ZMI Runecrafting

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből

Bevezetés

Az Ourania egy Kandarinban található hely, a Castle Warstól északkeletre. Sokmindent lehet itt csinálni, de ami nekünk most a legfontosabb, az egy új Runecrafting altar, amit itt fedeztek fel. Érdekes módon ez az altar nem olyan, mint a többi: ahelyett, hogy egy konkrét rúnát lehetne itt craftolni, ez az altar véletlenszerű rúnákká alakítja a Pure Essencedet. A ZMI altaron való Runecrafting fejlesztés a lehető leggyorsabb xp a játékban. Ez annak köszönhető, hogy a rúnák craftolása dupla annyi xp-t ad, mint ha saját altarukon készítenéd őket. A ZMI egyetlen hátránya az, hogy nem fogsz annyi pénzt keresni, mintha Nature vagy Law rúnákat craftolnál. Ha számodra a gyors xp a fontos, akkor neked a ZMI való.

Követelmények

Az itt felvázolt követelmények nem előfeltételek, csak a hatékony RC fejlesztéshez szükségesek. Amennyiben nem teljesíted ezeket a feltételeket, inkább keress más módszert.

Skillek

Szükséges:
50 Runecrafting - Ezzel már használni tudsz 3 Pouchot, és kevés pénzt veszítesz a skilled fejlesztésének során. Minél nagyobb az RC-d, annál gazdaságosabb lesz ez a módszer, 65 RC körül pedig már biztos, hogy nyereséged lesz, mivel nagyobb RC szint egyenlő több drága rúnával.
71 Magic - Ourania teleporthoz. Ez az altartól pár lépésre tesz le. Enélkül nem érdemes belevágni, a gyaloglás nagyon sok időt venne igénybe.

Ajánlott még:
70 Range - Black dragonhide viseléséhez, ami a Magic elleni védelemhez kell. Ha nincs, nem nagy baj, de többet fogsz sebződni.
70 Defence - A sebződés csökkentése érdekében.
60 Agility - A gyors run töltődés érdekében. Magasabb szinteken sosem fogy el a run energiád.

Küldetések

Szükséges:
Lunar Diplomacy - Az Ourania Teleport és az NPC Contact spellek használatához. Az előbbi a teleportáláshoz, az utóbbi a Pouchaid gyors megjavíttatásához kell.

Ajánlott még:
As A First Resort - A sósvízű medencében fürdés végtelen run energyt ad 10-30 percig. Alacsonyabb Agility szinteken ajánlott ebben megfürödni.
Ardougne Achievement Diary - A Legalább 2-es szintű köpeny viselése 10%-al megnöveli a kapott rúnák számát.

Tárgyak

Pure Essence - Ez kell a rúnák gyártásához; Rune Essencet nem használhatsz.
Fire rúnák - Legyen belőle több ezer: 20db rúna kell minden bankolásnál, ha Eniolát veszed igénybe. Ajánlott Firet használni, mivel az a legolcsóbb.
Earth/Mud/Lava staff - Az Ourania Teleporthoz többek közt 6 Earth rúna kell.

Felszerelés

A legjobb felszerelés

A felszerelésnek két célt kell teljesítenie:
1. Legyen könnyű: minél nehezebb vagy, annál gyorsabban fogy az energiád
2. Magas Magic defence: minél nagyobb, annál kevesebbet fogsz sebződni

Ezeket figyelembe véve, a saját lehetőségeid szerint variáld a felszerelésed. Egy kis útmutató:

Helmet: Bear Helmet > Neitiznot Helm > Elemental Helmet > Bármi
Cape: Ardougne Cloak 2 vagy 3 > Skill Cape (t) > Fire Cape > Spottier Cape > Skill Cape > Spotty Cape > God Cape
Amulet: Fury Amulet > Glory Amulet > God Stole > Bármi
Weapon: Lava Battlestaff = Mud Battlestaff = Earth Staff > Bármilyen más, Earth-t adó staff
Torso: Armadyl Chestplate > Agile Top > Black Dragonhide Body > Hunter Armor > Másik Dragonhide Body > Monk Robe Top
Shield: Holy Book > Blessed Spirit Shield > Elemental Shield > Book of Balance > Falador Shield 3 > Bármi
Legs: Armadyl Plateskirt > Agile Legs > Black Dragonhide Chaps > Hunting Armor > Másik Dragonhide Chaps > Monk Robe Bottoms
Gloves: Penance Gloves > Regen Bracelet > Barrows Gloves > Dragon Gloves > Black Dragonhide Vambraces
Boots: Boots of Lightness > Infinity Boots > White Boots > Bármi
Ring: Ring of Duelling > Ring of Life > Explorer Ring 3 > Seer's Ring > BármiTraining

