While Guthix Sleeps

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Beszélj Radimus Erkle-vel Legends' Guild-ban
Besorolás Nagyon nagyon nehéz
Hosszúság Nagyon nagyon hosszú
Szükséges
Küldetések Defender of Varrock, Dream Mentor, The Hand in the Sand, King's Ransom, Legends' Quest, Mourning's Ends Part II (The Temple Of Light), The Path of Glouphrie, Recipe for Disaster, Summer's End, Swan Song, Tears of Guthix, Zogre Flesh Eaters, 270 Quest Points, és meg kell ölni Borkot chaos tunnelsben.
Képességek 23 Summoning, 55 Hunter, 60 Thieving, 65 Defence, 65 Farming, 65 Herblore, 75 Magic, Warriors' Guildba elég att+str (együtt 130)
Tárgyak log, Knife, 5020 gp, Lantern lens, 1 Snapdragon seed (Thaerisk will sell you one for 28875 coins), Seed dibber, Charcoal, Papyrus, Bronze helm, Iron chainbody, Unpowered orb, runék egy charge orb spellhez, 1 Death rune, 1 Law rune, Sapphire lantern, Ring of charos(a), étel, fegyver, páncél

Ajánlott itemek: Anti-poison potion, Prayer potion, és Super restore potion, Fairy ringhez Dramen staff vagy Lunar staff

Jutalom
5 QP, 4X100k-s lamp amit 65 fölötti skillre tehetsz csak, 5k gp, ruined dragon slice/shard/lump, és Movarios baset lootolni lehet a quest után

1. Beszélj Radimus Erkle-vel Legends' Guildban. Válassz addig a beszélgetési lehetőségek közül, amíg el nem kezdődik a küldetés.(Könnyebb odajutás például Fairy ring BLR kódjával)

2. Beszélj Ivy-vel Taverleyben, Pikkupstix házától nyugatra. Azt mondja, hogy beszélj fenn egy csávóval.

3. Menj fel a lépcsőn, és beszélj Thaerisk Cemphier-rel, aki azt mondja, hogy tud egy csoportról Karamján, Crux Eqal vezetésével. Ezután betámad 2 60-as Assassin. (Nagyon könnyű őket megölni)

4. Öld meg őket, utána beszélj ismét Thaerisk Cemphier-rel, ezt mondd neki: What efforts are you making against Lucien? aztán What are our options? és aztán What do you need me to do? Ha ezeket mondod, el fog küldeni Reldohoz a varrocki könyvtároshoz.

5. Menj Reldohoz, és ő azt mondja, hogy beszélj a Hunting expert-tel.

Hunting expert lelőhelye

6. Beszélj a Hunting expert-tel, aki a dzsungelben van Yanilletől délre (Könnyebb odajutás például Fairy ring AKS kódjával és onnan délnyugatra), kérdezd meg tőle hogy kell broavot huntingolni. Azt mondja, hogy kell hozzá mort myre fungus, adni fog egyet.

7. Menj nyugatra a Hunting expert-től és használod a fungust és a logot a pit trappal, el fogod kapni a broavot (ha nem kapod el, ami nem hiszem, hogy megtörténik), akkor vegyél mort myre fungust és csináld újra.

8. Ha elkaptad akkor vidd a Hunting experthez, aki rendes broavot fog belőle csinálni.

Khazard launderer lelőhelye

9. Most menj a Khazard laundererhez, aki egy faluszerűségben van keletre Tree Gnome Villagetől (Könnyebb odajutás például Fairy ring DJP kódjával és onnan délnyugatra). Vedd fel a Ring of charos(a)-t és adni fog egy ruhát.

10. Droppold a broavot és használod a pólót rajta, és menj utána, ha azt írja ki, hogy sniff snuff snuffle, vagy valami ilyesmit, akkor beakadt valamibe, az a lényeg, hogy Khazard battlefieldre fog vezetni (elég szerintem, hogy ha 1X használod rajta és aztán odamész)

11. Itt mássz át a falon, hogy be tudj menni a szobába.

Az asztal, amit keresünk

12. Itt menj kicsit keletre és megint használod a ruhát a broavval. Találni fog az asztal alatt egy csapóajtót. Itt felveheted a broavot. Itt csak akkor menj le ha van nálad 5+ mind rune, air rune, water rune, earth rune, és fire rune, antipot és food, de 3 értékes itemnél ne vigyél többet mert ahova mész ott nem fogsz kapni sírkövet!!!!!! ha ezek megvannak searcheld az asztalt és menj be a csapóajtón.

