The Grand Tree

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Grand Tree
Besorolás Nehéz
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések Tree gnome village(csak ajánlott!)
Képességek 25-ös Agility szint, Képesnek kell lenned egy 172-es Black Demon-t legyőzni
Tárgyak 30gp vagy teleport runák (Ardougne vagy Camelot)
Jutalom
5 quest point, 7900 Agility xp, 18400 Attack xp, 2150 Magic xp, Engedély a Gnome Stronghold területén található Spirit Tree használatára teleportáláshoz, Engedély a gnóm siklórepülők ingyenes használatára

Körülmények: Runescape világában fellelhető gnómok nagy részének a Nagy Fa biztosít menedéket. Ám most haldoklik. Mi lehet az oka? Emberi szabotázs vagy belső lázadás okozza a problémát? Segítsünk Shareem királynak kideríteni a betegség igazi okát és mentsük meg a gnómokat az előre látható katasztrófától.

1. Keressük meg Shareen királyt. A Gnome Stronghold északi részében áll a Nagy Fa (Grand Tree). A királlyal a földszinten találkozunk. Beszéljünk vele, egy kéregmintát és egy szótárat kapunk tőle.

2. Ardougne-tól délkelere egy félsziget nyúlik be a tengerbe. Itt lakik Hazelmere, akihez a király küld minket. (Jungle Spider-ek sétálnak le-fel a környéken.) A domb tetején lévő ház emeletén találjuk Hazelmere-t, aki elveszi a kéregmintát és cserébe egy gnóm nyelven írt üzenetet ad. Amennyiben a szótár segítségével lefordítjuk a következő szöveget kapjuk: „A man came to me with the King seal I gave human Daconia rock And Daconia rocks will kill trees.” Ez magyarul körülbelül így hangzik: Egy ember jött hozzám a Király pecsétjével, odaadtam neki a Daconia követ és a Daconia kő meg fogja ölni a fákat.”

3. Menjünk vissza a királyhoz. Beszéljünk vele, majd tolmácsoljuk neki az üzenetet sorról-sorra. Vigyázat, 3-szor egymás után egy olyan sor sem fog megjelenni, ami nekünk jó lenne, így válasszuk a „none of the above” (egyik sem az alábbiak közül) opciót.

4. Keressük meg Glough-ot. A Nagy Fából kilépve induljunk délre, de csak pár lépés és az úttól délkeletre lesz egy létra, amelyen felmászva bejutunk Glough otthonába. Beszéljünk vele. Glough biztosít minket arról, hogy gondját fogja viselni az ügynek és visszaküld a királyhoz.

5. Visszaérve a Shareen király elújságolja nekünk, hogy sikerült elfogniuk valakit. Kérjük meg, hogy láthassuk a foglyot, amibe a király bele is egyezik.

6. A Nagy Fa tetején (másszunk fel többször is a létrán) találjuk Charlie-t. Charlie azt tanácsolja nekünk (természetesen ártatlan szegény), hogy kutassuk át Glough házát.

7. Siessünk vissza Glough házába és kutakodjunk a szekrényben (search cupboard), kell találjunk egy naplót (journal). Van egy láda is, de ahhoz még nincs kulcsunk.

8. Vigyük el a királynak a naplót és számoljunk be a gyanúnkról (szerintünk Glough körül bűzlik valami). A király elutasítja a feltevéseinket és visszaküld Glough-hoz, hogy beszéljünk vele.

9. Visszaérve karakterünk szemtől szemben megvádolja Glough-ot. Jutalmul minket is bezárnak Charlie mellé. Miközben raboskodunk Charlie mesél nekünk a Karamja-n épülő csatahajókról és elárulja a jelszót is, amivel bejuthatunk a hajógyárba.

10. Nemsokára megjelenik a király és kienged a cellából. Beszéljünk a siklórepülő pilótájával és repüljünk át Karamja-ra. Jogre-k és Jungle Spider-ek lesznek a leszállási zónában. FIGYELEM: előtte érdemes teleport rúnákkal felszerelkezni vagy magunkhoz venni a hajóút árát visszafele (30gp). Amennyiben mégis elfelejti valaki ki lehet jutni a szigetről úgy is ha addig agyalunk szörnyeket, amíg 30 gp-t dobnak vagy a Pirate Treasure küldetésből már ismert banánrakosgatós módszerrel megkeressük a hajóút árát.

