Watchtower

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Yanille-i Őrtorony
Besorolás Közepes
Hosszúság Hosszú
Szükséges
Küldetések
Képességek 40 Mining, 25 Agility, 15 Thieving, 14 Magic, 14 Herblore, Le kell győznöd 53-as szintű szörnyeket
Tárgyak 1 Dragon bones, 1 Bat bones, 1 Vial of water, 1 Gold bar, 1 Clean Guam, 1 Death rune, 2 Rope, 20 gp, 1 Anti-dragon shield (nem szükséges de jó ha van), kaja
Jutalom
4 küldetéspont, 5000 gp, használhatod a Watchtower Teleport varázslatot, bemehetsz és eddzhetsz a barlangban (hozzál antisárkány-pajzsot és Nightshade-et), 15250 magic xp, 2 kulcs

A kezdet


Menj az Őrtoronyhoz, ami Yanille-ban található, és mássz fel a mászóköveken az északi részen, hogy bejuss. Ha segítség kell, itt egy térkép
Térkép
. Beszélj az őrtorony varázslóval, és ő kérdezni fogja, hogy segítenél-e megtalálni a 4 kristályt, ami felerősíti az Őrtornyot, és biztonságban tartja Yanille-t. Megkér, hogy kutatsd át a körbevevő helyeket a nyomok után.
A varázsló

Kutatsd át a bokrokat, amíg nem találsz egy cafatos szemdarabot (Tattered eye patch), körmöket (Fingernails), egy sérült tőrt (Damaged dagger), egy rendkívüli páncélzatot (Unusual armour)és egy régi ruhát (Old robe). Ezek közül csak a Fingernailsra lesz szükséged a küldetés során. Mutatsd meg mindezt a varázslónak és mondja, hogy találnod kell egy utat Gu'Tanoth felé, az ogrék otthonához. Mikor kifelé mész az Őrtoronyból, vedd fel a meggyújtott gyertyát (Lit Candle) az asztalról, a földszinten; később szükséged lesz rá.

Az első kristály


Crystal1.gif
Az első ogre, akivel beszélned kell, az Og, aki Yanille-tól nyugatra található. Kérdezz arról, hogy hogyan lehet bemenni az ogrék városába és megbíz azzal, hogy szerezd vissza az aranytömbjét egy Toban nevű ogrétól. Egy kulcsot is ad, ami kinyitja Toban ládáját. Menj egy kis távolságot délre, és látni fogsz egy másik ogre települést egy szigeten. Használj egy kötelet a hosszú ágú fán, hogy áthintázz.

Beszélj egy Grew nevű ogréval és kérdezz az ogrék városába való bejutásról. Azt fogja mondani, hogy verd le az ellenségét, Gorad-ot, és hogy hozd ide a fogát bizonyítékként. Szedj egy kis Jangerberry bogyót, mielőtt elhagyod a szigetet!

Grew

Most menj ahhoz a délkeleten lévő szigethez, amelyen Toban és Goran található. Mivel a híd törött, be kell menned egy barlangba, ami a sziget délnyugati részén található. Amint belépsz, már már a szigeten találod magad. Beszélj Toban-nal, arról, hogy hogyan juthatsz be Gu'Tanoth-ba és kérdezni fogja, hogy bizonyítsd be az erődet, és hozz neki sárkánycsontokat. Add oda neki a csontokat, és ő adni fog egy darabot az Ogre Ereklyéből (Ogre Relic).

Harc Goraddal

Beszélj a 53-as szintű Gorad-dal, aki a közelben található. Meg fog támadni, úgyhogy hozz magaddal egy kis kaját, ha szerinted szükség lesz rá. Miután legyőzted, a foga megjelenik a táskádban. Mielőtt távoznál, kutatsd át Toban ládáját, és vidd el az aranyat.

