The Dig Site

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Exam center, délre az ásatástól. Beszélj az Examiner-rel.
Besorolás Közepes
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések
Képességek 25 Thieving, 10 Agility, 10 Herblore
Tárgyak valamilyen boots és gloves, Cup of tea(Varrockban lopható, Taverlyben van 2 helyen), Pestle and Mortar (mozsár), Vial, Tinderbox, 2 Rope, Opal, esetleg még szükséges Charcoal is, de azt a küldetés során is szerezhetsz.

Ajánlott még:Némi kaja, varrock teleport, Energy potion

Jutalom
2 Gold bars, 2000 Herblore xp, 15300 Mining xp, Ezek után tudsz ásni a Digsiteon (úgy mint a küldetésben)

Extra:Mutasd meg a Curator-nak az összes Digging Certificates-t és a következő szerény jutalmak közül választhatsz egyet:, Free Snack (Chocolate Cake), Drink (Fruit Blast Cocktail)


Az Ásatás

1. Beszélj az Examiner-rel aki elmondja, hogy vizsgát kell tenned, hogy az ásatásra belépj.

2. Ad egy aláíratlan levelet amit a varrock-i múzeum vezetőjével alá kell iratnod. (use unstamped letter with curator)

3. Ha megvan akkor irány vissza. Menj be az ásatásra ahol 3 diákot kell keresned. Mind a három máshogy néz ki.

 1. Sárga nadrág, zöld poló
 2. Fekete nadrág, narancs póló
 3. Szürke szoknya, lilás felső

Beszélj mind a hárommal. A helyes válaszokért cserébe mindegyik kér tőled valamit. Mindengyiknek hoznod kell egy Rock sample-t.

4.

 • Első rock sample: Pickpocket-elj egy digsite-ben lévő Workman-t addig amíg nem ad egy sample-t. Ha specimen brush-t dob NE droppold, mert a küldetés további részében szükség lesz rá.
 • Második rock sample: Menj az ásatástól picit délre ahol hatalmas váza szerű dolgokat (urnákat) látsz. Ezek mellett találsz bokrokat. Search-old a bokrokat amíg meg nem találod a második sample-t.
 • Harmadik sample: Menj az ásatásnál keletre amíg meg nem látsz egy nagy sátrat. A sátorba menj be és vedd ez az asztalról a Panning tray-t. Ezután menj keletebbre ahol egy fishing spot-ot látsz. Próbálj meg „halászni”, de a közeli man nem engedi, viszont egy csésze teáért cserébe enged „halászni”. Add neki a teát és halásszál amíg meg nem kapod a 3-ik sample-t. Ha opal-t kapsz akkor NE dobd el! Kelleni fog a továbbiakban.

Megjegyzés: A tolvajlás és a halászás sokáig elhúzodhat. Légy türelemmel!

5. Most visszamehetsz a diákokhoz és add nekik a sample-t. Ha nekik adod akkor mindegyik megmond 1 jó választ a vizsgádhoz. Ha mind3 diákkal beszéltél már, akkor menj vissza az examiner-hez és tedd le az első szintű vizsgát.

Első szintű vizsga kérdésekre válaszok

 • Question 1 válasz: The study of the earth, its contents and history.
 • Question 2 válasz: All that have passed the appropriate earth sciences exam.
 • Question 3 válasz: Gloves and boots to be worn at all times, proper tools must be used.

Ha megvan akkor vissza a diákokhoz és megadják a második szintű vizsga válaszait.

Második vizsga kérdésekre válaszok

 • Question 1 válasz: Samples taken in rough form, kept only in sealed containers.
 • Question 2 válasz: Finds must be carefully handled, and gloves worn.
 • Question 3 válasz: Always handle with care, strike cleanly on its cleaving point.

Ha megvan vissza a diákokhoz, DE az egyik diák csak akkor hajlandó harmadszor is segíteni ha adsz neki egy opal-t. Ha nekiadod akkor ismét vissza vizsgázni.

Harmadik vizsga kérdésekre válaszok

 • Question 1 válasz: Samples cleaned and carried only in spicemen jars.
 • Question 2 válasz: Brush carefully and slowly, using short strokes.
 • Question 3 válasz: Handle bones carefully and keep away from other samples.

