TokTz-Ket-Dill

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont TzHaar városában, a bejárattól keletre.
Besorolás Közepes
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések
Képességek 40 attack, 50 construction, 43 crafting, 41 mining és 45 strength lvl, valamint le kell tudj győzni 47-es szintü szornyeket mageic és ranged támadással.
Tárgyak 15 oak plank, hammer, chisel, rune pickaxe, runák magic támadáshoz (legjobb a water), íj és nyilak ranged támadáshoz
Jutalom
1 Quest Points, 5000 attack, 5000 strength, 10000 crafting, 15000 mining és 20000 construction xp, valamint belépési lehetőség TzHaar város uj részeiben, beleértve egy új mining helyet.


Bajban van TzHaar város

Quest toktzketdill kep 001.PNG

Menj a küldetés kezdőpontjára, ami TzHaar város bejáratától keletre található, és beszélj az egyik ott álló TzHaar-al a három közül. Elmondják neked, hogy egy szörny, egy bizonyos Toktz-Ket-Dill, jelent meg. A járatok beomlottak miatta és az egész város veszélyben van. Ők azonban túl nagyok, hogy be tudjanak menni a járatokba megjavítani de egy kisebb ember (talán Te?) képes lehetsz erre, ezért elküldenek, hogy beszélj TzHaar-Ket-Grol-al, aki tőlük délre található, egy kis hasadék közelében járkál.

Ő elmondja, hogy kellenek bizonyos szerszámok, a járatok megjavításához. Át is ad egy listát, de az TzHaar nyelven íródott TzHaar-Ket-Grol pedig nem fogja lefordítani neked.
Quest toktzketdill kep 003.PNG
Így hát nincs más választásod, mint elmenni a TzHaar könyvtárba a szükséges könyvért. A könyvtár a banktól délre a kemencétől nyugatra található. Bent beszélj TzHaar-Mej-Lorral, aki elmondja hogy a folyosó végén a könyvespolcon találod meg a könyvet. Ám mint láthatod ott csak egy rakás hamu van, amivel semmit nem tudsz kezdeni, ám a könyvtáros megemlíti Reelo nevét.

Így hát irány Varrock, a palotában beszélj Reeloval a TzHaar nyelvről. Elmondja, hogy van egy könyve valahol a könyvtárban. Keresd meg és olvasd is el a könyvet és a jegyzetet(note) is.Quest toktzketdill kep 004.PNG Most már le tudod fordítani a listán szereplő dolgokat, így kiderül, hogy rune pickaxe-re, 20 stone block-ra és 15 oak plankra lesz szükséged (ámbár ennyire nem lesz szükséged, ha mindent jól csináltál, de jobb a biztonság).

Indulj vissza a Tzhaar városba és beszélj ismét TzHaar-Ket-Grollal. Megkérdezi, hogy kitaláltad-e milyen felszerelés kell. Mondj el mindent neki (pickaxe, stone block, oak plank). Eközben elmondja, hogy a oak plankból treated oak plankot majd TzHaar-Hur-Frok fog tudni neked csinálni (ő a küldetés kezdőpontjánál az egyik TzHaar), a obsidian bányászatát pedig majd Tzhaar-Hur-Brekt fogja neked megtanítani.

Vidd az oak plankjaid TzHaar-Hur-Froknak aki treated oak plankotQuest toktzketdill kep 002.PNG csinál belőle. Most azonban ezt bankold le és vedd magadhoz a pickaxedet. Menj a kezdőponttól keletre és menj be az átjárón, ott lesz TzHaar-Hur-Brekt.

Írjunk színdarabot

Quest toktzketdill kep 006.PNG

Bent beszélj TzHaar-Hur-Brekt-el. Ő nem hajlandó megtanítani az obsidian bányászásának fortélyát. Ajánlj fel neki pénzt a tanításért, mire ő eléggé mérges lesz, de sugalld neki hogy valamit teszel cserébe. Ekkor elmondja hogy a bányászokkal egy színdarabra készül ami nincs egészen készen. Segíthetnél nekik.

Quest toktzketdill kep 007.PNG

Elmesél egy történet-vázlatot. Menj a bányászokhoz és mondd el nekik. Nem nagyon nyeri el a tetszésüket. Menj vissza TzHaar-Hur-Brekt-hez és mondd, hogy változtatni kellene a darabon. Sugalld neki, hogy ne legyenek emberek a darabban. Elfogadja a javaslatod, menj vissza és mondd el a bányászoknak. Ez már jobb de nagyon ez sem tetszik nekik. Menj vissza TzHaar-Hur-Brekt-hez és ismételten változtass a darabon, méghozzá azt sugallva, hogy az emberek kezdték a konfliktust. Ezt is elfogadja. Menj vissza a bányászokhoz és mondd el nekik az új történetet. Ez már többé-kevésbé tetszik nekik. Rátérhetsz most már a részletekre. (Fontos: Ha elrontod kezdheted az egészet előről!!) Tedd a következőket:

  • Beszélj Tzhaar-Hur-Klaggal. Kérdezd meg tőle, hogy lehetne jobbá tenni a darabot. A felkínált lehetőségekből válaszd azt: "TzHaar who gets assaulted in its home is TzHaar-Hur."
  • Beszélj TzHaar-Mej-Kollal. Tőle is kérdezd meg, hogyan tehetnéd jobbá a darabot. Az itt felkínált lehetőségekből válaszd azt: "One is a TzHaar-Mej who is aware of the situation."
  • Beszélj TzHaar-Xil-Morral. Tőle is kérdezd meg amit a többiektől és a választási lehetőségeknél válaszd azt: "The criminal could be a TzHaar-Xil."
  • Menj vissza TzHaar-Hur-Brekthez és mondd el neki, hogy mit alkottál. Megbeszélitek hogy már csak a befejezést kell megírni. Az itt felkínált lehetőségek közül válaszd azt: "The criminal's plans are foiled."
  • Beszélj Tzhaar-Xil-Morral. Mondd el neki hogy a befejezés meg lesz változtatva. Válaszd ezt: "The plans aren't always foiled."

Miután mostmár mindenki boldog beszélj ismét TzHaar-Hur-Brekttek. Ki kell osztani a szerepeket és ez a feladat is rád vár. Tedd tehát a következőket:

  • TzHaar-Xil-Mol: Neki add TzHaar-Ket-Ek-Mack szerepét. Azonnal el fogja fogadni.
  • TzHaar-Hur-Klag: Neki add TzHaar-Hur szerepét. Nem valami lelkes, tehát módosítsd a szerepét, hogy nem lesz inzultálva és amugy is a karakter neve hasonlít az övére.
  • TzHaar-Ket-Jok: Neki add JalYt-Jenny szerepét. Nem túl lelkes ő sem, ezért módosítsd a szerepét de NE engedd, hogy legyőzze TzHaar-Xil-t!
  • TzHaar-Mej-Kol: Neki add KetKul-Schmul szerepét. Itt is módosítani kell a szerepet, hogy megfeleljen neki.

Ha minden szerep ki van osztva menj vissza TzHaar-Hur-Brekthez és mondd el neki hogy ki vannak osztva a szerepek és mindenki örül a szerepének. Miután erről meggyőződik végre megtanít téged az obsidian biztonságos bányászatára. Bányássz is 20 obsidian-t itt majd chisel és hammer segítségével készíts belőlük pillarokat.Quest toktzketdill kep 008.PNG


Járat Javítás

Quest toktzketdill kep 009.PNG

Miután megvannak a pillarok azután indulhatsz megjavítani a járatokat.
FIGYELEM: Nagyon vigyázz arra, hogy ne zárd be magad a javítás közben! Ha ez mégis megtörténne ki tudsz jönni de akkor újra kell építened a pillart. Esetleg ki tudsz teleportálni.
Megjegyzés: Ha egy szobával teljesen készen vagy és visszamész TzHaar városába vagy kilépsz és utána vissza a járatokba a játék automatikusan átugorja a már kész szobákat.

1. és 2. szoba

Vigyél magaddal 12 oak plankot, 10 pillart 1 rune pickaxet, magic támadáshoz runekat és egy kevés kaját. Az első szobában csak arra kell vigyázni hogy a dél-keleti szűk folyosóba nehogy bezárd magad.
A 2. szobában lesz egy fire monster (lvl47). Ezt csak magic támadással tudod legyőzni. Miután legyőzted már csak arra kell vigyáznod, hogy a déli és keleti járatokba ne zárd be magad (a keleti járatra különösen figyelj, csak az északi részről lehet be- és kijutni!)
Vissza a bankba.

3. szoba

Most 7 pillarra és 2 treated oak plankra lesz szükséged. Kell ezenkívül magic és ranged támadáshoz runek és íj valamint nyíl. A 3. szobában egy fire monster és 2 lava monster lesz. A fire monstert csak magiccal míg a lava monstereket csak rangeddel tudod megölni. Ha meghaltak már csak arra kell vigyáznod ismét, hogy nemhogy bezárd magad. Ha készen vagy és maradt több kaját akkor akár mehetsz is megölni a ellenségedet, ha nem akkor inkább bankolj előtte.

A végső leszámolás

Szükséges felszerelés egy rune pickaxe, crush támadási móddal rendelkező fegyver, jó páncél meele támadás ellen.
Quest toktzketdill kep 010.PNG

FIGYELEM: NE használj protect prayer míg harcolsz vagy magas hiteket fogsz kapni!(Nem nehéz megölni megölni anélkül is)
A 3. szoba utána egy újabb szoba következik mining helyekkel, innen vedd az irány északra. Az átjáró után már szembe is nézhetsz TokTz-Ket-Dill-el! Rune Pickaxe-al üsd, amíg a külső páncélja szét nem törik. Ezután nem érdemes átváltani más fegyverre, a támadási mód crush-on legyen. Megölése utána 1000 tokkult és egy big bonest droppol. Menj vissza a mining terembe majd vedd délnek az irányt. Ezen a kapun áthaladva a küldetés kezdőpontjára érsz. Beszélj TzHaar-Mej-Malk-al a küldetés befejezéséhez.

Gratulálok, kész a küldetés.

Quest toktzketdill kep reward.PNG