1. Ourania Teleport

Ide fogsz érkezni

2. Menj le a ZMI Dungeonbe

A csapóajtó

3. Bankolj Eniola-nál
Ő a dungeon elején található bankár. 20 Fire runet kell adnod neki minden egyes alkalommal. Bankold le a már kész rúnáidat, töltsd fel a pouchokat, majd az invidet Pure essencel. Ne felejtsd el a Fire rúnákat!

4. Menj az Altarhoz Az utadon sok lesz a Zamorakot követő harcos/íjász/varázsló, ezek ellen kell armourral/prayerrel védekezni.

Zmi path.PNG

5. Craftold meg a rúnákat.

Zmi rcraft.PNG

Tippek

Prayerek

A sebzés csökkentése érdekében fontos, hogy használj prayereket. Mivel utadon úgyis keresztezel egy Altart, ingyen tudsz prayelni. Célszerű QuickPrayert beállítani, így csak egy gombnyomással be tudod kapcsolni. Az ajánlott prayerek:

Zmi prayer.pngZmi prayer c.png

Bankolás

1. Rendezd egymás mellé a szükséges tárgyakat, hogy ne kelljen keresgélni a bankodban.
2. Használd a Deposit Carried Items gombot ( A bank interfész alján található táska gomb) Ezzel minden itemet lebankolsz egyszerre. Vedd ki a pouchokat, és a Fire rúnákat se felejtsd el. Ez rengeteget tud gyorsítani.
3. Egy továbbfejlesztett módszer az, hogy tele van a bankod, minden Fire rúna az inventorydban van (egy sincs a bankban), illetve minden rúnából van legalább egy lebankolva. Ez azt jelenti, hogy amikor megnyomod a Deposit Carried Items gombot, minden elkészített rúnát lebankol a karakter, de pont azok az itemek amik még kellenek, nálad maradnak, mivel nincs hely nekik a bankban.
4. A Pouchaidat úgy is fel tudod tölteni, hogy nyitva van a bank interfész. Csak jobb klikkelj rájuk, és töltsd fel. Ezzel is rengeteg időt nyerhetsz.

Egyéb

5. Ha nem elég magas az Agility szinted ahhoz, hogy sose fogyjon el a run energyd, használhatod a sósvízű medencét Oo'glogban. Ennek a hatása 10-30 percig tart.
6. Ha alacsony a Defence szinted, vagy rossz az armorod, és túl sokat sebződsz, elmehetsz World 70-be. Ez a ZMI hivatalos Worldje, és mivel itt csomóan használják az altart, sokkal kevesebb ütés fog érni téged Zamorak követőitől.
7. Ha van 75 RC-d, ne használj Small Pouchot. Ezen a szinten az már lassítja az xp szerzést.
8. Ha elromlott az egyik Pouchod, nem kell elmenni megjavíttatni az Abyssba. Egyszerűen használd az NPC Contact spellt, és beszélj a Dark Mage-el, aki így távolról is tud javítani.


Végszó

A ZMI-t a legtöbb komoly Runecrafter az áhított 91-es szintig használja, onnan pedig a dupla nature craftolást használják. Ha csak egy mezeibb runecrafter vagy, akkor is mindenképpen érdemes kipróbálnod ezt a módszert, mivel xp/óra arányban verhetetlen. Természetesen ha az RC xp-d mellé sok pénzt is szeretnél, akkor ehelyett a Nature vagy Law craftolást ajánlom. Sok xp-t és RC levelt kívánok!

Készítette: Vodkapower