A vizsga után

6. Most hogy megvan a 3-as szintű vizsga irány vissza varrock-ba a curator-hoz. Ekkor mutasd meg neki mind a három szintű vizsgalapot. (az első szintűtől kezdve) amiért cserébe ad enni vagy inni attól függően mit kérsz és jogosultságot az ásatás bármely részére belépni.

7. Ismét vissza az ásatásra ahol search-d a spicemen jar-t. Ha megvan akkor irány északra amíg a 3-as szintű ásatást meg nem leled. Használd a trowel-t -amit az examiner- adott a soil-on, amíg meg nem kapod Zaros talizmánját. (Talisman of Zaros).

8. Vidd és mutasd meg az Archeological Expert-nek (az exam center-ben a belső szobában). Ad egy levelet amit el kell vinni.

9. Menj vissza az ásatásokhoz, és használd a levelet a munkáson. Megengedi, hogy belépj a tárnába. Menj az északnyugati sarokba, és menj egy ásatással lejjebb (ha elolvasod a táblát, azt írja ki hogy lvl 2 digs only). Ott lesz egy ilyen csörlő. Ezt használd, és megtudod, hogy valami még kellene ahhoz, hogy lejuss oda. Mégpedig egy vödör kell. Aztán jön a képbe a kötél. Használd a kötelet is a csörlőn, és használd megint, végül lejutsz. Szerezd meg az Arcenia gyökeret, és mássz fel a felszínre.

10. Menj vissza a sátrakhoz. Keress a szemét között (specimen jar, ahol a Panning Tray-t is megtaláltad) amíg Charcoalt nem találsz. Használd a mozsár és mozsártörődet rajta, hogy újabb alapanyagot kaphass a bomba készítéséshez.

11. Ha nyugatra mész a sátraktól, akkor látnod kell 3 hordót. Használd a Trowelt a hordókon, amíg ki nem nyílnak. Használd az üres fioládat a ládán, hogy kaphass narancssárga anyagot.
FIGYELEM: Eszedbe ne jusson eldobni a fiolát!! Berobban, és meghalhatsz tőle. Nagyon vigyázz vele!

12. Menj a fioláddal az Archeological experthez, és megtudod hogy Nitroglicerin.

13. Kutasd át a könyvespolcot az Examiner szobájában, hogy megtalálhasd a Book of Experimental Chemistry című könyvet. Olvasd el. Benne szerepel a bombakészítés módja. Kutasd át a szekrényt (cupboard), hogy találj egy csákányt.

14. Miután megvan a csákány, menj vissza az észak nyugati csörlőhöz (Lvl 2 Dig area), és menj le . Ha lent vagy, kutasd át délen a köveket. Megkérdezed magadtól, hogy vajon ki segíthet elmozdítani ezeket. Aztán menj az észak keleti csörlőhöz (Privvate Dig Area), és használd a csörlőn a 2. köteledet. Ha bent vagy, beszélj Doug Deeping-el. Kérdezd meg, hogy hogyan lehet elmozdítani nagy köveket. Mesél egy történetet egy fickóról, aki hasznátl bizonyos dolgokat, hogy elmozdítsa a köveket, majd ad egy kulcsot.

15. Menj ahhoz a sátorhoz, ahol megszerezted a panning tray-t. Használd a nemrég kapott kulcsot a lezárt ládán, és kapsz egy ismeretlen fehér port tartalmazó fiolát. Ezt vidd el az Archeological expert-hez, és megtudod hogy ez Ammónium Nitrát.

16. Menj vissza az észak nyugati csörlőhöz, és készülj fel, hogy most bombát fogsz készíteni.

 • Use: Ammónium nitrát a Nitroglycerin-nel.
 • Use: Morzsolt charcoal a kapott keverékkel.
 • Majd végül az utolsó hozzávalót add hozzá, a gyökeret.
 • És lett egy robbanó elegyed.

17. Menj a déli elágazáshoz, és használd a köveken a róbbanó elegyedet. Utána használd a Tinderboxodat. Ha megtisztult az út, akkor menj be és szerezd meg a kőtáblát a szoba közepén.

Ezt vidd az Archeological experthez, és kész is a küldetés!

The Dig Site rewards.JPG