The Slug Menace

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Falador parkjában
Besorolás Nehéz
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések Sea Slug, Wanted!
Képességek 30 Crafting, 30 Thieving, 30 Slayer, 30 Runecrafting, Képesség egy lvl 62-es Slug legyőzéséhez
Tárgyak Chisel, Mind a 4 fajta elemi talizmán vagy tiara (levegő, tűz, víz, föld), vagy egy Elemental talisman mégjobb, Mind talizmán vagy tiara, Swamp paste (vehetsz Port Khazard "mindenes" boltjában 42 coins-ért), Minimum 5 Rune essence, több ajánlott, Páncélzat, Fegyver, Comm orb (ha nincs meg, a küldetés során kapsz újat)

Ajánlott: Al Kharid teleport (pl. Ring of dueling), Varrock teleport, Falador teleport, Ardougne teleport

Jutalom
1 Quest Pont, 3500 Crafting, Runecrafting és Thieving XP, Előléptetés Proselyte templomos lovaggá


1. Beszélj Sir Tiffy Cashiennel a Falador parkban. Azt fogja mondani, hogy jelentkezz Col. O'Niallnél a Witchhaven faluban, és ne feledd el a jelszót: "Faladorban a libák keddenként hátrafelé repülnek". Ha korábban elvesztetted a commorbodat, akkor most kapsz egy újat.

2. Ardougnetól keletre, a Legend's guildtól délre megtalálod Witchavent. Menj oda és keresd meg Col. O'Niallt, aki a falu északkeleti részén egy mólón tartózkodik.
Slugmenace witchhaven.jpg

3. Kérdezősködj a küldetésről. Azt fogja mondani, hogy az emberek hirtelen eltűnnek, és következő nap reggel pedig kábúltan megjelennek. Kérdezd meg, hogy akik eltűntek, azok fontos emberek voltak-e. Erre azt fogja válaszolni, hogy beszélj Mayor Hobbal, Brother Maledictel, és Holgarttal a halásszal.

4. Menj az épületen belül nyugat felé, hogy megtaláld Mayor Hobbot, majd beszélj vele. Amikor befejezted a beszélgetést, és már távoznál, akkor megszólít Savant a commorbon keresztül. Meg fog kérni, hogy tapogattasd meg Mayor Hobbot, mert két idegen életforma van a testében.

5. Most keresd meg Brother Maledictet, és vele is beszélgess egy kicsit. Ő a csökkenő gyülekezetéről és a Szent hely tatarozásáról mesél neked.

6. Következőnek, keresd fel Holgartot. Azt fogja mondani, hogy Mayor Hobb elkobozta a hajóját, és Jeb Wormwoodnak adta.

7. Menj vissza Col. O'Niallhoz, és mondd el neki, hogy mit találtál. Azt fogja mondani, hogy viszgáld meg a Szent helyet.

8. Menj le a régi alagutakba vezető bejáraton (old ruin entrance) a falutól nyugatra és toldd meg a falat a szoba keleti oldalán (push wall).

9. Ha elég magas az agility szinted, akkor a bejárat mellett le tudod vágni az utat a falban található alagúton át (climb-through shortcut). Ha nem, akkor végig kell menned a hosszú járaton.

10. A járat végén van néhány ajtó (imposing doors). Ahogy megközelíted őket, Savant kapcsolatba lép veled és azt mondja, hogy vizsgáld meg őket a commorb segítségével. A vizsgálatból kiderül, hogy az ajtón található jelek ősi Saradomin rúnák. A megfejtésükhöz beszélned kell Jorrallal, aki Ardougnetól északnyugatra található a tornyában. Mielőtt elindulnál, vedd fel a földön található halott sea slugot.

Slugmenace outpost.jpg

11. Jorral már ismerős lehet a Making History küldetésből, Ardougnetól északnyugatra található a tornyában. Savant segítségével megtudod, hogy egy erőteljes szörnyet, Mother Mallum-ot, régen csapdába ejtették a Templomos Lovagok.

12. Ha befejeztétek a beszélgetést, menj vissza Col. O'Niallhoz, majd beszélj Brother Maledictel. Ahogy sétálsz a templom irányába, láthatsz egy rövid bejátszást.

13. Beszélj ismét Brother Maledictel. Azt fogja mondani, hogy a Saradomin szöveg 3 hiányzó oldalát meg kell találnod, és az majd megadja a választ arra, hogy hogyan lehet megújítani a varázslatot Mother Mallum börtönének kapuin.

14. Menj el Mayor Hobb házába, és keresd meg az íróasztalát, amin megtalálod az első oldalt (search study desk).

15. A második oldalt a várostól keletre, Ezekial Lovecraft halászboltjában találod. Itt addig beszélgess vele, amíg magától oda nem adja.

16. Ismét beszélj Col. O'Niallal, aki most odaadja a 3. oldal töredékeit.

17. Menj délnek, Port Khazardba, ahol vehetsz a General Storeban swamp pastet, ha még nincs. Próbáld meg összeragasztani a 3. oldal töredékeit a swamp paste segítségével. Savant megállít, és azt tanácsolja, hogy használdd a halott sea slugot inkább. Ezután menj el Jebbhez, és kérdd meg, hogy vigyen el a Halász Platformra (Fishing Platform).

18. Amint ott vagy, keresd meg Baileyt a platform délnyugati részén. Ő csinál a halott sea slugodból megfelelő ragasztót, amivel össze lehet ragasztani az oldaltöredékeket.

19. Ha megvan a ragasztó, használdd a töredékeken, aztán rendezd el őket úgy, hogy a szöveg értelmes legyen rajta (olyan, mint a kirakós, helyezd egymás mellé az egymáshoz tartozó részeket, és egy értelmes oldalt fogsz kapni).

20. Olvasd el az oldalakat, és kattints rájuk az 5 rune essence 4 elemi rúnává (water,earth,fire,air) és egy mind rúnává való formálásához. Az előző lépéshez, a táskádban kell lennie egy Chiselnek. Ha véletlenül elrontod, akkor próbáld újra és újra.

21. Ha ezek megvannak, akkor indulj el az 5 oltárhoz, és használd a megformált rúnákat az oltárokon. A hiba lehetősége itt is fennáll, addig próbálgasd míg sikerül.

Elhelyezkedésük
  • water: Lumbridge mocsárban van
  • earth: Warrocktól északkeletre található
  • fire: Al-Kharidban van
  • mind: Faladortól északra találod a Goblin Village mellett
  • air: Faladortól délre van. A Port Sarim felé vezető úton kanyarodjj le jobbra.

22. Miután nálad van mind az 5 formázott és feltöltött rúna, térj vissza a Witchaventől nyugatra található alagútban lévő ajtókhoz (itt volt a halott sea slug).

23. Használd mind az 5 rúnát az ajtón, és látni fogsz egy igen hosszú bejátszást, amiben Mayor Hobb elmeséli neked, hogy hogyan szedtek rá a varázslat feloldására a kapuról. Ezután meg kell majd ölnöd - csak közelharccal - egy lvl 62-es Slug Princet, ami nagyon könnyű lesz.

24. A 62-es Slug halála után, megjelenik a Mother Mallum, de Savant visszateleportál Falador parkjába.

25. Beszélj Sir Tiffyvel, és meséld el neki a történteket; aki megjutalmaz és előléptet Proselytevé.

The Slug Menace rewards.JPG