The Fremennik Isles

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Beszélj Mord Gunnars-al, aki Rellekában egy stégen található
Besorolás Nehéz
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések The Fremennik Trials
Képességek 20 Construction, 40 Agility, 46 Crafting, 56 Woodcutting, 122es troll király legyözése fremennik armourban

Ajánlott: 43 Prayer

Tárgyak Pickaxe, Harpoon, Axe, Knife, Hammer, Bronze nail, Raw tuna, 8 Rope (ezt quest közben is be lehet szerezni), bizonyos ércek, mining szinttől függően: 1-29: 8 Tin ore; 30-54: 7 Coal; 55+: 6 Mithril ore

Ajánlott: Sok kaja minimum lobby, 1-2 Prayer potion

Jutalom
1 quest pont, 14000 coins, 10000-10000 xp a Combat skillekre(nem mindre csak amelyiket te választod), 5000 Crafting xp, 5000 Construction xp, 10000 Woodcutting xp, Helm of neitiznot

A Fremennik Szigetek

1. Beszélj Mord Gunnars-al. Kérdezd meg tőle Jatizso történetét (Jatizso's history) miután elmesélte kérd meg, hogy vigyen el a hajójával Jatizsóba. Miután megérkezdtél menj a városba ami északon(north)található. A bank melletti kis "házikóban" van a király, beszélj vele. A macskája folyton bele fog szólni, ezért megkér, hogy adj neki 1 raw tunát(ha nincs tunád menj vissza a kikötőhöz és fogj egyet).

2. A király aszisztense kér tőled 6 mithril oret. Ha megvan beszélj újra a királlyal és elveszik tőled az orekat és adnak neked 5k Gp-t. Miután megkaptad a pénzt menj a királyi trónhoz és nyisd ki a ládát és vedd ki belőle az udvari bolond ruhákat majd vedd fel őket.

3. Menj vissza Rellekába és hajózz el Neitizontbe és keresd meg a kém mestert(a városban észak fele lesz 1 körbekerített fánál, a neve: Slug Hemligssen) és mond neki: "free stuff please". Miután beszéltél vele menj Mawnis Burowgal-hoz(továbiakban Mawnis), aki a banktól északra lévő házban található. Úgy beszélj vele, hogy az udvari bolond ruha rajtad legyen.

4. Jön egy kis vetítés: Mondani fog szavakat és neked azt kell tenned amit mond. Ha jól csinálod a katonák elmondják a választ arra amit majd a kém mester kérdez(de azért leírom őket).

 1. two days
 2. seventeen militia
 3. two bridges

5. Ha jól csináltad ad 2.5k Gp-t. Menj vissza Mawnis-hoz, vedd le az udvari bolond ruhát és bezsélj vele. Elmondja, hogy szüksége lesz 8 kötélre. Ha van nálad akkor kapsz 1k-t, ha nincs a következőt kell tenned: Meg kell ölnöd 8 Yak-ot (level 22) felvenni a hajukat és azt a spin wheelnél megmunkálni kötéllé.

6. Ezután kelleni fog neki 8 artic pine log. Azokat meg kell munkálni 1 kidöntött fánál kis keresztekké(split pine).

7. Beszélj megint Mawnisal. Ad 1.5k-t és elmondja, hogy az északon levő hidakat meg kéne javítani. Vidd magaddal: 8 kötelet, 8 keresztet, 1 kést és javítsd meg a hidakat. Ha megjavítottad, menj vissza Manwishoz és ő ad 1.5k-t és azt mondja, menj vissza Jatizsoba.

8. Ha visszaértél, beszélj a királlyal. Azt kéri tőled, hogy szedd be az adót, ahány ablak van valaki házán annyiszor 1k-t kell kérned.

 • Menj a boltba és beszélj:
  • Keepa Kettilonnal(5k-t kell fizetnie)
  • Skuli Myrkaval (6k)
  • Vanligga Gastfrihet (5k)
  • Raum Udra-Stein (8k)

Ha megvannak, menj vissza és beszélj a királlyal. Azt fogja mondani, hogy ez nem elég és kérjél mindenkitöl 1k-t akinek szakálla van. Ha megvan duma a királlyal, menj vissza Neitiznotba és beszélj a kém mesterrel.

9. Vedd fel az udvari bolond ruhát és duma Mawnissal. Megint meg kell csinálni amit mondd és megint figyelni kell a válaszokra:

 1. Etcetera
 2. potion
 3. im helping Neitizont

10. A kém ad neked 2.5k-t. Beszélj a királlyal, ő azt mondja menj el Jatizsóba és vidd el az üzenetet. Ha odaadtad a királynak, menj vissza.

11. Mawnis azt mondja, szerezz fremennik armourt: Ölj meg 3 yakot és vedd fel a bőrüket(hide)és beszélj Thakkard Sigmundsonnal, aki megcsinálja neked cureddé. Vegyél 1 tűt és cérnát a boltban, használd a tűt az anyagon és készíts 1 testet és 1 lábat majd beszélj Mawnissal. Mawnis azt mondja kell 1 shield is: Szerezz 2 artic pine logot, 1bronz szöget, 1kötelet és 1 kalapácsot, majd a város közepén kivágott fán csinálj belőle pajzsot. Beszélj Mawnissal és elmodja, hogy készülj a harcra.

12. Vegyél ki kaját és prayer potiont a bankból és indulj meg északra a hidakon, míg el nem érsz az északkeleten található kapuhoz(vigyázat csak az északkeleti jó). Miután lementél, jön 1 kis bejátszás, ahogy a hozzád rendelt katonákkal beszélsz, majd megindultok.

13. Meg kell ölnöd 10 trollt(mindegy milyen). Utána menj délnek át a hídon, ott vár a 130as troll aki kövekkel hajigál és néha nyom rád 1 ice barragét. Miután megölted, szedd le a fejét és azt vidd Mawnishoz aki megjutalmaz.

Fremennik Isles rewards.PNG