The Path of Glouphrie

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Tree Gnome Village
Besorolás Közepes
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések The Eyes of Glouphrie, Waterfall Quest
Képességek 45 Agility, 47 Ranged, 56 Slayer, 56 Thieveing 60 Strength, Ajánlott: 40 Prayer le kell tudnod győzni 3 143-mas szörnyet
Tárgyak sextant, watch, chart, mithril grapple, small crystal seed / crystal saw, crossbow Ajánlott: Jó páncélzat, jó kaja, Prayer potok
Jutalom
Belépési lehetőség egy új Slayer Dungeon-ba.

5000 Magic, 30,000 Strength, 20,000 Slayer és 5000 Thieving tapasztalati pont.
Képesség a meggyógyított Spirit Tree használatára.
1 Quest Point.


Bevezetés

King Bolrennek van egy új kisállata. Sajnos, ez egy másik őrző, mint azok, amelyek lelepleződtek a
Tree Gnome Strongholdban. Glouphrie is figyelte a Tree Gnome falut?

Ha megvizsgálod, további információt találsz Glouphrie-ról, a gnómok történelméről (és különös
monarchiájukról), és talán kapsz egy hajszálnyi utalást, Arposandra-ról az elveszett városról ...

A Küldetés

1.Először menj Tree Gnome Village-be és beszélj King Bolren-nel a központban. Ha beszélsz vele, elmondja, hogy egy anti-illúzió készülék van valahol a faluban, amelyet neked kell megtalálnod (ez nem lehet gond egy ilyen tapasztalt kalandornak).

2.Ezután menj nyugat felé, át a rácson a falun kívülre, keletre a labirintus bejáratához, le a létrán be a labirintusba "!"-el jelölve a térképen. Menj nyugatra és beszélj Golrie-val a gnómmal.

Path1.jpg

3.Most kell egy kulcs, Golrie raktárához. Menj vissza keletre, azután északra, amíg el nem jutsz egy másik szobába, keresd a ládákban a kulcsot, ha megvan, menj vissza és beszélj újra Golrie-val. Ezután már bemehetsz a raktárba. Térj vissza a másik szobába, és mássz keresztül az alagúton az északi oldalon.

Path2.jpg

4.Nyomd észak felé az első nagy monolitot.

Path3.jpg

5.Nyomd a következő monolitot, kelet felé.

Path4.jpg

6.Menj körbe a láda fölött, majd nyomd meg a kis monolitot délre.

Path5.jpg

7.Most hozzáférsz a másodjára elnyomott monolithoz, ezt nyomd nyugatra.

Path6.jpg

8.Most már kinyithatnád a mahagóni ládát, megpróbálod, de nem nyílik. Keress az északra lévő ládában, hogy megtalálj néhány kristály alakzatot, Yewnock jegyzeteit és a kulcsot a mahagóni ládához. Most már ki tudod nyitni a mahagóni ládát (használd a kulcsot a ládán).

9.Lesz egy „Strongroom” kulcsod, most menj körül a monolitokon nyugatra a kapuhoz. Használd a kulcsot a kapun, hogy be tudj lépni. Itt jön a gondolkodós rész, amiben meg kell oldani a rejtvényt. („Yewnock” jegyzeteinek nálad kell lennie)
A formák, amelyeket ad a gép személyenként változik, tehát nem tudok egyértelmű leírást adni hozzá. Segítség az, hogy a rejtvény hasonló, mint amit csináltál az Eye of Glouphrie küldetésben. A lényeg az, hogy mindig egyenlő legyen a kristály számértéke azzal amit a gép mutat. A formák értéke, az oldalak száma és a szín szorzott értéke szerint változik. Például ha narancssárga háromszög lenne 3 (oldal) x 2 (a szín értéke) = 6. Lehetőséged van a kristályokat felváltani több más színű és formájú kristályra az oldalsó váltógéppel, illetve több kristályt egyesíthetsz egy darabbá is. Lehetőséged van még további kristályok gyűjtésére, ha szükséges abból a ládából, ahol az eredetieket találtad.

10.Ha ezzel elég sokat elmolyoltál, és a káromkodásokból is kifogytál, de sikerült megoldani, akkor irány a bank.

Kell egy jó kis páncélzat, természetes jó fegyverek, élelmiszer, a kincskutatáshoz elengedhetetlen cuccok (sextant, watch, chart), kell egy kristály mag (crystal seed) vagy egy kristály fűrész (crystal saw), mithril horgony (mithril grapple) nyílpuska (crossbow) és prayer potion.

11.Irány King Bolren és beszélj vele újra.

12.Öld meg a gonosz szörnyet (össz-vissz 1 hp-ja van), és beszélj újra King Bolren-el. Ezután beszélj Aluft Gianne Jr.-al akit a „Tree Gnome Stronghold”-ban, (a nagy fa második emeletén, a nyugati oldalon találsz). Ő fogja megadni a koordinátákat.

13.Itt van, az a rész ahol szükség van az órára, a szeksztánsra és a térképre. Keresd meg a koordinátákat, és menj oda.

