Underground Pass

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Ardougne-i kastély első emelete. Beszélj King Lathas-al
Besorolás Nehéz
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések Biohazard
Képességek Ranged 25, Agility 40, Thieving 50
Tárgyak 2 Rope, Íj és nyíl (használat után el is dobhatod), Sok kaja (küldetés közben is kapsz), Spade
Jutalom
5 QP, 2000 agility exp, iban staff, Klank's gauntles, 15 death rune, 30 fire rune, képesség a level 50-es varázslat használatához (Iban blast)

Szörnyek

 • Goblin (5,13)
 • Iban Disciple (13)
 • Zombie (13,24)
 • Souless (18)
 • Skeleton (18,22)
 • Giant Bat (27)
 • Blessed Spider (31) /ha megölöd Kalrag-ot agresszív/
 • Ogre (48)
 • Sir Carl, Sir Harry, Sir Jerro (53)
 • Kalrag (89) /agresszív/
 • Holthion, Othainan, Doomion (91) /agresszív/

NPC-k:

 • King Lathas (quest kezdés) - Ardougne várának 1 emelete
 • Koftic - A bejáratnál és több helyen is a belső részeken
 • Klank, Kamen - A törpe táborban a legalsó szinten
 • Kardia - délkeleten a házában a labirintusnál
 • Lord Iban - Iban templomában a labirintus közepén

A küldetés

1. rész - Hosszú út

Beszélj Lathas királlyal, aki elmondja Iban történetét. Utána elküld a bejárathoz ahol Koftic-kal a nyomkeresővel, találkozol.


Csak akkor tudsz odajutni, ha betudsz jutni már nyugat Ardougne falai közé. Amint bent vagy menj nyugatra és talákozol Koftic-al aki, azt mondja, találkozattok bent a hídnál.


Amikor belépsz a barlangba három utat, fogsz látni, ne használd a középsőt, az egyik kőomlásos után menj át. Amikor átértél, ismét beszélj Koftic-al


Koftic elmondja hogy sokan jártak már előtted itt, és talált nagyon sok ruhát és égett nyílveszőt. Azt is elmondja, hogy az egyik utazó naplóját is megtalálta, akit Randas-nak hívnak.


Koftic ad egy rongyot, amit a nyílon kell használni. Ezt a rongyos veszőt használd a tűzön. Menj a keleti kis nyíláshoz és használd a nyilat a híd tartókötelén. Ezután automatikusan átmegy a karakter a hídon. Ne húzd meg a másik oldalon a kart.


Menj az északi szobába és vegyél fel deszkát (plank), amivel később egyszerűbb lesz a haladás.


Menj tovább az alagútba amíg, elérsz egy kétágú folyosót, az egyik egy mocsár a másik egy gödör. Menj a gödörhöz és használd a kötelet a felette lévő oszlopon, és át fogsz kerülni a másik oldalra. Ha leesel, sebződsz kicsit, és a barlang bejáratához jutsz.


Menj tovább, és megint találkozol koftic-al, beszélj vele. Elmondja, hogy a rácsokon mindig 3 helyre tudsz lépni (csak előrefelé menj, ha leesel, akkor keress másik utat, de csak egy helyes van. Ha átértél a nyugaton lévő karral, nyithatod ki a kaput. [Tipp: Használd a Surge abilityt és így rögtön átjutsz a másik oldalra]


Kövesd az utat, zombikhoz fogsz érkezni. Utánuk át kell menned az alagúton, de vigyázva, mert csapdák vannak, amit lehet hatástalanítani, de inkább fuss át prayert használva (így is sebez).


Ne menj a kúthoz. Először menj az északi járatba a deszkát, használd a lapos köveken, vagy egyszerűen hatástalanítd a csapdákat (melee prayer itt is érdemes, mert van egy prayer töltő a főbarlangban), mikor átértél, vedd fel az első "Orb of Light"-ot A másodikat könnyű megszerezni ogrek védik. Ez a járat a legfelső nyugati. A harmadiknál használd ugyanazt a módszert, mint az északinál A negyedik, a legdélebbi Orb-hoz könnyű az út de az alatta lévő csapdát hatástalanísd.


