beszélj a közelben levő Junával.

14. Menj vissza Dorgesh-Kaanba a Lumbridge-ben található alagúton keresztül. Menj a város közepére és beszélj Undakkal. Elmondja, hogy a Háború istene korábban erre járt és lerakott egy Obelisket a város közepén. Azt is elmondja, hogy a tanács épp gyűlést tart és jó lenne, ha te is megjelennél.

15. Miután megérkezel, a tanács elmondja, hogy mi volt az obeliskre írva. Az volt ráírva, hogy a goblinok megtagadták az istenüket, ezért pusztulniuk kell, ha nem térnek vissza. Zanik mondja, hogy tudtok harcolni ellene és megkérdezi, hogy akarsz-e csatlakozni. Csatlakozz. Ezután a goblin írnokhoz kell menned (goblin scribe). A tanácsteremben találod meg.

16. Az írnok egy időkapszulát szeretne csináltatni, hogyha történne valami a fajukkal, akkor legyen valami, amiből kideríthetik, hogy ők valaha léteztek. Azt mondja, hogy kérd el Tegdak-tól a tárgyakat. Menj le a lépcsőn és menj délkeletre. A quest kezdőpontjától keletre található Tegdak. Beszélj vele és odadja a dobozt, majd menj vissza a goblin scribehez, aki belerakja a dobozba a tárgyakat. Most menj ki a bányába és beszélj Mistaggal. Eltemeti a dobozt és azt javasolja, hogy beszélj Oldakkal, hátha talál neked valami munkát.

17. Menj vissza a városba és menj a legészaknyugatibb házba. Oldak azt tervezi, hogy egyesíti az ő technológiáját Grubfoot mágikus erejével. Ez megakadályozza a háború istenét a regenerálódási képességében. Azt mondja, hogy ennek teljesítéséhez szüksége van dolgokhoz Turgalltól. Menj vissza Dorgesh-Kaan barlangba, de most ne mássz le a létrán, hanem fuss keletre. Láthatsz egy erőműt egy lávató közepén. Menj be és ott találod Turgallt. Kérdezd meg a tárgyakról és ad neked 2 dolgot. Menj vissza oda, ahol az árust elfogtad és add oda Oldaknak a tárgyakat. Ő ad neked egy crossbowot. A crossbowot add Zaniknak, aki azt mondja, hogy beszélj Mernikkel a kórházban.

18. Mernik azt kéri, hogy beszélj 'Ambassador Alvijar'-ral. Azt akarja, hogy a gyerekeket átszállítsák Keldagrimbe a csata idejére. Menj északra és beszélj Alvijarral. Azt mondja, hogy nem és ezt közöld Mernikkel. Menj vissza és mondd meg neki, hogy a válasz 'nem' volt. Mondd meg azt is, hogy Zanik már a portalnál vár téged.

19. Vegyél magadhoz közelharci felszerelést és jó ételt.

20. Beszélj Zanikkal és mondd neki, hogy készen állsz. Most bementek a portalon és egy 125-ös Bandos avatarral kerültök szembe. Az avatar Zanikot fogja támadni. Miután majdnem megölted, Zanik megpróbálja meglőni a számszeríjjal (crossbow), de az avatar eltöri. Most fel kell szedned a crossbow 4 darabját. Miközben próbálod a közelben levő szobrok megtámadnak. Meg kell ölnöd őket, hogy felvehesd a darabokat. Miután megvannak, használd az egyiket egy másikon, hogy összerakd a crossbowot. Sajnos nem voltál elég gyors, ezért az avatar legyőzi Zanikot. Kezdj el harcolni vele. Protect from magic ajánlott. Ha eléggé lemegy az élete, akkor használd rajta a crossbow special attackját, hogy megöld.

21. Vedd fel a pendantot és ülj le Zanik mellé. Ne mondj semmit és Zanik egy idő múlva felébred. Megsemmisíti a pendantot és mondja, hogy kövesd őt. Kimentek a portalon.

22. Most egy jelenetet láthatsz, majd vége a questnek.

The Chosen Commander rewards.png

By Daeve666