11. Miután leszálltunk induljunk keletre és megtaláljuk a kerítéssel körülvett hajógyárat. Próbáljuk meg kinyitni az ajtót, mire a hajógyári dolgozó (shipyard worker) megkérdi, hogy ismerjük-e a jelszót. Válasszuk a következőket:

ka
lu
min

12. A hajógyár területén keressük a csoportvezetőt (foreman lvl 21). Itt elvileg két dolgot csinálhatunk. Vagy megöljük, (ezt én nem próbáltam, de így el kéne dobja a jegyzeteket) vagy beszélünk vele. Fel fog tenni három kérdést, hogy megbizonyosodjon, hogy tényleg Glough-tól jöttünk. Amennyiben picit is figyeltünk az eddigi társalgásokra, viszonylag könnyen megválaszolhatjuk őket.
1. How is Glough's wife? (She is no longer with us.) Hogy van Glough felesége? (Nincs már köztünk, meghalt.)
2. What's Glough's favourite food? (Wormhole) Mi Glough kedvenc étele? (A szótár szerint féreglyuk, elég furcsa íze lehet:P)
3. What is his new girlfriend name? (Anita) Hogy hívják az új barátnőjét? (Anita)
Miután mindent megválaszoltunk átadja a jegyzeteket, amiket vissza kell vigyünk a királynak.

13. A siklórepülővel nem tudunk visszamenni, mert megrongálódik leszálláskor, így vagy teleportálunk, vagy séta. Visszaérve az őrök nem akarnak beengedni minket, mert azt hiszik, hogy kémkedni jöttünk. Két lehetőségünk van a bejutásra.
1. Ha már megcsináltuk a Gnome Tree Village küldetést, beteleportálhatunk valamelyik lélekfán keresztül.
2. Amennyiben nincs meg a küldetés beszéljünk a kapu közelében bóklászó Femi-vel és kérjük meg, hogy csempésszen be (Vigyázat: csak egyszer tud bevinni!!) Amennyiben korábban már összebarátkoztunk vele (korábban beszéltünk vele és segítettünk neki zsákokat cipelni) nem kér semmiféle ellenszolgáltatást, amennyiben most beszélünk vele először 1000 gp-t kell fizessünk.

14. A király megint nem hisz a Glough elleni vádaknak. Menjünk és beszüljünk újra Charlie-val a fa tetején. Charlie azt javasolja, hogy keressük meg Anitát, Glough barátnőjét. Anita a Nagy Fától északnyugatra, a mocsár mellett él. (Lesz sok létra, próbálkozzuk, amíg megkapjuk a gnómlányt.)

15. Beszéljünk Anitával, aki megkér, hogy vigyünk vissza egy kulcsot Glough-nak. Ez a korábban már látott láda kulcsa. Menjünk Gloguh házába és nyissuk ki a ládát. Megtaláljuk benne Gloguh jegyzeteit, amelyekből kiderül, hogy miképp akarja átvenni az uralmat RuneScape világa fölött.

16. Mutassuk meg ezt is a királynak aki még mindig nem hisz nekünk, de már gyanakszik. Elmondja, hogy ő is kikutatta Gloguh házát és talált négy pálcát, amiket idead nekünk. A pálcák a következő betűket formázzák: T, U, Z, O. A szótárunkba megnézve kiderül, hogy TUZO azt jelenti: nyitni, kinyitni, nyitva.

17. Most irány a bank, készüljünk fel egy komolyabb összecsapásra. Az ellenfelünk egy 172-ik szintű Black Demon lesz. Mágiával, íjjal is le lehet szedni, ezért annyira nem veszélyes ellenfél, de jó, ha tudunk melee prayert használni.

18. Miután kellőképpen felszereltük magunkat menjünk vissza Glough házába és másszunk fel a kilátótoronyba. Ide kell az Agility. Fenn négy kőállványt találunk. Tegyük rá a királytól kapott pálcákat úgy, hogy balról jobbra olvasva megkapjuk a TUZO szót. Utána nyissuk ki a csapóajtót.

19. Lenn nemsokára megjelenik Glogh. Beszéljünk vele, majd elkezd remegni a kép és megjelenik a Démon. Miután sikeresen levertük induljunk el a járaton egész addig, míg találkozunk a királlyal. A király észreveszi, hogy megsérültünk, mi pedig vádoljuk meg újra Gloguh-ot.

20. A király elküldi az őreit, hogy nézzenek utána a történteknek. Amikor kiderül, hogy igazunk van a király egy utolsó segítséget kér tőlünk, meg kell találjuk a Drakónia követ. Keresgéljünk a gyökerek között (search roots) a környéken amíg sikerül, majd vigyük oda a királyhoz. Végre megkapjuk a régen áhított jutalmat (xp-k, siklórepülők használata), valamint bányászhatunk is ott lenn. GRATULA!!!

The Grand Tree Rewards.png


by Jeti Zoli