Within the Light

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Információk

Kezdőpont Beszélj Arianwyn-nel Lletya-ban
Besorolás Nehéz
Hosszúság Közepes
Szükséges
Küldetések Mourning's Ends Part II
Képességek 69 Agility, 70 Fletching, 75 Ranged, 75 Woodcutting
Tárgyak 2 Mourner set, New key, Tarnished key, Death talisman, Colour Wheel, Crystal trinket
Jutalom
2 Quest pont, 35.000 Agility xp, 20.000 Fletching xp, 20.000 Ranged xp, 20.000 Woodcutting xp, 2 Treasure Hunter kulcs


Utazz Lletyába, hogy tudj beszélni az aulában Arianwyn-nal. Arianwyn tájékoztat, hogy Thorgel és társai a szövetségesei lettek. Thorgel arról számolt be, hogy furcsa dolgokat észleltek a templomban, és segítséget kértek Arianwyn-tól. Megállapodnak abban, hogy segít nekik Arianwyn, és ő kivizsgálja a jelentést.

A segítségedet kéri ezért, amit fogadj el.

Szeretné, hogy elkísérd a Temple of Light-hoz annak érdekében, hogy ő megvizsgálja a pillárt, ahol minden fénysugár találkozik.

Kér egy Mourner setet magának, valamint ő is szeretne egy teleport kristályt. Kapsz egy üres teleport kristályt (Blank teleport kristály), amit neked kell majd aktiválnod, hogy átváltozzon Enchanted kristállyá .

Indulj vissza West Ardougneba a mournerek házába (amit már jól ismersz a Mourning End Part II küldetésből). A fegyvered mindig a tatyódba legyen belépéskor! A csapóajtón keresztül menj le. Ha még nincs meg a második Mourner ruhád öld meg az egyik őrt, szedd fel a ruháját! Menj Head Mourner szobájába az asztalon találod a New keyt + Tarnished keyt, ha már eldobtad. Viszont ha megvan a bankodba, akkor inkább tedd a tatyódba, mert felesleges köröktől kíméled meg magad.

Használd a Tharnised keyt a következő ajtón, ahol a Gnome van. Ő megígéri, hogy eltereli a gyászolók figyelmét, cserébe a szabadságáért. Válaszaid:

  1. Talk about Within the Light.
  2. Stay undercover.

Ezután menj ki az ajtón a Temple of Light alagút felé nyugatra, ott lesznek a Dark Beast-ek, az út mellett érdemes melee prayert bekapcsolni, futni. Mielőtt beérnél a templomba, vedd le a Gas maskot. Kattints a Blank teleport kristályra, ekkor átváltozik Enhanted kristállyá. Ha jól csináltad, látni fogsz egy bejátszás két Mournerről az alagsorban, ha nem sikerül ismételd meg.

Menj vissza Arianwyn-hoz Lletyába az egyik Mourner setben, és vidd az Enchanted teleport kristályt + a másik ruhát. Ő elveszi őket tőled, és felajánlja, hogy teleportáljatok a templomba.

Mielőtt elteleportálsz, győződj meg róla, hogy megvan a Crystal trinketed, vigyél sok ételt, mert Shadowok fognak megtámadni (level 95) egész idő alatt a templomban. Szükséged lesz az ételre a templomban. Ha készen állsz, beszélj Arianwynnal, aki elteleportál.

Menj be a templomba, az első emeleten fordulj balra. Az utolsó kőtömb közepén van egy felfelé vezető lépcső, azon menj fel. Fordulj jobbra ott találod középen a lépcsőt, ahol a fények vannak összegyűjtve. Lemész a lépcsőn, be az ajtón, és a pillaron a tükröt (rotate mirror) elfordítod a fény felé. Mikor benn vagy beszélj Thorgellel a külső (death) Halál oltárnál. A fények pillére az oltár körül energetizálódni kezd.

