Tree Gnome Village

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont A gnóm faluban (Tree Gnome Village) találjuk Bolren királyt a hatalmas lélekfa tövében
Besorolás Közepes
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések
Képességek képesek kell legyünk legyőzni egy 112. szintű Khazard harcost
Tárgyak 6 normal Logs
Jutalom
egy Gnóm amulett, körülbelül 11500 attack xp, utazhatunk a lélekfákon keresztül

Leírás: Segítsünk a Gnóm Királyságnak visszaszerezni a védelem-gömböket a gonosz Khazard-tól és harcosiatól.

1. A Tree Gnome Village bejáratánál (északi rész) talájuk Elkoy-t. A faly körül sövényből készült labirintus húzódik, amiben különböző szörnyek találhatóak. Miután beszéltünk Elkoy-al, be kell jussunk a falu közepébe, hogy találkozzunk a királlyal. Bolren király arra kér, hogy segítsünk neki visszaszerezni egy védelem-gömböt (orb of protection). Amennyiben belegyezünk irány a harcmező, ahol elkeseredett küzdelem folyik a gnómok és a khazard harcosok között. A harcmező a labirintustól északra található.

2. Keressük meg a gnóm csapattest vezérét, Montai-t (Commander Montai), aki beszámol nekünk a csata jelenlegi helyzetéről. Arra kér minket, hogy szerezzünk 6 közönséges fahasábot (normal logs), mert ki akarja javítani a védművekben keletkezett károkat. Amennyiben már nálunk vannak a kért tárgyak, beszéljünk újra vele. Megköszöni, majd újra kezdeményezzünk társalgást. Az új feladatunk, hogy megszerezzük a Khazard erődítámény koordinátáit, amit majd a katapulttal kell lerombolnunk.

3. Induljunk el északra, hatoljunk be a csatamező Khazardok által uralt részére. 3 gnómot kell megtalálnunk, akik 1-1 koordináta adatait ismerik. Az északkeleti részen, egy hosszúkás, téglalap alakú házban találjuk az elsőt. Beszéljünk vele és megtudjuk az y koordinátát: 5.

4. Induljunk nyugatra a hosszú épület mentén. Ott kell találkozzunk a második gnómmal, aki a magassági koordinátát ismeri: 4.

5. Innen délre forduljunk és a csatatér külső övezetében keressük meg a harmadik gnómot. Nincs teljesen magánál és egy furcsa találós kérdés formájában közli velünk az x koordináta összegét. A rejtvény így szól: „your legs and my legs”, „dance with me”, „and khazards men are beat”. A megoldás 4. Irány a gnóm bázis.

6. Menjünk a katapulthoz és a megszerzett koordináták alapján irányozzuk be, vagyis magasság (height) 4. Amennyiben sikeresen teljesítettük ezt a követelményt is menjünk vissza a Khazard területre, az északnyugaton található nagy épülethez, ami a khazard bázis központja. A katapult lövése következtében egy helyen beomlott a fal, itt be tudunk mászni. Benn készüljünk fel a csatára, az ellenfelek 48-ik szintű Khazard commanderek. Egy van a földszinten, egy pedig az emeleten. Miután legyőztük őket menjük fel a második emeletre, ahol egy ládában megtaláljuk a keresett gömböt. Menjünk vissza a gnóm falut övező labirintus bejáratához és beszéljünk Elkoy-al. Kérjük meg, hogy kalauzoljon át minket a labirintuson. Ezután mindig így menjünk be, rövidebb és nem tévedünk el.

7. Benn a faluban beszéljünk Bolren királlyal. Hálásan köszöni, de megtudjuk, hogy miközben mi a gömböt kerestük a Khazardok orvul megtámadták és legyilkolták a király családját és elrabolták a másik két gömböt. Természetesen ránk vár a feladat, hogy visszaszerezzük azokat.

8. Elkoy kivezet minket a labirintusból, majd induljunk északra a Khazard bázison át, majd forduljunk északnyugatra. A 64-es szintű farkasokat elhagyva találjuk meg a Khazard warlord-ot. Ne törődjünk az őrökkel, támadjuk meg. A combat szintünktől függően érdemes több-kevesebb kaját vinni, ugyanakkor mivel csak egy bizonyos területen belül mozog akár íjjal vagy mágiával is végezhetünk vele.

9. Ha megöltük, megkapjuk az elrabolt gömböket. Vigyük vissza őket a királynak, aki elmeséli, hogy miképp használhatjuk a lélekfákat teleportálásra és természetesen kiosztja a jutalmat. GRATULA!!!!

Tree Gnome Village Rewards.png

by Jeti Zoli