Hogyan Tartsuk Tisztán Bankunkat

A RsHun - Magyar Runescape Wiki wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Steve296 (vitalap | szerkesztései) 2006. augusztus 22., 11:38-kor történt szerkesztése után volt.

(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan tartsuk tisztán bankunkat

Free player-ként egyvalamit biztosan megutáltam Runescape-en: kevés hely van a bankomban! Ez a leírás segít abban, hogy áttekinthető legyen a bankunk, illetve hogy eldöntsük, mely tárgyakat dobjuk ki és melyeket ne.

Helyspórolási tippek

Étel

Éedemes csak egyfajta ételt tenni a bankodba (pl. csak lobstert), felesleges betenni egy másik fajtát (kivéve ha a két ételfajtát más-más célra tartogatod, pl. a lobstert szörnyölésre, a swordfish-t meg pk-ra). Ne tarts ugyanabból a fajta ételből nyerset, és megsütöttet (kivéve ha épp cooking skillt fejlesztesz). Sütsd meg a nyerset (kivéve ha egyéb célokra tartogatod, pl. eladni).

Banktips food.jpg

Viselendő tárgyak

Néhány tárgyat jobb ha viselsz, minthogy azok a bankodban üldögéljenek.

Banktips wear.jpg

Az olyan tárgyakat, pl. a kesztyűt, a csizmát, a köpenyt, és az ékszert érdemes viselni, mert apró bónuszokat adnak, és kevés a súlyuk.

Eldobandó tárgyak

Azokat a tárgyakat eldobhatod, amiket nem használsz mostanában, főleg ha ingyen, vagy olcsón visszakaphatod őket (pl. ünnepi tárgyak, vagy general store-i eszközök).

Banktips throw.jpg

Cserélhetetlen (untradable) ünnepi tárgyak: Sok ünnepi tárgy van, amit el lehet dobni (pl. yo-yó, gumicsirke stb.), és később ingyen visszaszerezni. Az ilyen tárgyakat rendszerint Diango-tól Draynor faluban visszakaphatod. Ezek a tárgyak csak a "menőzésre" jók, másra nem valók. Ebbe beletartoznak a nyuszifülek, és a kaszák is. Zombifejeket úgy szerezhetsz, ha Lumbridge mocsarában ásol.

Tiarák és talizmánok: Csinálhatsz saját rúnakészítő tiarákat, de azokhoz kellenek talizmánok is. Felesleges egyszerre tiarákat és talizmánokat a bankodban tartani. Vagy eldobod a talizmánokat, vagy csinálsz belőlük extra tiarákat.

Felszerelés: Tárgyakat, amiket skillek fejlesztéséhez használnak (halászati, farming felszerelés, formák és crafting felszerelés, general store-i dolgok, pl. tinderbox vagy vödör), érdemes eldobni, kivéve ha gyakran, vagy mostanában használod őket.

Fegyverek és páncélok: Csak egy szettet érdemes tartani belőlük (ha fizetős vagy, akkor érdemes egy full rúnát is tartani).

Bájitalok: Az italjaidat ugyanolyan dózisban tartsd, tehát ne legyen olyan, hogy az egyik 1 dózisú, a másik két dózisú stb. Ne feledd, hogy egy italt használhatsz egy ugyanolyan fajtával, hogy összeöntsd azokat. Ne hagyj a bankodban befejezetlen italokat.

Gyógynövények: Minden gyógynövényedet azonosíts, vagy add el őket (azokat is, amelyeket nem tudsz azonosítani).

Ágyú: Ha nem használod az ágyúdat túl gyakran, akkor spórolhatsz egy kis helyet. Csak állítsd fel (set up) az ágyúdat valahol, és menj el. Amikor legközelebb szükséged lesz rá, beszélj a törpével, és visszakapod. Ügyelj arra, hogy felállítod, ahelyett hogy eldobnád!

Hogyan szabaduljunk meg tárgyainktól

Ha vannak értékes tárgyaid, amit nem már nem akarsz tárolni, akkor tarts bank sale-t. Jó módszer, hogy megtisztitsd a bankodat, és keress egy kis pénzt. Akár alkimizálhatod is High level alchemy-vel (55-ös mágia szükséges hozzá), de csak akkor, ha legalább 400 gp-t ad (akkor éri meg csak).

Eladhatod a tárgyaidat Shilo village-ben Yanni Salika-nak.

Ha vannak felesleges küldetéstárgyaid, és nem tudod eladni a general store-ban, add el őket a Bölcs Öregembernek (Wise Old Man) Draynor village-ben.

Kulcstartókkal könnyen spórolhatsz helyet. A One Small Favour küldetés után kapod meg. Ezeket a kulcsokat teheted rá:

Shiny Key Crystal-mine Key Wrought iron Key Dusty Key Metal Key Battered Key Brass Key Maze Key Key (Phoenix Gang Key)

El nem dobandó tárgyak

Vannak olyan tárgyak, pl a pénz, a rúna felszerelés, a itka tárgyak stb. amiket sem érdemes eldobni, csak azért, hogy helyet spórolj vele.

Banktips notthrow.jpg

Rendezési tippek

Minél kevesebb helyet használsz, annál jobb. A fontos tárgyakat, mint a pénz, tedd legfelülre. A tárgyakat érdemes skillek szerint rendszerezni, pl a magok, vagy rúnák egymás mellé kerülnek. Azokat a tárgyakat, amelyeket mostanában gyakran használsz, érdemes legalúlra rakni. Érdemes egy tárgyból többet tartani a bankban, így ha kiveszed a bankból, és később visszateszed, nem kell mindig helyet csinálni neki (pl, a képeken a rúnakészítő tiarák).