Mikor megvan mind a négy orb menny vissza a zombikhoz, és ott haszáld ezeket a gömböket a kemencén. Ha megvagy, használhatod a kutat. Leesel egy szobába ott van 3 láda. Keress bennük és lesz benne 4 kaja.


Menj a börtönig az első rács ajtaját fel, lehet törni, tedd ezt meg. Ha bentvagy használd az ásódat a sáron (mud)


Elérsz egy labirintus ahol a célod átjutni északra, ha magas a lopási képességed (50+) akkor középtájon ki tudsz menni egy ajtón. Ha nem akkor át kell menned két csövön.


Beérsz egy szobába ahol egy unicorn van a börtönében, keress a cellában és azt, amit találtál, használd a cella fölötti kövön. Ezután keress megint a széttört cellában és egy törött horn-ot találsz. Ezután menj az északi alagúton tovább.


A jelenlegi folyosón menj a zombikon keresztül, míg el, nem éred a lovagokat. Beszélj velük (adnak kaját és potiont)) aztán, öld meg öket, a "crest"-eket pedig vedd fel. Menj tovább (megint csapda) utána dobd bele az unicorn horn-t és mind a három crestet a kútba, ekkor kinyithatód a kaput.


2. Rész - A labirintus

Menj a térkép délketi részére ahol egy lejárat van. Lent találsz egy tábort 3 törpével, beszélj velük. Ezután menj vissza a labirintushoz. Menj keletre aztán északra az első átjáróig. Menj át rajta és utána a következőn is és már látni fogod a macskát vedd fel.és menj a boszi házához, ahol használd az ajtón. Menj be és az ajtó meletti ládában, keresd meg Iban babáját (iban's doll) menj keletre ahol a három demont találod, öld meg őket. Az amuleteket amit, dobnak rakd a ládába, ami ott van és kapsz egy üveget. Használd ezt a babán. Menj a törpe táborba, ahol találni fogsz egy vödröt, amit a másik házban lévő hordón kell használni. Ha ez megvan, menj a legalsó szinten (ahol a törpék is vannak) a délkeleti sarokba ahol egy sírt fogsz találni. Használd rajta a sört utána, pedig a gyufát és keress rajta. Hamut kapsz amit a babán kell használni. Menj északra ahol a Souless horda után egy járatot, találsz ahol pókok vannak, menj be és öld meg "Kalrag"-ot a többi pók kicsit megkerget kifelé de megvan, ami kellett,menj és beszélj klankkal aki ad egy kesztyűt. Ha megvan, menj észak-nyugatra ahol egy feljárót, találsz. Itt menj délre és kutasd át az összes cellát (két út is van), amíg meg nem találod Iban csontját. Ha minden megvan, akkor az alsó átjáró a ketreceknél 3 ugrás után iban ajtajához vezet, de még mielőtt bemész őlj meg 1 piros ruhás alakot (szegény télapó) és vedd fel a ruháját.(Semmi más ne legyen rajtad és legyen 3 helyed az invectorydban. Menj be (magic prayer ajánlott) és haszáld a babát a kúton.


Miután kiteleportált, használhatod a teleportot vagy kisétálhatsz.


Menj a Királyhoz és beszélj vele.

Underground Pass rewards.jpg


Staff of Iban:
Attack: +10 stab, -1 slash, +40 crush, +10 magic.
Defence: +2 stab, +3 slash, +1 crush, +10 magic.
Other: +50 strength

Klank's gauntles:
Attack: +2 stab, +2 slash, +2 crush.
Defence: +8 stab, +9 slash, +7 crush.
Other: +2 strength.


by Cht