The Elemental Workshop II

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Digsite-i vizsgaközpont (Varrocktól keletre)
Besorolás Közepes
Hosszúság Rövid
Szükséges
Küldetések Elemental Workshop
Képességek 20-as Magic, 30-as Smithing
Tárgyak Battered key, Hammer, Pickaxe, 8 coal ore
Jutalom
1 quest pont, 7500 Crafting xp, 7500 Smithing xp, Elemental Mind felszerelés elkészítésének képessége

Az Elementál Műhely II

A kezdéshez menj a Digsiteban található Examination Centerbe, Varrocktól keletre. Itt kutasd át a polcokat, míg meg nem találod a könyvet (Beaten Book). Ha megvan kezdd el olvasni. Egy lapnak kell kiesnie belőle. Mind a lapot, mind a könyvet őrizd meg(enélkül nem tudod megcsinálni a küldetést mert szükséged lesz rá a sisak készítésénél). Mielőtt továbbmennél olvasd el a kiesett lapot.

Elemental2 1.jpg

Irány Seer's Village

Miután ezzel megvagy, irány a régi Elemental Workshop küldetés helyszíne, Seer’s Village. Itt menj be ugyanúgy a falon a kulccsal(bettered key) mint az előző részben (ha elhagytad, ugyanúgy szerezhetsz újat, mint az előző részben). Menj le a lépcsőn. Az earth elementaloknál szerezz két elemental oret. Majd a fire elementaloknál csinálj belőlük elementel bart. Ezután irány a water elementalok szobája. Itt keress az egyik gépben(search machinery)

Elemental2 2.jpg

Ekkor találsz egy kulcsot amivel kinyithatod a középen lévő nyílást(hatch).

Menj le, itt találod az új szerszámokat amivel az elemental felszerelés még jobbá tehető. De meg kell keresned pár dolgot a helységben lévő ládákat átkutatva (3 féle fogaskereket: large cog, medium cog, small cog. 2 ábrát: crane schematic, lever schematic, és egy cső (pipe)). Ezek közül egyet nem itt, hanem ha felmászol a lépcsőn, fent a tetőjárón (catwalk) fogsz megtalálni.

Elemental2 3.jpg

Szerelés

Ha megvan az összes alkatrész, kezdheted is megszerelni a gépeket. Először a csövet kell beszerelni. Helyét a tetőjárón fogod megtalálni.

Elemental2 4.jpg

Ha megvagy, a következő megszerelendő dolog még mindig itt vár rád. A kapcsoló dobozt(junction box) is meg kell reparálni. A bal felső végét a jobb alsóval, a középső felső véget a jobb felsővel és a bal alsó véget a közép-alsóval kell összekötni (a mellékelt ábra szerint).

Elemental2 5.jpg Elemental2 6.jpg

Amint ezzel megvagy, lemászhatsz a lépcsőn. A következő reparálásra váró dolog az emelő (crane). Itt az eltört karmokat kell kicserélni.Ehhez szükséged lesz egy elemental clawra, melyet fent az üllöknél tudsz készíteni az egyik elemental barbol. Ha szemben állsz az emelővel, a tőled jobbra lévő kart húzd meg, így az emelő elérhető távolságba kerül, majd az elemental clawot felhasználva javítsd meg a karmokat.

Elemental2 7.jpg

Amint ezzel is megvagy, a szél alagutat (wind tunnel) is meg kell javítani. Menj az emelőtől keletre, ott lesz a szél alagút. Az oldalán 3 "pöcök" van. Ha szembe állsz vele, a jobb oldalira kell a legnagyobb, a bal alsóra a közepes, a bal felsőre a legkisebb fogaskerék.

Elemental2 8.jpg

Mikor ezzel is megvagy, elkészültél a szereléssel. Kezdheted az elemental bar "feljavítását".

Az elemental bar feljavítása

Menj az emelőhöz és tedd a kiskocsira a megmaradt elemental barodat.

Elemental2 9.jpg

Ha szemben állsz vele, akkor:

  1. jobb oldali kart kell meghúzni
  2. majd a baloldalit
  3. a jobboldali kart kétszer
  4. majd ismét a bal oldalit
  5. végül a jobb oldalit kétszer.

Ezután a narancssárgára színeződött barodat nem tudod megfogni - túl forró. Helyette az emelő közelében lévő kart húzd meg.

Elemental2 10.jpg

Ekkor a kiskocsi egy következő helyre szállítja a bart. Itt is van egy kar amit meg kell húzni a bar összepréseléséhez.

Elemental2 11.jpg

Ekkor ismét az emelő közelében lévő kar következik, majd egy újabb helyszín. Itt először a kart húzd meg, mire az ajtó kinyílik. Ekkor a corkscrew-t kell elforgatni kétszer, majd ismét a kart kell meghúzni. Ekkor a jobb oldali vízelzárót (water valve) kell elforgatni (elzárni), majd a bal oldalit kell elforgatni(kinyitni). Ekkor víz tölti meg a helységet és a bar kékre színeződik. Mikor ez megtörtént, a bal oldali vízelzárót zárd el, majd a jobboldalit nyisd ki. Ekkor a víz eltűnik. A karral nyisd ki az ajtót, majd a corkscrew-t forgasd el kétszer. Ezután bezárhatod az ajtót.

Elemental2 12.jpg

Ezután ismét az a kar következik amellyel a kiskocsit mozgathatod. A következő állomásnál (szél alagút) is meg kell húzni egy kart, míg a bar fehér nem lesz. Aztán ismét meg kell húzni a kart.

Elemental2 13.jpg

Ezután még egyszer a kiskocsi mozgató kar következik és az emelőnél leveheted a Primed bart a kiskocsiról.

Befejezés

Egy lefelé vezető létrán kell lemászni. Majd a Mind ajtót (Mind Door) kinyitni. Ezután helyezd a Primed bart a középen található extractor gun-ba, és használd (operate) az extractor hatot, így megkapod a Primed mind bart.

Elemental2 14.jpg

Már csak vissza kell menni az üllőkhöz és a Mind helmetet elkészíteni.

Elemental Workshop 2 rewards.JPG