Witch's House

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Taverley
Besorolás Közepes
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések
Képességek Le kell győznöd az "alakváltót", aki level 19, 33, 47 és 54 szörny.
Tárgyak Ajánlatos több sajtot beszerezni, mivel az egér elviszi, ill. játékos társaid az általad eldobott sajt eredményeképpen előbújó egeret használják el (port sarim-i CBA vagy a boszi ház a Bank of Draynor-tól északra), Bőrkesztyű, Páncélzat, fegyverzet, kaja, és bájitalok a paramétereid javítására.
Jutalom
4 quest pont, és Hitpoint Xp


Indulás

Beszélj a sráccal, kérdezd meg tőle, miért szomorú. Elmondja, hogy beesett a labdája a boszi kertjébe, és szeretné, ha segítenél rajta. Ha szemben állsz a boszi házának a bejáratával (nyugaton), akkor az ajtótól balra lévő cserép alatt találsz egy kulcsot, amely nyitja az ajtót. Menj be!

1. Menj fel az ajtóval szembeni lépcsőn, és a hálószoba öltöző szekrényén találsz egy naplót. Vedd magadhoz és olvasd el! Tarsd magadnál, mert a sufni kulcsát csak akkor találod meg a szökőkútban, ha nálad van.

2. Menj le a bejárattól északra lévő helyiség létráján! Vedd fel a kesztyűt és úgy nyisd ki a kaput! Az almáriomban (cupboard) keress, és találj egy mágnest! - (Probáltam, hogy többet begyüjtsek, de felesleges, a második mágnes már nem olyan ami alkalmas a küldihez. Ha elveszted, nem áll semmiből újra lemenni az almáriumhoz és venni egy másikat.)

3. (Állítólag) újból el kell olvasni +1× a naplót, mielőtt felmész a létrán. Dobd le a sajtodat a bejárattól délre lévő szobában (aki a házat tervezte egy iparengedéllyel nem rendelkező vki volt, mert minden ajtó a helyiségbe befele nyílik, mint a régi lakótelepi lakásoknál a WC és a bejárati ajtó), és akkor előbujik a patkányka. Gyorsan használd rajta a mágnesedet, ha ok, akkor az ajtó kinyílik és becsukódik, ekkor klikk az ajtóra, és ki tudsz menni rajta.

4. Az ajtó a kertbe vezet. Most észnél kell lenni, mert ha a boszi meglát, kipenderít a kertből. (?a labdával ezt mért nem tudta eleve megtenni?) Ha a boszi közeledik, úgy kell állnod, hogy a sövény takarásában legyél. (3 kocka van az ösvényen a sövény takarásában, érdemes a középsőre állni. Ha ellenkező irányban kerülted el a boszit, egy megállás bőven elég a sufniig, a kistérképen követheted szemmel, merre van a boszi. Körbe kell futnod így a kertet (a sufni ajtajánál megpihenhetsz) és vissza kell futnod a ház keleti oldalánál lévő szökőkúthoz. Keress a szökőkútban, és találsz egy szürke "key"-nek nevezett kulcsot, ez a sufni kulcsa. (Ha már kinyitottad a sufni ajtaját és beléptél, a boszi hiába penderit ki és veszi el a kulcsot, már nincs a kulcsra szükséged, hogy a sufniba belépj).

5. Fontos hogy közvetlenül előtte elolvasd a naplót, mielőtt keresed a kulcsot, különben nem kapod meg. (Now it is important that you read her diary at least once before checking the fountain or you will not get the shed key.) Ha megvan a kulcs, "takarásban" menj vissza a sufnihoz, nyisd ki, menj be, küzd le az "alakváltó"-t, és vedd fel a labdát. (ha legyőzted, nyugalom van, kényelmesen felveheted a labdát, amit addig amúgy sem vehetsz fel, amíg nem végeztél velük, tehát felesleges is próbálkozni).

6. Küzdj meg a szörnyekkel sorban (witches experiment (lvl 19); pók (lvl 33); mackó (lvl 47); végül az ordas komával (lvl 54). Miután megölted őket, (szopogasd el a csontjukat), és szintén takarásban, menj vissza a kertbe vezető ajtón (ha a boszi elkap, elveszi a labdát), és a bejáraton keresztúl elhagyva a házat, menj vissza a fiúhóz, és add oda neki a labdát!

Witch's House rewards.jpg