Menj vissza Arianwynhoz és mondd neki, hogy mi történt. Ő mondja, hogy bemegy a Halál Altarhoz. Ha nincs halál talizmánod, beszélj Arianwyn-nal és ő ad egyet.

Fontos, ha kijössz ne felejtsd el elfordítani a pillart(rotate mirror), mert nem tudsz visszamenni. Kisegítő lehetőség: Ha csukva felejtetted az ajtót a Wicked Hooddal oda tudsz teleportálni a death oltárhoz.

Thorgel fogja kérni, hogy beszélj Arianwyn újra. Beszélj Arianwyn-nal, és ő meg fog kérni, hogy ellenőrizd a feszültséget. Vizsgáld meg a feszültséget pillárnál, használd a Crystal trinketet a pillaron, látni fogja mindenki a túlfeszültséget.

Az elhárításban a teendőd a következő: a death talismant használd a külső oltárt, elteleportál a death altarhoz, ott vár rád Thorgel, aki felrak az oltár tetejére. Mondd:

  1. Whitin the light
  2. Okay, lets go this.
Feltöltődve energiával
Feltöltődsz energiával, kiteleportálsz, át az ajtón, kifutsz a lépcsőig, közben elfordítod a fényt (rotate mirror), felmész a lépcsőkön, elfutsz jobbra, ahol a fekete kristályt átváltoztattad,kattints a kristályra, itt kapsz még energiát, gyorsan visszafutsz, le a lépcsőkön a fénygyűjtőig, megérinted, akkor fehéren villan egyet, elteleportál. (ha nem elég gyorsan csinálod, meg kell ismételni az utat, addig, míg elteleportálódsz.)

A sikeres teleport után egy zárt helyiségben találod magad.

Találsz egy halottat(Dead slave) a helyiség közepén, vizsgáld meg, találsz nála egy levelet, amit olvass el.

Az utolsó szerkezet aktiválása
A keleti falon van egy kék fényt kibocsájtó szerkezet, ezzel szemben van egy farönk, ami fix, megfaragod, hogy forgatható legyen. (csak ezt az egyet lehet forgathatóvá tenni) Mellette egy piros és zöld fénykibocsájtó szerkezet van, amit még aktiválnod kell majd.

Szemben velük van 4 szerkezet piros, sárga, zöld és fekete, ahova a fényt vezeted. Ha aktiválódik, akkor látsz egy bejátszást.

A 4 szerkezetet színkeveréssel tudod aktiválni. A feladat mindenkinél más. Itt nem támad rád senki. Mikor sikerül a kirakás egy létra jelenik meg a déli falon.

Itt még vissza tudsz teleportálni ennivalóért, szükséged lesz rá.

A labirintus útvonala
Mikor átmentél a következő szobába egy labirintus vár rád Lényeg, a közepére érj, ha felnézel a mapra látod az útvonalat. Tele van csapdákkal,

a tüskék mozognak, sok életpontot levesznek, ha nem jó helyre lépsz. Mindig oda tedd a "jumpot", ahonnan ugrani akarsz. Teleport lehetőség legyen nálad. Pl Wicked Hood stb.

Mikor középre értél, ki kell lőni egy mozgó céltáblát az odakészített szerkezettel. Ez könnyen megvan. Ugyanúgy vissza kell menni a létráig. A mozgó tüskéket lehetőleg kerülni kell.

A létrán visszamászol az előző szobába. Egy nyitott ajtót találsz.

Belépsz egy hosszú szobába, aminek a túlsó végét kőtörmelék zárja el. Előtte látható egy halott Elf, akit vizsgálj meg. Találsz nála egy jelentést (Report).

Menj vissza Arianwyn-hoz Lletyába, és add át neki a jelentést. Azt fogja mondani, hogy Thorgel és a többi törp megpróbál hozzáférni a "városhoz".

Gratulálok, kész a küldetés!

Within the Light rewards.png

Készítette: kalozhun100 és szaszi