The Giant Dwarf

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Keldagrim, egy felkiátlójelnél kell lemenni majd a két szobor közötti ajtón átmenni.
Besorolás Közepes
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések
Képességek 33-as Magic szint, 16-os Firemaking szint, 14-es Thieving szint, 12-es Crafting lvl, 20+-os Smithing szint (nem kötelező), 20+-os Mining szint (nem kötelező)
Tárgyak 1 log (akármilyen lehet), 1 coal ore, tinderbox, 200 coins, 1 iron bar, 1 redberry pie, 3 cut sapphire, Telegrab varázslathoz runák, Teleport runák, különböző orek (megkönnyítik a questet)
Jutalom
2 quest pont, Felhatalmazás az új csillókon való utazáshoz, 25OO Mining xp, 25OO Smithing xp, 25OO Crafting xp, 15OO Magic xp, 15OO Firemaking xp, 15OO Thieving xp, 2 pörgetés

Utasitások:

1. Beszélj a hajós törpével. Mondd neki, hogy szeretnél átmenni a városba (Keldagrim).

Giantdwarf boatman.jpg

Mivel annyira ügyesen hajózott, sikerült neki mennetek a nagy kőszobornak, ami a város jelképe. A kőszobor összedőlt, hát rajtad áll, hogy felépitsd.

Giantdwarf keldagrimmap.png

Amint leszálltál a hajóról egy házban találod magad. Ott beszélj Commander Veldabannal, és igérd meg neki, hogy felépited a szobrot.

Giantdwarf veldaban.jpg

2. Menj át a város keleti részére és beszélj Blasidarral, aki dél-nyugatra van a kikötőtől. (a mellékelt kép jelöli, hogy hol vannak az NPC-k) Ahogy beszélsz vele elmondja, hogy szüksége van: a baltára, a ruhákra, és a cipőre, hogy le tudja másolni a modelljén az új szoborhoz.

Giantdwarf blasidar.jpg

A Ruhák:

Beszélj Vermundival. Elmondja, hogy megcsinálja neked a ruhát, ha megszerzed a könyvet, a ruha készitéséről. Most beszélj a könyvtárossal (librarian). Utána keresgéld át (search), a könyvespolcokat (bookchelves), amig csak meg nem találsz az egyiknél egy könyvet. Ha megvan a könyv, irány vissza Vermundihoz. (a könyvespolcokon levő létrákon NEM tudsz felmászni nehéz páncélban). Most beszélj Vermundival megint. Most szükséged lesz 1 logra(bármilyen lehet), 1 coalra, 2OOgp-re, és egy tinderboxra. Használd a logot majd a coalt a varrógépen(sewing machine), és beszélj Vermundival megint. Elmondja, hogy be kell gyújtanod a gépet, hogy megcsinálja a ruhát. Használd a tindeboxot a varrógépen, és meg is van a ruha.

Giantdwarf vermundi.jpg
Giantdwarf librian.jpg

A Cipők:

Beszélj Saroval a páncél eladóval aki a város nyugati részén van.

Giantdwarf saro.jpg

Ezután beszélj Dromunddal aki a város észak nyugati részén van keletre a kard eladótól. Elmondja, hogy odaadja neked a cipőket, ha elveszed tőle. A jobb cipő(right boots) a ház északi, mig a bal cipő(left boots) a ház déli részében van. Most szükséged lesz a telegrab rúnákra. Menj ki a házból, és menj északra a ház mögé. Ott lesz egy kis ablak ami pont ránéz a jobb cipőkre. Most várd meg amig Dromund elfordul a jobb cipőtől, és elindul a másik irányba, és ha elfordult akkor az ablakon keresztül ki telegrebbolhatod a jobb cipőket. Most menj a ház bejárat felőli részéhez. Várd meg amig Dromund elindul felfele, vagyis nem a bal cipők felé járkál, és ha elfordult lopózz be és vedd el a bal cipőt is. Na ezzel meg is volnál :)

Giantdwarf dromund.jpg

Giantdwarf leftboot.jpg

A Balta:

Beszélj Santirivel a kard eladóval aki a város észak-nyugati részén van. Ha beszéltél Santirivel adni fog egy baltát, ami a király ősi baltája. Ha megvan a balta, használd a 3 cut saphhiret a baltán.

Giantdwarf santiri.jpg

Most vedd magadhoz a baltát, egy iron bart, és egy redberry piet. Teleport Falador és menj el Port Sarimba, és onnan délre. Beszélj Thurgoval(aki a Knight Sword questben is volt). Ő ellenőrizni fogja neked a baltát.

Giantdwarf thurgo.jpg

3. Ha megvan a ruha, a cipő, és a balta akkor menj vissza Blasidarhoz. Ő felépiti a szobrot a fejéig. A szobor feje még hiányzik. Most beszélj a commanderrel és elmondja, hogy csatlakoznod kell az egyik kereskedő csoporthoz.

4. A csoportok a város közepén van mindkét oldaról megközelithető. Ahol vannak különböző boltok pl.: crafting bolt, meg general store, ott fel kell menni szélen a lépcsőn és ott lesznek a csoportok irodái. Ezekhez a csoportokhoz tudsz csatlakozni:

  • A Blue Opal
  • A Brown Engine
  • A Green Gemstone
  • A Purple Pewter
  • A Red Axe(ehez nem tudsz)
  • A Silver Cog
  • A White Chisel
  • A Yellow Fortune

Befejezés

Kiválasztod a neked szimpatikus csoportot(teljesen mind1, hogy melyiket választod, kivéve a Red Axe-t), és minden csoportnál 2 emberke lesz. A Secretary és a Director. Beszélj a Sicteraryval aki kréni fog tőled 5 vagy több dolgot, hogy beszélhess a Directorral. Beszélj vele és válazd a munkát válalok opciót. Olyan feladatokat szokott adni, hogy szerezz 4 coalt 16 perc alatt meg ilyenek. Ha megcsináltál ilyen munkából 5-öt vagy többet akkor majd válaszd a szeretnék beszélni a directorral opciót és ha elég feladatot válaltál már el meg fogja engedni. A directornál is válalj el nála is munkát. Ott 2 munkát kell elvégezni hasonlókat, de ő szokott adni barokat is. Ha megvan a 2 feladat, akkor kérdezz rá, hogy beléphetsz-e a társaságba. Gondolkodik egy sort majd meg fogja engedni. Ha beléptél menj vissza és beszélj a commanderrel. Most látni fogsz egy rövid bejátszást a szoborról és a társaságokról, és ha lejárt a bejátszás kész a küldetés!

The Giant Dwarf rewards.png