13. Menj ennek a helynek a legészakibb részére és itt menj le a lépcsőn.

14.(Ezt a pontot együtt olvasd végig mert nagyokat fogsz sebződni!) Egy kis helyre fogsz érkezni, a szoba végén lesz egy ajtó, searcheld és használd azt a runet rajta amelyiket írja, és figyeld meg milyen színű mage jön vissza, ha fehér air kell, ha lila mind kell, ha kék water, ha piros fire, ha barna akkor earth. ha rosszat useolsz akkor 250-et fogsz sebződni, és bepoisonol, és 3 olyan guard fog jönni amit eddig látták itt benn. Ha ez megvan searcheld az ajtót és hatástalanítsd a csapdát és ha sikerült akkor menj be (ha nem sikerül nem tudom mi lesz vagy mennyit sebződsz)

15. Ha bementél egy könyvtárt fogsz látni, addig keresd a könyveket amíg el nem megy a villám a rácsos ajtóról, ezt úgy kell, hogy ahol látsz narancssárga zsinórt, ott keresd addig amíg nem fog "pislogni" (mozogni valami benne, látni fogod)

16. Ha úgy nyitod ki, hogy még van rajta villám akkor 300-at sebződsz, ha nincs villám unlockold az ajtót és menj be.

17. Keress a lépcsőn és hatástalanítsd a csapdát és aztán menj fel. Itt keresd a desket és találni fogsz egy movario's notest(az elsőt). Vedd fel a waste-paper basketet, searcheld és lesz benne egy Ruby key, keresd a legészakibb könyvespolcot a nyugati falon, aztán használd a Ruby key-t rajta és így találni fogsz egy titkos lépcsőt, itt menj fel.

18. Keress az ágyon, hatástalanítsd a trapot, aztán használd rajta a Ruby keyt, hogy ki tudd nyitni. Majd keress és találni fogsz 2 key részt és a másik movario's notest.

19. Menj vissza arra az emeletre, ahol volt a villámos ajtó és itt menj ki, majd a szoba keleti részén lesz egy festmény, ezt keresd, és mássz át a romos falon, itt van egy thermometer.

20. Nézd meg hány kiló vagy és nézd meg a thermometert, és vond ki a theremometer által írt tiketseket (kiló) a mostani súlyodból és annyi súlyt kell venned a mellette lévő helyről. (pl ha 50 kiló vagy és a thermometer 57 kilót ír akkor 7 kilót kell felvenned, akkor ugyanannyit ír mint amennyi vagy semmi se kell. Ha megvan menj fel a létrán és használd a könyv kinézetű statue-vel a súlyokat, és menj ki az ajtón.

21. Vidd vissza a notesokat Thaerisknek Taverleybe, azt mondja, hogy öld meg a Guardian of Armadyleket.

22. Menj McGrubor's woodba, úgy hogy ennek az északi részén sétálsz, itt öld meg a 100-as Mercenary maget és a 130-as Mercenary axemant, ha megvan beszélj a Wounded guarddal.

23. Beszélj Idriaval, aki Seer's Village pubban van (1. emelet). Lucienről fog beszélni.

24. Menj Faladorba, beszélj Sir Tiffy Cashiennel, azt mondja beszélj Akrisaevel. Menj White Knights' Castlebe, itt beszélj Akrisaevel, és Idria adni fog egy teleorbot. Beszélj megint Akrisaevel és ő el fog telézni Draynorba.

25. Itt menj délre és használd addig az orbot a Shady Strangeren, amíg nem megy el az invertorydból.

26. Telézz Faladorba, ha megvan.

27. Beszélgess Akrisaevel vagy Idriaval. Idria el fogja teleportáni Lucien kémjét a cellába, a White Knigths' Castlebe. Egy Druid fog belépni a kalitka testőrével, de amikor a Druid próbál adni a Kémnek 'a kedves juice'-t, a kém megtámadja és az igazság szérum üveg összetörik.

28. Beszél Thaeriskkel és ő fog egy feladatot adni, neked kell egy super igazság szérumot csinálnod. Kell egy Snapdragon seed és egy Lantern lens (Thaerisk ad el Snapdragon seedet ha nincs 28,875 gp-ért). Bettyhez kell menned Port Sarimba, oda Thaerisk elteleportál.

29. Betty azt mondja neked, hogy szüksége van egy rózsaszín lencsére dúsítani a magot napfénnyel. Vásárolj néhány rózsaszín festéket a boltból 20 gp-ért, egy Lantern lenset használj a festéken, és kapni fogsz egy rózsaszín lencsét. Ad Bettynek a Snapdragon seedet és adni fog egy sima igazság szérumot, és odarakja a Snapdragon seedet az asztalra.

30. Nyisd ki az ajtót, állj az ajtóba, és használd a lenset az asztalon, aztán keress az asztalon és lesz egy Enriched snapdragon seeded.

