The Curse of Arrav

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Nardah északi széle, Beszélj Ali the Wise-val
Besorolás Közepes
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések Defender of Varrock, Shades of Mort'ton, Troll Romance, Tale of the Muspah, Missing My Mummy, Senliten, A Pharoah Queen-t teljesen helyre kell állítanod.
Képességek 37 Slayer, 41 Summoning, 61 Agility, 64 Ranged, 64 Mining, 64 Strength, 66 Thieving
Tárgyak Pickaxe, Sacred oil(1), 3 Dwellberries, Ring of life, Crossbow, Mithril grapple, Macaw pouch, Insulated boots, Climbing boots vagy Trollheim teleport Ajánlott: Fegyver és páncél, Prayer Potion, Kaja, pénz varázsszőnyeghez, Games necklace
Jutalom
1 questpoint, 30k Mining XP, 14k Thieving XP, 9k Ranged XP, 9k Agility, 9k Strength XP, 4k Summoning XP, 2.5k Slayer XP


A Quest

1. Beszélj Ali the Wise-val. Elmondja, hogy találtak egy barlangot Trollheim északi részén, de nem tudták megvizsgálni.

Ali the wise.png
A barlangbejárathoz vezető út

2. Gyalogolj, vagy teleportálj Trollheimre és menj északnyugatra, amíg el nem érsz az Icy Gate-hez. Innen északnyugatra találsz egy barlangbejáratot. Menj végig a járaton és menj ki a barlangból a másik végén. Ice Troll (level 120+) támadhat meg, Protect from meele ajánlott.

Barlang.PNG

3. Miután kijöttél a járatból, indulj el keletre, amíg nem találsz egy másik barlangot. Menj be.

Ujabbbarlang.PNG


4. Most át kell menned a barlangon. A barlangban kövek zárják el az utadat, amelyeket minden oldalról csak egyszer lehet megütni. Következő fajta kövek találhatóak meg itt:

  • Solid pillar: Nem lehet eltüntetni
  • Rubble with large pile of stone: Miután rácsapsz, a tetejéről a kő leesik a mellette lévő üres helyre.
  • Rubble with small pile of stone: Kétszer kell rácsapni.
  • Rubble with cracks in: Egyszer kell rácsapni.5. Az első akadály: Menj északra és üss rá a köre. Ezután menj keletre, majd menj tovább északra és verekedd át magad a falon. Ezután fuss nyugatra és üss rá arra a köre megint, amelyiket egyszer már elkezdted kiszedni. Most teljesen eltűnik. A tőle északra levő követ egy ütésből kibírod szedni. Most indulj el északra, majd nyugatra és egy szép nagy kupac szeméttel kerülsz szembe. Ezen már egyedül kell átverekedned magad.


Kökupac.PNG

Ezután, ha továbbmész keletre, akkor lesz még egy kupac szemét. Ha ezt kitakarítottad, menj tovább az úton, majd délre és itt is takarítsd el a szemetet.

6. A járat végén egy szobát találhatsz. Keress a könyvespolcokon, hogy találj egy jegyzetet.

Könyvek.PNG
Arrav

7. Menj fel a lépcsőn, itt megtalálod Arravot. Beszélj vele, ő meg fog támadni. Egy rövid harc után azt mondja, hogy menj a délre található szobába és a faliszőnyeg mögött találsz valamit, ami mindkettőtökön segíthet. Ezután eltűnik. Menj a délre levő szobába, keress a faliszőnyeg mögött, hogy megtaláld a Base key-t és a Base plans-t.


Faliszönyeg.PNG


8. Menj vissza Alihoz Nardahba és mond el neki, hogy mit találtál. Most láthatsz 1 cutscene-t arról, hogy milyen akadályokon kell átvergődnöd. Ezután menj Senliten-hez, aki Uzertől délre levő Piramisban található. Ad neked egy üres Canopic Jar-t és elmagyarázza, hogy mivel kell megtölteni. Használd rajta a Sacred Oil-t a 3 Dwellberriest és a Ring of Life-ot. Most egy 'Full canopic jar' nevű itemet kapsz.

Senliten.PNG

9. Menj vissza Ali the Wisehoz és mutasd meg neki a Canopic Jar-t. Elmondja, hogy mire lesz szükséged, hogy bejuss Zemouregal rejtekhelyére, ami Clan Warstól délre található Chaos Altar alatt van. Most lesz szükséged az Insulated boots-ra, a Macaw pouchra, a Crossbowra és a Mithril Grapplera. Vidd magaddal a Base key-t és Plans-t is.

Hartwin.PNG

10. Most menj Varrock Castle északnyugati tornyának második emeletére és beszélj Hartwinnel, aki elteleportál Chaos Templebe.

ChaosTemple.PNG

11. Menj le a csapóajtón és kövesd az utat, amíg el nem érsz a Metal Doorhoz.

Metal door.PNG

12. Menj keletre amíg el nem jutsz a konyhába. A konyha déli falán mássz át a csövön. Az insulated boots legyen rajtad!!!

Konyha.PNG

13. Menj végig a járaton és idézd meg a Macawot.

Macaw23.PNG

14. Miután megidézted kattints a csőre és beszélj a Macaw-val, majd válaszd a "Remote view" opciót. Miután megvan, előre megy felderíteni a terepet, majd a karaktered átmászik a csövön. Most bejutsz Zemouregal rejtekhelyének belsejébe.

15. Menj a délre található szobában és keress az asztalokon. Decoder strips és Notes(k-z)-t találsz. Ezután szedd le a zárat a közelben található ládáról. Kapsz 4 betűből álló... nem szót, hanem betűhalmazt. Erre szükséged lesz az ajtó kinyitásánál.

Asztal.PNG

16. Fuss északra és menj a keleti falon lévő ajtóhoz. Nyisd meg a keypadot és próbáld meg feltörni a kódot (A Decoder stripseket kell a megfelelő betűre húzni, ami kijelöli a szükséges számot). Ha elrontod, a szoba megtelik gázzal és a Metal Doorhoz kerülsz.

17. Miután kinyitottad az ajtót, vedd fel a crossbowot és a grapplet, majd Grapplezd meg a plafonon található csöveket. Ha átmásztál a csapdák felett, akkor vedd el Arrav szívét, amit automatikusan belerak a karakter a Canopic Jar-ba.

Pedestal.PNG

18. Teleportálj ki, majd menj vissza Ali the Wisehoz. Elveszi a Canopic Jar-t és odadja neked a jutalmadat.


Gratulálok, kész a küldetés!

The Curse of Arrav rewards.png

Készítette: kalozhun100