Távozz ugyanúgy, ahogy idejöttél és menj vissza Og-hoz és Grew-hoz. Add oda Og-nak az aranyát és Grew-nak a fogat, ők pedig odaadják az ogre ereklye másik két részét. Az ogrék egyike (Og, Grew vagy Toban) adni fognak egy kristályt. Menj vissza az Őrtoronyba és add oda a varázslónak az ereklye 3 darabját. Összerakja, és ad egy Ogre Ereklyét. Ez lesz a jegyed Gu'Tanoth -ba.Ogrerelic.gif

A második kristály


Az Ogre Guard
Menj Gu'Tanoth-ba, ami Yanille-től délnyugatra található. Használd az ereklyét az őrön, és átenged. A piacon menj egy kicsit délnyugatra, és lopj egy kőtortát (Rock Cake) Rockcake.gif a pultról (Megjegyzés:Ne edd meg, hp-t vesztesz tőle).
Kötorta.PNG
Skavidmap.gif
Hagyd el a piacot, és menj délre amíg meg nem látsz 2 ogre őrt és egy lőréses oromzatot. Amikor megpróbálsz átmászni, az egyik őr megállít. Add oda neki a kőtortádat, és átenged. Követsd az utat, amíg nem találsz egy törött hidat 2 őrrel. Fizess az őrnek 20gp-t és megengedi, hogy átugord. Beszélj a városi őrökkel és mondd nekik, hogy fel akarod deríteni a Skavid barlangot. Ad egy rejtvényt, a válasz Death Rune, és ad egy Skavid térképet. Hagyd el a várost és menj be a barlangokba, de vedd biztosra, hogy van nálad egy meggyújtott gyertya és a térkép.

Menj be minden barlangba, amíg meg nem találod az ijedt Skavid-ot. Ezek a kis teremtmény megpróbál megtanítani a nyelvükre. Miután beszéltél vele, Menj be a többi barlangba és beszélj a többi Skavid-dal. Válaszold meg a kérdésüket helyesen:

  • Cur bidith - Ig
  • Gor cur - Ar
  • Bidith tanath - Cur
  • Tanath gor - Nod

Miután beszéltél mindegyikkel, térj vissza a megijedthez. Megengedik, hogy megnézd az őrült rokonukat(?).

Crystal2.gif
Követsd az utat, ami a másik irányba van, mint a város és találnod kell 2 őrt. Add oda az egyiknek az aranyrögödet és átengednek. Menj tovább az úton, kelj át a hídon, és menj be a barlangba. Beszélj az őrült Skavid-dal, válaszolj neki helyesen a rejtvényére és neked adja a második kristályt. Mielőtt távoznál, vegyél egypár Nightshade-et Cave nightshade.png (Megjegyzés: Ezek nagyon veszélyesek! Ne edd meg!).

A harmadik kristály


Most menj az ogre piachoz újra és látni fogsz számos őrt a barlangnál állva. Használj egy Nightshade-et az egyiken, és menj be. Hozz kaját és egy Antisárkány-pajzsot magaddal, mivel a barlangban kéksárkányok és Greater Demon-ok és más magas szintű szörnyek vannak. Amint bementél, látni fogsz egy bejátszást. Még ne támadd meg az ogre oámánokat, mert sebezhetetlenek. Menj északra, hogy kijuthass a barlangból.

Potion.gif
Yanille közelébe jutsz, menj vissza az őrtoronyba és beszélj a varázslóval. Azt mondja, hogy szükséged lesz egy bájitalra, hogy le tudd győzni az ogre sámánokat. A következő sorrendben készítsd el:
  1. Tegyél Guam levelet egy vízzel teli fiolához.
  2. Adj hozzá Jangerberry bogyót.
  3. Darálj össze denevércsontokat egy mozsárral és egy mozsártörővel.
  4. Add hozzá a denevércsontot a keverékhez.
Crystal3.gif
Hozd el a bájitalt a varázslónak, hogy igézze meg. Menj vissza a piachoz, és használj egy Nightshade-et az egyik őrön, mint ezelőtt. Mikor bent vagy a barlangban, használd az italt az ogre sámánokon (összesen 6 van), hogy meg tudd ölni őket. Az utolsó a harmadik kristályt dobja.

A negyedik kristály


Crystal4.gif
Most csak menj a terem közepébe, és bányászd ki Dalgroth kövét, hogy megszerezhesd a negyedik és egyben utolsó kristályt.
Dalgroth köve


A befejezés

Menj vissza az őrtoronyba a varázslóhoz, add oda neki a kristályokat, és húzd meg a kart. Küldetés teljesítve!

Watchtower reward.png

Zenék


Készítette: kalozhun100