31. Beszélgess Thaeriskkel és ő el fogja mondani, hogy ültesd el a magot. A kastély nyugati részén van egy lépcső ott menj fel és ültesd el a Snapdragon seedet.

32.Menj vissza Akrisaehoz és kapsz egy feladatot, egy kicsi csapat összegyűjtését Lucien ellen. Egyszerűen beszélj a négy emberrel. Minddel tudsz beszélni személyesen, vagy használd a NPCs contact(67 magic szint szügséges). Ezt a négy embert kell neked besorozni:

  • Duradel - Shilo Villageben a halász bolt második emeletén
  • Mazchna - Canifisben (Könnyebb odajutás például Fairy ring CKS kódjával)
  • Hazelmere - Yanilletől keletre egy ház második emeletén (Könnyebb odajutás például Fairy ring CLS kódjával)
  • Turael - Taverley banktól keletre a hídon túl (Slayer Tutor)

33. Ha mindenkit elhívtál, menj vissza a White Knigths' Castlebe és vedd ki az Enriched snapdragon seedet. (jó ötlet kivenni a bankból a Charcoalt és a Papyrust, mert kelleni fognak rövidesen.) Használd az Enriched snapdragon seedet a sima igazság serummal és lesz egy super truth szérumod. Menj be a cellába és használd a Shady Strangerrel a szérumot, és ő adni fog egy festményt, ha van nálad Papyrus és Charcoal.

34. Beszélj Idriaval és ad egy új feladatot. Idria azt fogja mondani, hogy több tag kell. Ők az alábbiak:

  • Sloane - Warrior's Guild első emeletén, aki a Strength capet adja
  • Ghommal - Warrior's Guild bejárata előtt
  • Harrallak Menarous - Warrior's Guild előcsarnokában
  • Cyrisus - csak NPCs contacttal lehet

35. Térj vissza a White Knigths' Castlebe és beszélj Akrisaevel, hogy megkapd a következő feladatot - meg kell találni Dark Squallt. Simára állítsd vissza a maged, ha még nem tetted és menj a Black Knights' Fortressbe, legyen nálad 9 üres hely, fegyver, páncél, Bronze Helm, Iron chainbody, egy charge orbhoz varázslat és 2 attack fajta (range melee stb.)

36. Vedd fel az Iron chainbodyt és a Bronze Helmet, és menj be a Black Knights' Fortressbe, itt az ajtóval szemben lökd meg a falat és menj le a létrán, majd használd a charge orbot a Tilen és itt is lesz egy csapóajtó, menj le, majd ha lent vagy menj keletre, amíg nem látsz egy szem Black elite guardot, azt öld meg 3X, akkor kidroppolja a Black elite settet, úgy kell ölni, hogy amikor melee protozik rangeld, amikor range protozik meleezd, de ha nincs nálad ranged az sem baj, mert 1 perc alatt kb. elfogy a prayere. Ha megvan az armour vedd fel, és többet nem fognak betámadni.

37. Menj keletre, ugorj át a hídon, aztán menj északra ugorj át a barrikádon, onnan nyugatra, majd menj tovább és látni fogsz 3 ajtót, csak az egyiken tudsz bemenni, azon menj be. Itt keresd a kulcs tartót, a 2 wardróbot, az asztalt, amin van egy lobster és egy restore pot. Ha ez mind megvan (kulcs 2. Black elite set, dagon hai set, lobster, restore pot) akkor menj ki és ahol láttad a 3 ajtót ott van egy másik út is. Menj arra, és beszélj a cellában lévő Siliffel, add oda neki a lobstert és a restore potot majd a 2. Black elite setet, és ha nincs familiarod követni fog.

38. Menj be az ajtón, ahol a restore potot találtad, és egyből menj keletre, és a déli falon lesz egy térkép, szembe vele egy asztal, keress az asztalon és találni fogsz egy strange teleorbot, aztán beszélj Siliffel és adni fog egy teleorbot. Amit Silif adott azt használd Dark Sqallal, aki keletre van a létra mellett sétál, és kiderül, hogy ő Surok Magis.

38. Meg fognak támadni a Guardok, tehát teleportálj Faladorba, menj a White Knigths' Castlebe és beszélj Akrisaével, vedd fel a full dagon hait és legyen nálad egy Law rune és egy Death rune, és menj be a cellába, és ott fogod magad találni, ahol volt Magis, de most ő a cellában van, itt menj fel a létrán (keleten) és aktiváld a strange teleorbot, egy havas vidékre fogsz kerülni, menj északra a keleti részen, és ugorj fel a hó falra, itt ugorj át az épületre szemben, menj át az épület másik oldalára, és egy tragikus bejátszást fogsz látni.