Path7.jpg

14.Ha van "ring of dueling"-ed akkor teleport „Castle Wars”-hoz vagy használhatod a „Fairy ring”-et (kód: BKP). Ha megérkeztél akkor délre menj a Castle Wars-tól majd fordulj messze nyugatra, amíg meg nem látod azt a fát, ahol használhatod a mithril horgonyod a fán és átjuthatsz a másik oldalra.

Path8.jpg

15.Beszélj Longramble-val, aki beszélni fog a kalandjairól, és azt akarja, hogy adj neki egy kis gnome élelmiszert amíg segít. (Ha hozol neki „Tangled Toad Legs”-et akkor adni fog cserébe „Mint Cake”-t jutalomként, ezt ha megeszed 100%-ra állítja vissza a „Run energy”-t) A küldetés teljesítéséhez most nem szükséges neki adni semmit (hoppon maradt).

Path9.jpg

16.Miután beszélntél Longramble-val menj észak felé, és beszélj a szellem fával (spirit tree) aki nincs csúcsformában. Ezen keresztül beszélhetsz Hazelmere-val. (itt lesz egy kis bejátszás). Most meg kell találnunk a tünde varázslatot, hogy meggyógyitsuk a szellem fát.

17.Most menj vissza a Tree Gnome Village-ba, majd vissza a barlangba a monolitokhoz. Ügyesen tologasd el a monolitokat ahogyan a legelején, hogy hozzáférhess az éneklő tálhoz.

18.Használd a kristály magot (crystal seed) a tálon, hogy megkapd a kristály harangot (crystal chimes). (ha kristály fűrészed van akkor előbb a tálon használva azt visszaalakíthatod kristály maggá és így már tudod használni, hogy megkapd a kristály harangot)

Path10.jpg

19.Ok, harang megvan, irány vissza a szellem fához. Használd a kristály harangot a fán, hogy meggyógyítsd. (itt lesz egy kis bejátszás). Most menj nyugatra azután délre, és menj be a csatornába. Vigyázz! Nem lehet kiteleportálni a labirintusból (legalábbis amíg be nem fejezted a küldetést, innen már nincs vissza csak előre). Menj keresztül a meghibbant teknősök (warped tortoise) szobáján és nyisd ki a ajtót. (Erősen ajánlott, hogy bakapcsold a „protect from missile” prayert, mert igen gyorsan közelebbi ismeretségbe kerülhetsz az Isteneddel, ugyanis teli lesz a labirintus „Warped terrorbird”-ekkel, és mivel multicombat terület kellemes 10-14-es sebzésekkel megsoroznak).

20.Kövesd az utat végig a „Warped terrorbird”-ek között. Menj körbe az „U” alakú kanyaron és mássz le a létrán. Kövesd tovább az útvonalat. Menj fel egy létrán, és az út elvezet a warped állatok mellett egészen addig míg megérkezel egy fém ajtóhoz. Menj át rajta, és menj körül az "U" kanyaron, azután lefelé a létrán. Menj keletre és fel a következő létrán, azután menj körül a nagy fekete lyukon nyugatról vagy keletről (ez mindegy), és az ajtón keresztül. Megérkeztél egy olyan szobába, ahol négy ajtó van. Most menj be a keleti ajtón, és itt jön egy kis csata a három „Warped terrorbird lvl 143”-al.
Fontos:Ahhoz, hogy megsebezhesd őket először használd a kristály harangot (crystal chimes) a madárkán (ilyenkor a színe megváltozik) és csak ezután támadj (persze nem árt a protect from missile mert max. sebzésük 21).

21.Miután legyőzted a terrorbirds-eket, keresztül kukucskálsz az ajtónyíláson (kis kíváncsi), és látni fogsz egy vicces kis bejátszást a piros gomb megnyomásának dilemmájával küzdő madarakról, aminek a végén a mocsárban fogod találni magad. Szerencsére Hazelmere gyorsan a segítségedre siet és meg fog menteni a gázmérgezéstől. A házában fogod találni magadat a félszigeten, beszélsz vele és meg fogja magyarázni, hogy az ő ideje véget ér, és neki hamarosan rá kell hagynia majd a Spirit Tree-s gyámságát valaki másra, talán rád? Ezután pedig bezsebelhetjük a jutalmat.

Path11.jpg
Gratulálok küldetés teljesítve!
Path of Glouphrie rewards.png

Kiegészítés:
Miután befejezted a küldetést lehetőséged van a Spirit Tree segítségével elteleportálni a labirintushoz, ahol a „Warped terrorbird” és „Warped tortoise” szörnyek vannak. Fontos! Ezek a szörnyek csak akkor sebezhetőek, ha használod rajtuk a kristály harangot (crystal chimes) és csak rövid ideig sebezhetőek (ilyenkor a színük megváltozik), ha visszavált a színük újra használd a kristály harangot rajtuk.

Hogy érdemes-e gyaszatolni a teknőcöket és a madárkákat? Hát persze, hogy az. Ha „Slayer task”-ként irtod őket, egész jó xp-t ad, a teknős 87xp a 81-es szintű madárka 150xp és a 143-as szintű madárka 200 slayer xp-t ad.
Ugyanakkor elfogadható a dobott tárgyak mennyisége és értéke is.

By Kisroli74