The Eyes of Glouphrie

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Gnome Stronghold dél-nyugati részén található barlangban
Besorolás Közepes
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések The Grand Tree
Képességek 5 construction, 46 magic

Ajánlott:, 13 runecrafting, 45 woodcutting

Tárgyak Saw, Hammer, Pestle and Mortar, Mud rune, Bucket of Sap, Oak logs, Maple logs, fegyver
Jutalom
2 quest pont, 12000 Magic xp, 2500 Woodcutting xp, 6000 Runecrafting xp, 250 Construction xp, Crystal seed -> Crystal Saw

Glouphrie Szemei

1. A Gnome Stronghold dél-nyugati részén találsz egy barlangot. A barlangban megtalálod Brimstail-t aki a Rune Ess bányába tud teleportálni, de most beszélj vele a küldetésről!
Glouphrie startpont.jpg Glouphrie start.jpg

2. Elküld a másik szobába (nyugatra), hogy nézz körül és mondd el neki mit találtál. Nézd meg az Oaknot's machine-t, középen a Singing bowl-t. Menj vissza Brimstail-hoz, meséld el neki mit találtál. Nem lesz meglepődve, de ő se tudja, hogy az Oaknot's machine mire jó. Elküld Hazelmeree-hez, aki Yanille-től keletre a Green Spider islandon él.
Glouphrie gep.jpg

3. Hazelmeree-vel már találkoztál a The Grand Tree küldetés alatt és akkor sem értetted mit beszél, ugyanis az ősi gnome nyelvet használja. Miután elmondod neki, hogy Brimstail küldött, egy telepatikus kapcsolatot teremt veled. Aztán hosszan elmeséli, hogy mi történt régen, ki volt Glouphrie stb. Elmondja, hogy az Oaknot's machine arra szolgál, hogy az illuziókat "eltörölje", mivel Glouphrie, illúziómester volt. Kapsz egy Violet Pentagon-t, ami majd az Oaknot's machinehez fog kelleni.
Glouphrie hamm.jpg

4. Menj vissza Brimstailhoz és meséld el neki amit Halmeree mondott. Közben látod, ahogy egy "szellem" szétveri az Oaknot's machinet. Ezek után az lesz a feladatod, hogy javítsd meg. Kell hozzá egy Maple log, Oak log és Magical Glue. A Magical Glue-t a következőképpen tudod előállítani: A Pestle and Mortarral összetöröd a Mud runed és az abból keletkezett cuccot használod a Bucket of Sap-on.

5. Irány vissza az Oaknot's machinehoz és katt rá bal gombbal; azaz Repair (Oak log, Maple log, Saw, Hammer, Magical Glue legyen nálad). Ezek után meg kell oldanod a masina zárkombinációját. Mellette van egy tábla, amin különböző szinű kockák vannak:
Glouphrie kockak.jpg
Ezek a kockák a Disc-ek értékeit jelzik. Ebből következik, hogy:

 • Piros = 1
 • Narancssárga = 2
 • Sárga = 3
 • Zöld = 4
 • Kék = 5
 • Indígó = 6
 • Viola = 7

Ez azt jelenti, hogy a discek formájától függően minden disc-nek más az értéke. A kör alakú discnek annyi az értéke amilyen színű. A többinek az értéke úgy jön ki, ahány sarok annyiszor a szín értéke, tehát például egy "Red Triangle"nek az értéke: 3*1; azaz 3, egy "Red Circle"-nek az értéke: 1.

6. Az Oaknot's machine két részből áll. A jobb oldali masinával tudod cserélni a Discjeidet. Egy discet akár több másfajta discre tudsz cserélni, ezt kell használni, hogy a megfelelő discekhez juss.
Glouphrie cserelo.jpg
A bal oldaliban van a feladvány. Nézd meg a bal oldalit, kiír egy nagy számot, na azt kell kiraknod - először csak 1 - disc segítségével. Kattints a megfelelő discre (fentebb leírt módon határozhatod meg a megfelelő discet; a lenti képben 20-as értéket kér, ezt a Green Pentagon adja ki, mert 5 sarka van és a zöld értéke 4; tehát 5*4=20), az bekerül a bal oldalt látható kézbe. Utána kattints a lyukra (akárcsak bármely automatán ahol a pénzt bedobod) és megjelenik a disc a megfelelő helyen. Van mellette két nyíl és egy négyzet. Ha a négyzet zöldre vált akkor megfelelő az érték és kattints is rá! A nyilak értelemszerűen azt jelzik, hogy a berakott disc értéke kisebb, vagy nagyobb a megadott értékhez képest. Miután betetted a megfelelő discet és rákattoltál a zöld négyzetre, kapsz mégegy kombinációt.
Glouphrie elsocomb.jpg Glouphrie masodikcomb.jpg

7. A második kombinációhoz kérhetsz több discet Brimstail-tól. Itt három számot kapsz. A megoldás ugyanaz mint az elsőnél, de csak akkor fogadja el a gép, ha mind a 3 számot egyszerre beteszed (mind a 3-nál zöld a négyzet), egyesével nem tudod elfogadtatni. Feljebb a második kép egy példát mutat.
A példa kép elemzése: (nem feltétlen ezeket a számokat kapod, mert random!)

 • Legfelül a 6-os számot kéri amit a narancssárga háromszög (orange triangle) ad ki, mert 3 sarka van és a narancssárga értéke 2; azaz 3*2=6.
 • Középen két discből kell kitenni a 19-et. Az indigo trianglenek 3 sarka van és az indigo értéke 6; azaz 3*6=18. A red circle értéke 1, mivel a körnek nincsenek sarkai! 18+1=19.
 • Legalul a 44-es értéket kéri három discből. Az indigo pentagonnak 5 sarka van és az indigo értéke 6; azaz 5*6=30. A zöld értéke 4, tehát a green circle értéke is 4. Eddig 30+4=34. A narancssárga értéke 2 és az orange pentagonnak 5 sarka van; tehát 5*2=10. Kijön a 3 discből a 44 (30+4+10).

8. A gép beindul és az illúziók megszűnnek. Glouphrie creatures.png Eddig láthattál kisebb fehér állatkákat (Cute Creature), azok visszaváltoznak vörös szemű gonosz lényekké (Evil Creature). Beszélj Brimstaillal, megkér, hogy öld meg az összes ilyen Evil Creature-t, mivel valószínűleg eddig kémkedtek. Beszélj a királlyal (Grand tree földszintjén) és ő is megkér, hogy öld meg őket. Ezeknek a lényeknek mindössze 1 hpjuk van, 6 van belőlük a következő helyeken:

 • Brimstail mellett a barlangjában.
 • A Stronghold bejárati kapujánál.
 • A Spirit Tree környékén.
 • A Grand Tree bejárata előtt kering egy.
 • A Grand Tree-ben a földszinten a király mellett.
 • A Grand Tree 3. emeletén, a glider mellett.
 • A mocsártól északra, a teknősöknél.

Itt egy térkép, amin fekete pontokkal vannak jelölve a lények:
Glouphrie map.jpg

9. Miután meghalt mind a 6, menj vissza a királyhoz és ő megjutalmaz! Gratula kész a küldetés!
Eyes of Glouphrie rewards.png

Megjegyzés: Kapsz egy Crystal seedet, amit Brimstail barlangjában, a második szobában levő serlegbe elültetve (jobb klikk rá és Sing..) kinő és lesz belőle egy Crystal Saw.
Glouphrie gral.jpg