39. A bejátszás után megtámadnak a Black elite knight-ok, ugorj vissza a havas helyre és teleportálj Faladorba. Itt beszélj Idriával, és ő azt fogja mondani, hogy Movarioval kell beszélned. Menj Lumbridgeba és bankolj be mindent, kivéve a dagon hai-t (ezt vedd fel) és egy Sapphire lanternt, és még egy terrorbirdet pár scrollal segít (2 terrorbird is lehet). Menj arra, amerre Thears of Guthixba szoktál menni, és útközben találkozni fogsz Movarioval, mondd neki, hogy te vagy Surok Magis addig, amíg el nem hiszi, aztán használd a Sapphire lanternt egy Light creaturen és válaszd a 2. opciót (into the charm) és így lemész.

40. Lenn keress a csontvázakon, amíg nem találsz Chiselt, Spadet, Druid pouchot, Silver sickle (b)-t és Hammert. Ha ez mind megvan, menj és használd a Spadedat a kövekkel, majd használd a Chiselt a brazierrel és kapsz egy fire orbot, ezt a hely 4 részén csináld meg, így lesz air orb, water orb, earth orb és fire orb.

Skull nose cavity
41. Ha ez mind megvan akkor menj tovább délre, és itt examinezd a Skull nose cavityk mellett a Recessed blockokat, és írni fogja melyik orb kell melyikhez, azt useold vele, és kapni fogsz egy air/water/earth/fire key-t. Ezt mindhárommal csináld meg, majd mássz fel a középső Skull nose cavity melletti falon, és használd a megmaradt orbot A Recessed blockkal. Vedd le a fegyvered és a pajzsodat (ha hoztál) és menj be a lenti koponyák orrába, és menj végig az úton, examinezd a door blockokat, és azt a keyt useold vele amelyiket írja, ha ez mindháromnál megvan menj vissza fel és useold a skullal a maradék keyt, aztán keress a mellette lévő kockában és ki fog nyílni a felső fej.

42. Itt menj be, és 8 felé vezető út lesz, itt summold meg a spirit terrorbirdet (ha még nem tetted) és töltsd fel a druid pouchodat 9esre, úgy, hogy a gyökerek környékén operatolod a Silver sickle(b)-t és használod a druid pouchot a druid spiritekkel, és droppolni fognak herbeket és más itemeket. 8 druid spiritet ments meg és meglesz az alapanyag, ami kell. Vegyél fel mindent, amit ledroppolnak. Mind a 8 úton van egy oltár. Az oltárokon vannak szobrok, amik egyes skillekhez tartoznak és a szerint kell a herbeket és más itemeket használni rajtuk. Itt egy lista, hogy melyik skilleket ábrázolhatják a szobrok és, hogy melyikhez mit kell társitani:

Ancient Guthix Temple


Ha ezekkel megvagy, akkor utána minden egyes oltárra kattints rá mégegyszer és kapsz egy dolment mindegyiknél. Ha megvan a 8 dolmen menj középre és használd mind a 8at a kőasztallal, és így ki fog nyílni egy út.

43. Most menj el bankolni. Bankolj be mindent a Sapphire lantern kivételével. Vegyél elő melee/ranged hybrid ruhát, és 2 restore potot, 1 super setet, és egy range potot. Fegyvernek rune cbow/crystal bow rangere, meleere meg whip vagy d hally vagy valamilyen gs ajánlott. A többi helyen shark ill. ha van familiarod abba is shark legyen. Menj vissza ugyan úgy, mint ahogy az előbb tetted és most menj tovább az úton és keresd a nagy gömböt.Keress a Stone of Jason és egy 150es Balance elemental fog előjönni, aki csökkenti a skilljeidet és mind a 3 attack styleban támad. Ha rangel elővesz egy tüzes íjat, ha magel, dobál valamivel, ha meleezik akkor meg üt mint minden más szörny szokta. Be lehet akasztani a nagy kőbe, és akkor nem meleezik. Ha megölted jönni fog Lucien, Darve és Movario.

44. Beszéld meg Movarioval az összes lehetőséget, majd Luciennel is, és aztán Lucien megidéz 2 darab 170es Tormented demont, akiket nagyon könnyű lesz legyőzni, mert a prayon kívül minden melee skilledet felviszik az Armadyl guardok 255re, tehát még protolni sem érdemes. Piety ill. 15%os range ajánlott a 100+os hitek miatt. Ha megölted őket Idria oda fog jönni, és felajánl egy Falador teleportot, amit fogadj el. Végezetül beszélj Faladorban Idriaval és megkapod a jutalmadat.

Gratulálok!


While Guthix Sleeps rewards.png